Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tutorial voor een frisse lente make-up look

9 maart 2020 | Visagie
Tutorial voor een frisse lente make-up look

De lente is in aantocht! Hoewel de temperaturen nog wat terughoudend zijn en het zonnetje nog wat schuchter is, is er niets dat je tegenhoudt om je alvast voor te bereiden op een frisse lente make-up look! De lente vraagt om een frisse, sprankelende en vrolijke uitstraling. Heb je ook zin om te stralen? Dan ben je hier op het juiste adres voor tips voor een frisse lente make-up look!

Stap 1: onderga een intense facial voor een frisse huid

Om een frisse lente make-up look te creëren, is het een aanrader om je huid eerst te laten opfrissen door een professionele schoonheidsspecialiste. Een intense facial met een exfoliërende behandeling, zoals microdermabrasie, dermaplaning of een chemische peeling, zegt vaarwel tegen al die dode huidcelen. Deze hebben zich in de wintermaanden opeengestapeld en geven je huid een doffe aanblik. Vervolgens laat je je huid intensief hydrateren en verzorgen met een serum en een masker. Nog een milde gelaatsmassage toe, om de bloedcirculatie op gang te brengen en je huid is klaar voor de lente.

Stap 2: lichte textuur foundation

Na een intensieve gelaatsverzorging mag je je huid laten zien. Daarom kun je voor een transparante foundation kiezen voor je frisse lente make-up look. Denk aan een crèmige foundation. Je mooi huid blijft daardoor wel zichtbaar. Om dit transparante effect beter tot zijn recht te laten komen, raden we je aan om eerst een primer aan te brengen. Hiermee zorg je dat je je huid echt van binnenuit laat stralen. Misschien heb je aan de winter nog wat rode plekjes en oneffenheden overgehouden? Werk deze dan weg met een concealer. Stip de plekjes licht aan en vervaag de make-up. De basis voor je lente make-up look is gelegd.

Stap 3: frisse glans door te highlighten

Wie heeft er in de winter geen last van een doffe en grauwe huid? Het wordt tijd om te stralen. Dat doe je met behulp van highlighter. Bij stap 2 heb je al geleerd om je huid als het ware van binnenuit te laten stralen. Nu gaan we dit accentueren door ook een frisse glans over de huid heen te leggen. Gebruik hiervoor een zachte kleur highlighter, die je eventueel een beetje mengt met je foundation voor een extra natuurlijk effect. Breng de highlighter aan op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen, op de neusbrug en de cupidoboog.

Stap 4: lentekleuren oogschaduw

Na de winter is het een goed idee om te beginnen met zachte kleuren oogmake-up. Je kunt er zo langzaam aan wennen dat je weer wat opvallendere kleuren kunt gaan dragen. Voorbeelden van zachte kleuren oogschaduw zijn: rosé, geelgoud, lichtkoper en denk ook aan pasteltinten. Het hangt van jouw huidtint, oogkleur en persoonlijke stijl af, wat mooi bij je past. Laat je adviseren door een professionele visagiste of leer er zelf alles over in onze Cursus Visagie Basis. Een extra tip voor een frisse lente make-up look: breng een beetje witte oogschaduw aan op de binnenkant van je ooglid richting je binnenooghoek.

Stap 5: zuinig met mascara of ga voor een wimperlift

Mascara is onmisbaar om je ogen een open en frisse uitstraling te geven. Breng de mascara subtiel aan zonder dikke klonters, die de frisheid van je look tenietdoen. Veeg het mascaraborsteltje eerst goed schoon met een tissue en breng alleen een beetje mascara aan op de uiteinden van de wimpers. Separeer de haartjes goed met zigzaggende bewegingen. Heb je geen zin om hier elke dag mee te worstelen of ben je steeds niet tevreden met het resultaat? Overweeg dan een lash lift. Tijdens deze behandeling lift de wimperstyliste je eigen wenkbrauwhaartjes met speciale lotions, waardoor ze tot 6 weken perfect in de krul blijven. Wat een verademing! We leren er je graag meer over in onze Cursus Lash Lifting.

Stap 6: zachte, stralende lippen

Om lipmake-up goed tot zijn recht te laten komen, zijn zachte, schilfervrije lippen een ‘must’. Dat bereik je heel eenvoudig door met een schone tandenborstel met wat water je lippen voorzichtig te scrubben. Daarna breng je een hydraterende lippenbalsem aan met een kleurtje of maak je je lippen daarna op met een mooie kleur lipmake-up. Denk voor een frisse lente look aan kleuren als oudroze, pastelroze, zacht rood en nudetinten. Voor extra nadruk breng je er een transparante lipgloss over aan. Wil je alles leren over make-up aanbrengen als een volleerde visagiste? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie