Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor nazomer beauty behandelingen

6 september 2019 | Schoonheidszorg
Tips voor nazomer beauty behandelingen

Na een drukke zomer vol beauty behandelingen om iedereen er vakantie-proof uit te laten zien, is het een goed idee om de focus in je diensten iets te verleggen. Met welke nazomer beauty behandelingen zijn je klanten gebaat? De periode vlak na de zomer is voor veel beauty salons een wat rustigere tijd. Je kunt mogelijk met goed afgestemde behandelingen op het nieuwe seizoen toch je klanten warm maken voor een afspraak. We geven hier enkele tips voor nazomer beauty behandelingen om je klanten mee in de watten te leggen!

1. Hydraterende gelaatsbehandelingen

De huid heeft na veel blootstelling aan de zon extra aandacht nodig. De zon zorgt ervoor dat de huid uitdroogt en daardoor eerder veroudert. Extra hydraterende behandelingen zijn daarom een goede manier om dit te voorkomen en klanten naar je salon te trekken. Bied bijvoorbeeld milde scrubbehandelingen aan voor het gelaat en verzorg de huid daarna met een hydraterend en huidverzachtend masker. Denk aan een masker met kalmerende ingrediënten, zoals aloë vera, honing of argan olie. Het masker zorgt ervoor dat er tijdelijk minder vocht uit de huid verdampt, waardoor de huid extra zacht zal aanvoelen. Vervolgens kun je de huid verwennen met een gelaatsmassage. Leer meer over professionele gelaatsbehandelingen in onze Cursus Gelaatsverzorging.

2. Probleemhuid na de zomer

Had je in de zomer een stralende sunkissed huid? Vlak daarna kan dat heel anders zijn! Na de zomer hebben veel mensen last van een probleemhuid. De huid is droger, voelt trekkerig aan, fijne lijntjes zijn beter zichtbaar en er zijn meer onzuiverheden. Een eenvoudige scrubbehandeling is dan niet voldoende om een egale en gladde huid te bekomen. Behandelingen die effectiever zijn, zijn microdermabrasie en chemische peelings. Deze exfoliërende behandelingen kun je ook combineren voor nog betere resultaten. Microdermabrasie verbetert de huidstructuur van buitenaf en een chemische peeling werkt ook in op de diepere lagen van de huid. Ben je nog niet thuis in deze behandelingen? Volg dan onze Cursus Microdermabrasie en de Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings.

3. Help je klanten om een bruine kleur te houden

Met hydraterende behandelingen kun je de zongebruinde huid langer mooi houden, maar eerlijk is eerlijk de kleur zal hoe dan ook verdwijnen. De huid vernieuwt zich voortdurend. De verhoornde huidcellen die aan de oppervlakte komen schilferen af en daarmee verdwijnt de bruine kleur. Om toch met een mooi bruin kleurtje rond te lopen, kun je natuurlijk make-up gebruiken. Dat is niet ideaal. Een goed alternatief is om een spraytanning behandeling te geven. Dit is niet schadelijk voor de huid en dankzij jouw professionele werkwijze kun je je klanten een mooi en egaal tintje geven. School je gauw bij in deze steeds populairder wordende beauty behandeling door onze Cursus Spraytanning te volgen.

4. Detox lichaamspakkingen

Hoe vaak hoor je niet van mensen dat ze na de zomer weer terug in het gareel moeten? Ze hebben in de vakantie minder gezond gegeten, meer alcohol gedronken en te weinig gesport. Dat vraagt om een goede detox behandeling met een dieet, veel water drinken en voldoende lichaamsbeweging. Als schoonheidsspecialiste kun jij dit proces ondersteunen door detox lichaamspakkingen te geven. Een lichaamspakking bestaat uit een lichaamsscrub en het insmeren van het lichaam met een pakking met voedende en zuiverende bestanddelen. Daarna wordt het lichaam afgedekt met een folie met daaroverheen een warme deken. Dit zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten nog beter kunnen inwerken. Het lichaam wordt van binnenuit gezuiverd en de huid wordt gevoed en gehydrateerd. Wil je hier meer van weten? Schrijf je dan in voor onze Cursus Lichaamspakkingen.

5. Ontspannende lichaamsmassage

Een ontspannende lichaamsmassage is eigenlijk altijd een goed idee, maar na de vakantie kunnen je klanten hier juist extra behoefte aan hebben. Dat klinkt tegenstrijdig, want de vakantie was toch bedoeld om helemaal tot jezelf te komen en te relaxen? Dat is waar, maar weer terug aan het werk gaan en weer in de drukte van alledag duiken, is iets waar veel mensen tegen opzien. Herinner je klanten aan jouw ontspannende massagebehandelingen, dan hebben ze weer iets om naar uit te kijken en valt de terugkeer naar het dagelijkse ritme minder zwaar. Lijkt het je leuk om meer met massage te gaan doen in je beauty salon het komende jaar? Bekijk dan hier ons volledige aanbod aan Massage Cursussen!

Laat van je horen!

Een belangrijk aandachtspunt voor salonhouders is om van je te laten horen. Laat je klanten weten, waarom ze jou niet kunnen missen ?! Zet je nazomerse beauty behandelingen in de kijker via social media en in je nieuwsbrief. Zet eventueel een interessante actie op touw, zodat je klanten weer aan je denken en snel een afspraak willen maken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie