• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor goede alternatieven voor gelnagels

Tips voor goede alternatieven voor gelnagels

Mooi verzorgde nagels horen er vandaag de dag helemaal bij! Ze zorgen ervoor dat het complete beauty plaatje af is. Vooral gelnagels zijn daarvoor geliefd, omdat er met deze kunstnagels ontzettend veel mogelijk is. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos. Toch vindt niet iedereen gelnagels prettig. Zijn er ook goede alternatieven voor gelnagels? Op die vraag geven we in dit artikel antwoord!

Voor- en nadelen van gelnagels

Voordelen

Voor de meeste liefhebbers van mooi verzorgde kunstnagels hebben gelnagels alleen maar voordelen. Een van die voordelen lieten we hierboven al doorklinken, namelijk de eindeloze creatieve mogelijkheden, met vele kleuren en allerlei soorten nail art. Heb je geen lange nagels? Dan laat je met gelnagels gewoon verlengingen (tips) zetten. Je hoeft vervolgens een maand niet om te kijken naar je nagels. Ze zien er steeds tiptop uit. Ook heb je niet meer te kampen met een vervelend probleem als chippende nagellak. Wil je alles leren over gelnagels? Mis dan niet onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Nadelen

Mensen die geen gelnagels gewend zijn, vinden gelnagels soms zwaar aanvoelen. Ook de dikte kan soms bepaalde activiteiten bemoeilijken. Wanneer de gelnagels verwijderd worden, lijkt het soms alsof je nagels zwakker zijn. Ook de prijs kan mensen tegenstaan en het feit dat het laten plaatsen en bijwerken van gelnagels behoorlijk wat tijd kost. Dat de nagels lang mooi blijven zitten is een voordeel, maar niet voor mensen die graag vaak van look wisselen. Zij raken erop uitgekeken. Hoewel het bij gelnagels niet zo veel voorkomt, kan het zijn dat je er allergisch voor bent.

Gellak – Gelish soak-off gel

Je wilt liever geen gelnagels, maar je houdt wel van mooi verzorgde en gelakte nagels? Word je gek van nagellak die om de paar dagen afbrokkelt? Dan kan Gellak een mooie middenweg zijn tussen gelnagels en nagellak. Wat gellak zo bijzonder maakt, is dat je het aanbrengt als gewone nagellak, maar dat het wel wordt uitgehard onder een uv-lamp. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de gellak tot wel drie weken mooi blijft zitten. Daarnaast kun je met gellak ook de natuurlijke nagel verstevigen en imperfecties wegwerken. De nagels met gellak zijn flexibel en hebben een langdurige glans. Het proberen waard! Of wil je er zelf meer van weten om jouw nagelstyling klanten een alternatief te bieden? Volg dan onze Cursus Gellak in Antwerpen en Hasselt.

Polygel kunstnagels

Vind je gelnagels niet prettig om te dragen, dan kan deze nieuwe vorm van kunstnagels uitkomst bieden. Het grote voordeel van polygel kunstnagels is dat ze vederlicht aanvoelen op de nagels, maar tegelijkertijd sterker zijn dan gel. Vooral ook mensen die allergisch zijn voor gelnagels, kunnen hun nagels wel mooi laten verzorgen met polygel kunstnagels. Deze kunstnagels zijn namelijk hypoallergeen. Fijne bijkomstigheden zijn dat de nagels geurvrij geplaatst kunnen worden en dat ze geen branderig gevoel geven. Voor nagelstylistes is polygel ook heel fijn om mee te werken. Je knijpt de gewenste hoeveelheid uit een tube, snijdt het af en brengt het aan, zonder dat je stoffen hoeft te mengen. De nagels worden net als bij gelnagels en gellak uitgehard onder een uv-lamp of led-lamp. Polygel kunstnagels zijn snel aan te brengen. Dit betekent dat je als nagelstyliste binnen dezelfde tijd meerdere klanten van dienst kunt zijn! Meer weten? Bekijk hier onze Cursus Polygel in Hasselt.

Eenvoudige cosmetische manicure

Tot slot is er natuurlijk ook niets mis met een ‘eenvoudige’ cosmetische manicure. Het allerbelangrijkste is dat de gezondheid en schoonheid van de nagels in balans zijn. Aan elke nagelstyling behandeling hoort een cosmetische manicure ten grondslag te liggen, waarin de gezondheid en schoonheid van de nagels en handen wordt bevorderd. Houd je van een natuurlijke uitstraling, dan kan een cosmetische manicure voor jou voldoende zijn. Hieronder valt een handbad, scrubbehandeling, eventueel een pakking en een handmassage. Vervolgens zal de manicure de nagelriemen verzorgen, de nagels op de juiste lengte en in vorm vijlen en ze polijsten. Hierdoor krijgen je nagels een mooie, natuurlijke glans. Als finishing touch kun je nog voor een nagellakje kiezen. Wil je zelf leren om deze behandelingen uit te voeren als een pro? Schrijf je dan in voor onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure in Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie