• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: onze Cursus Chinese Hoofdmassage

22 juli 2019 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: onze Cursus Chinese Hoofdmassage

Wil je een toegankelijke massagebehandeling leren, waar veel mensen baat bij hebben? Dan is een cursus Chinese hoofdmassage (HNS-massage) een echte aanrader. Deze eeuwenoude behandelwijze doet meer dan alleen de ontvanger een ontspannen gevoel geven. Je kunt hiermee allerlei gezondheidsklachten verminderen, waaronder hoofdpijn, duizeligheid en slaapproblemen. Help mensen met deze massage als het ware uit hun hoofd te komen en in het leven!

Aandacht voor meridianen en acupunten

De Chinese hoofdmassage onderscheidt zich van andere hoofdmassages en ontspanningsmassages, vanwege de aandacht voor het behandelen van de meridianen en drukpunten in dit gebied. De meridianen en acupunten die als energiebanen- en punten over de schedel lopen, staan in verbinding met andere delen van het lichaam. Door met drukpunttechnieken en milde massages hierop in te werken verlicht je spanningen in het hoofd, de nek en de schouders. Je lost energieblokkades op, waardoor de energie eveneens in andere delen van het lichaam beter begint te stromen. Op deze wijze oefen je invloed uit op het volledige lichaam en de geest.

Praktijkgericht: krijg geoefende handen!

In onze cursus Chinese hoofdmassage leer je meer over de basisbeginselen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Je leert meer over de levenskracht Qi en de doorstroming hiervan in het lichaam via meridianen en acupunten. Je leert om de belangrijkste acupunten in het hoofd-halsgebied te behandelen. Het grootste gedeelte van de cursus bestaat uit praktijklessen, zodat je meteen geoefende handen krijgt om na afloop het geleerde succesvol in de praktijk te brengen. Er is hierbij veel aandacht voor vloeiende, ritmische bewegingen en de juiste mate van druk. De massage moet over de hele zone op een evenwichtige manier uitgevoerd worden. Alleen op die manier kun je je klanten straks de beste massages geven. Hieronder krijg je alvast een impressie van onze cursus:

https://youtu.be/egDNmcCJti4

Welke doelgroep kun je hiermee aanspreken?

Een groot voordeel van een cursus Chinese hoofdmassage is dat je hiermee een grote doelgroep aanspreekt. Wie heeft het vandaag de dag niet ‘druk’? Je hoort en ziet het overal om je heen. Deze massage is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor mensen die een groot deel van hun tijd achter de computer zitten, die dagelijks in de auto het drukke verkeer moeten trotseren of die elke dag vele mensen te woord moeten staan. De massage kan zowel in liggende of zittende houdingen gegeven worden. Daarom is de massage ook ideaal voor mensen die liever niet op een massagetafel gaan liggen voor een volledige lichaamsmassage. Denk aan ouderen, invaliden of zwangere vrouwen. Dan zijn er ook nog mensen die niet uit de kleren willen voor een massage. Ook dan is de Chinese HNS-massage een goede oplossing.

De effecten van een Chinese hoofdmassage

Met een toegankelijke en korte Chinese HNS-massage kun je veel voor je klanten betekenen. Deze behandeling biedt vrijwel dezelfde ontspannende effecten als bij een volledige ontspannende lichaamsmassage, maar met een nog verhelderende werking op de geest. Na afloop zullen je klanten zich vitaler en energieker voelen. Het helpt ook om de altijd maar doorrazende gedachtestroom tot rust te brengen, om de concentratie te bevorderen en de creativiteit te stimuleren. Tegelijkertijd wordt ook de conditie van de huid en het haar verbeterd. De massage werkt dus op vele fronten door. Je kunt de Chinese hoofdmassage aanbieden als een zelfstandige behandeling, maar ook in combinatie met andere massages, zoals de Klassieke Ontspanningsmassage, Chinese Tui-na Massage of Cupping.

Inschrijven Cursus Chinese hoofdmassage

Wil je graag het fijne weten van de Chinese HNS-massage? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage in Antwerpen, Hasselt, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam of Nijmegen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie