• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek hoe klankmassage stress vermindert!

13 oktober 2023 | Massage & Therapieën
Ontdek hoe klankmassage stress vermindert!

In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien en waar stress een veelvoorkomend probleem is, wordt het vinden van effectieve ontspanningstechnieken steeds belangrijker. Een unieke benadering, die steeds meer aan populariteit wint, is klankmassage. Wellness Academie biedt een speciale cursus klankmassage aan, waarin je leert om deze behandeling toe te passen. Hoe werkt het en wat zijn de ontspannende effecten? Wat maakt deze werkwijze zo bijzonder ten opzichte van andere ontspanningsmassages? En hoe kun je klankmassage integreren in je praktijk? We vertellen je er hier meer over. Kortom, ontdek hoe klankmassage stress vermindert!

De cursus klankmassage van Wellness Academie

In onze cursus klankmassage ga je aan den lijve ondervinden hoe klankmassage stress vermindert. Je docent zal een demonstratie geven van een klankmassage, waardoor je zelf kunt ervaren hoe dit aanvoelt. Op die manier kun je straks nog beter op je klanten overbrengen hoe klankmassage stress vermindert. De cursus is ontworpen om je de nodige kennis en praktische vaardigheden te bieden om klankmassage effectief toe te passen. Tijdens de cursus leer je over de verschillende klankinstrumenten, hun toepassing en de technieken om klankmassage te geven. Deze cursus is bedoeld voor wellness- en massagetherapeuten en voor iedereen die interesse heeft in klankmassage. Je hoeft voor het volgen van deze basiscursus ook geen ervaring te hebben met muziek. Er is dus geen speciale voorkennis vereist.

Klankmassage vs. klassieke ontspanningsmassage

Klankmassage onderscheidt zich op de eerste plaats van de klassieke ontspanningsmassage doordat je niet met massagegrepen op het lichaam inwerkt, maar met geluid en trillingen. Deze massage maakt gebruik van klankinstrumenten, zoals klankschalen, gongs en tingsha's om specifieke frequenties en trillingen te produceren. Deze trillingen worden overgedragen naar het lichaam en hebben een diepgaand effect. Doordat ons lichaam voor het grootste deel uit water bestaat kunnen trillingen diep op het lichaam inwerken.

De klassieke ontspanningsmassage, zoals je die kunt leren tijdens onze opleiding massagetherapeut, richt zich voornamelijk op het ontspannen van spieren. Klankmassage gaat verder door een diepe staat van ontspanning te creëren die moeilijk te bereiken is met andere technieken. De trillingen van de klankinstrumenten dringen diep door in het lichaam, waardoor een intens gevoel van innerlijke rust ontstaat. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om deze twee massagevormen te combineren!

Ervaar en leer hoe klankmassage stress vermindert!

Onze cursus staat in het teken van zowel het ervaren als leren hoe klankmassage stress vermindert. We geven je hier alvast meer inzicht in hoe dit ontspannende effect teweeg wordt gebracht.

Stresshormonen nemen af
De geluiden en trillingen van deze massage stimuleren onder meer het parasympatische zenuwstelsel. Dit deel van het zenuwstelsel is verantwoordelijk voor de ontspanningsrespons van het lichaam. Het zorgt ervoor dat stresshormonen zoals cortisol verminderen en feel good hormonen zoals endorfines toenemen.

Spieren ontspannen
De lichte trillingen zetten daarbij ook de spieren aan tot ontspanning, waardoor opgehoopte spanningen en knopen verzacht kunnen worden.

Innerlijke reis
Doordat je met deze massage mensen in staat stelt om als het ware een innerlijke reis te maken, kunnen ze ook gemakkelijk even hun zorgen en mentale spanningen loslaten. Na afloop geeft dat een gevoel van hernieuwde energie!

Klankmassage toepassen in je massagepraktijk

Als je de cursus klankmassage hebt gevolgd bij Wellness Academie, kun je deze unieke technieken integreren in je massagepraktijk. Je kunt klankmassage aanbieden als een afzonderlijke dienst, zodat klanten specifiek kunnen kiezen voor deze ontspannende ervaring. Zorg in ieder geval voor een rustige en kalme omgeving, waarin je klanten volledig kunnen ontspannen en genieten van de klankmassage-ervaring.

Daarnaast kun je klankmassage ook integreren in bestaande massagesessies om een meer holistische benadering van ontspanning en welzijn te bieden. Zo kun je een cursus klankmassage perfect combineren met een cursus shiatsu massage, een cursus lomi lomi samudra massage of een cursus ayurvedische massage.

Je docenten bij Wellness Academie vertellen je tijdens de lessen graag alles over de uiteenlopende mogelijkheden. Meer weten? Bezoek dan ook eens een van onze info-avonden! We beantwoorden graag al je vragen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie