Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tutorial: anti-aging wenkbrauw styling

26 augustus 2020 | Schoonheidszorg
Tutorial: anti-aging wenkbrauw styling

Wist je dat je met de juiste wenkbrauw styling technieken mensen er jonger uit kunt laten zien?! Vergeet chirurgische ingrepen andere risicovolle behandelingen en leer hier enkele handige trucjes om de wenkbrauwen perfect te shapen voor een jongere uitstraling. We gaan eerst kort in op wenkbrauw beauty problemen bij het ouder worden. Daarna helpen we je op weg met een tutorial voor anti-aging wenkbrauw styling, waarmee je je klanten nog meer laat stralen.

Wenkbrauw beauty problemen bij het ouder worden

De laatste jaren zijn volle en natuurlijke wenkbrauwen het schoonheidsideaal. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen te respecteren. Daarnaast is het belangrijk dat je de huid door de haartjes heen blijft zien. Het probleem is dat met het verstrijken van de jaren, de wenkbrauwen dunner worden. Ook kunnen de wenkbrauwen ‘zakken’, waardoor de ogen kleiner lijken. Met anti-aging wenkbrauwstyling kun je deze problemen aanpakken en helpen om de blik te openen. Daarvoor kun je onderstaande stappen volgen.

Korte tutorial anti-aging wenkbrauw styling

 Stap 1: anti-aging wenkbrauw styling

Op de eerste plaats bepaal je waar het hoogste punt van de wenkbrauwen moet liggen. Leg daarvoor een potloodje tegen de neusvleugel, over de iris naar de wenkbrauw. Op de plek waar het potloodje op de wenkbrauw uitkomt, dient het hoogste punt te komen.

Stap 2: corrigeer de hoogte van de wenkbrauw

Je kunt nu de hoogte van de wenkbrauw iets corrigeren door het hoogste punt iets hoger te leggen, dan het ‘natuurlijke’ hoogste punt. Je tekent hier enkele aparte wenkbrauwhaartjes bij. Let op; het is belangrijk dat je de huid ertussendoor kunt blijven zien. Op deze manier creëer je meteen een subtiel liftend effect.

Stap 3: verlaag de aanzet in de binnenooghoek

Benadruk het liftende effect door vanaf de binnenzijde een stijgende lijn te creëren in de wenkbrauw. Dat doe je door de aanzet van de wenkbrauw iets te verlagen. Teken daarom wat extra haartjes bij. Opnieuw doe je dit haartje voor haartje en niet volledig met wenkbrauwpoeder. Dit heeft anders een te donker resultaat met juist een averechts effect.

Wil je meer wenkbrauw styling technieken leren?

Wenkbrauwstyling is een aparte discipline binnen de beauty branche, die om veel precisie, deskundigheid en vaardigheid vraagt. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer speciale brow bars opduiken, waarin men zich specifiek richt op het stylen van wenkbrauwen. Wil je ook graag aan de slag als deskundige wenkbrauwstylist? Volg dan naast onze Opleiding Schoonheidsspecialiste, eveneens onze Cursus Brow Mapping & Styling. Heb je de smaak te pakken? Dan is een complete Opleiding Brow Expert een echte aanrader!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie