Inschrijven

Opleiding Kapper/Kapster Masterclass

Til je kappersvaardigheden naar een hoger niveau!
Til je kappersvaardigheden naar een hoger niveau!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 389

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Is kapper/kapster een vak naar jouw hart? Je hebt al een basisopleiding kapper afgerond en nu weet je het helemaal zeker; dit is het pad dat je wilt volgen! Na de basisopleiding is er nog veel meer te ontdekken op het gebied van knip-, snij- en texturizing technieken. Binnen het creatieve kappersvak zijn er vrijwel geen grenzen. Schrijf je hier in voor onze opleiding kapper masterclass en word een expert in jouw branche!

Val op als hoogwaardige en creatieve kapper!

Hoe zorg je dat je als kapper/kapster opvalt? Dat doe je door creatieve inspiratie en nieuwe technieken op te doen in deze opleiding kapper masterclass. Je leert stap voor stap om kapsels tot in de details perfect te knippen en vorm te geven. Na deze opleiding slaag je erin om elke klant te voorzien van een perfect kapsel in overeenstemming met zijn of haar persoonlijke wensen en stijl. De nieuwe technieken die je leert zorgen ervoor dat je jouw creatieve ideeën moeiteloos naar de praktijk weet te vertalen, met verbluffende kapsels als eindresultaat.

Masterclass kapper: leer creatieve ideeën naar de praktijk vertalen!

Lesprogramma opleiding kapper masterclass

Kapper is een vak dat je leert door te doen. Dankzij de basisopleiding heb je hier al veel handigheid in gekregen. We gaan in deze opleiding kapper masterclass verder met het oefenen van nieuwe technieken. Je gaat oefenen met snijtechnieken met een aerorasor, texturizing technieken en nieuwe technieken voor gelaagde kapsels. Er is aandacht voor zowel lange als halflange en korte kapsels en voor zowel dames- als herenkapsels. Denk onder meer aan het creëren van korte kapsels met asymmetrie, korte kapsels met in bepaalde zones langere lengtes en herenkapsels opscheren met het mes. Kortom, tijdens deze opleiding ben jij aan zet, maar uiteraard steeds onder de vakkundige begeleiding van een topdocent!

Bekom een certificaat kapper masterclass!

Voor de opleiding kapper masterclass zijn de bekende voordelen van Wellness Academie van kracht: les in gelimiteerde groepjes, uitstekende leslocaties, goede didactische materialen en een to-the-point en praktisch ingesteld lesprogramma. Je krijgt les van een ervaren en inspirerende docente, die je helpt om het beste uit jezelf te halen. Heb je onze Opleiding Kapper al gevolgd en wil je meer? Aarzel dan niet en schrijf je hier in voor de Opleiding Kapper masterclass! Na afloop bekom je het certificaat kapper masterclass. 

Lesindeling

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van kapper / kapster.

Inhoud

 • Afwerking kapsels
 • Productenleer
 • Gevorderde kniptechnieken
 • Snijtechnieken met aerorasor
 • Lange en halflange kapsels
 • Nieuwe technieken laagjeskapsels
 • Korte dameskapsels en asymmetrie
 • Korte kapsels met langere lengtes
 • Diverse korte herenkapsels
 • Opscheren met een mes

Prijs

389 euro (+ 85 euro verbruikskosten)

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Eindhoven-Stratum
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven-Stratum (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Startdatum: vrijdag 11 maart 2022
Alle data: 11/03, 18/03, 25/03 & 01/04 2022
Tijd: 10:00u tot 14:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Avondreeks

Startdatum: dinsdag 1 februari 2022
Alle data: 01/02, 08/02, 15/02 & 22/02 2022
Tijd: 18:30u tot 22:30

Dagreeks

Startdatum: donderdag 21 april 2022
Alle data: 21/04, 28/04, 05/05 & 12/05 2022
Tijd: 10:00u tot 14:00

Startdatum: dinsdag 25 januari 2022
Alle data: 25/01, 01/02, 08/02 & 15/02 2022
Tijd: 10:00u tot 14:00

Docent

Miriam Trentarossi

Docent in Eindhoven-Stratum & Hasselt

Miriam Trentarossi wist altijd al wat ze wilde: kapster worden! Al vroeg hanteerde ze de schaar voor het toepassen van uiteenlopende kniptechnieken. Ze deed ervaring op in veel disciplines binnen het kappersvak en is bedreven in alle facetten die bij dit veelzijdige beroep komen kijken.

Miriam ontwikkelde zich tot een echte allrounder. Dameskapsels, herenkapsels, kinderkapsels; met een geoefend oog en met alle kniptechnieken in de vingers weet ze overal raad mee. Niet alleen deed ze vanaf jonge leeftijd veel ervaring op in diverse kapsalons, ze werd ook uitgenodigd om als zelfstandige aan de slag te gaan voor producers, fotografen en ontwerpers. Een eigen kapsalon kon niet uitblijven; deze droom werd in 2003 werkelijkheid met een eigen salon in Eindhoven.

Omdat Miriam de passie voor haar vak graag deelt, kwam ze in contact met de Wellness Academie, waar ze sinds 2013 docente Kapper/Kapster en Hairstyling is. Haar doel is om een nieuwe generatie op te leiden tot kundige, gedreven en milieubewuste kappers en haar-artiesten!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.