Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek hier onze nieuwe opleiding skin expert!

24 juli 2019
Ontdek hier onze nieuwe opleiding skin expert!

Hoe gaat jouw nieuwe beauty jaar eruitzien? Heb je al nagedacht over waar je meer van wilt weten en hoe je jouw klanten beter van dienst kunt zijn? Ben je al op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe behandelingen en technologieën? In onze opleiding skin expert komt het allemaal aan bod. Ook als je nog geen ervaring hebt met schoonheidszorg, kun je aan deze opleiding deelnemen. Je leert van a tot z alles over de theorie en praktijk van huidverzorging, anti-aging en huidverbetering. Ontdek hier wat je van onze nieuwe opleiding skin expert kunt verwachten!

Meer dan standaard gelaatsbehandelingen!

We merkten op dat er binnen het opleidingsaanbod in de beauty branche behoefte is aan een opleiding die een stapje verder kijkt als het gaat om huidverzorging. Veel beauty liefhebbers willen meer weten en kunnen dan enkel het uitvoeren van standaard gelaatsbehandelingen. Dat is niet zo vreemd, want in de praktijk zul je merken dat elke huid en ieder mens uniek is. Daarom is het nodig dat elke behandeling nauwkeurig wordt aangepast aan de huid en de persoon. Hiervoor is uitgebreidere kennis nodig van de huid, huidsystemen, huidtypes en de oorzaken van huidproblemen. Daarvoor ben jij bij deze opleiding skin expert aan het juiste adres!

De pijlers van onze opleiding skin expert

Bij het ontwikkelen van onze nieuwe opleiding skin expert hebben we de focus gelegd op enkele opvallende ontwikkelingen binnen de huidige beauty branche. Daarmee garanderen we een lesprogramma dat naadloos aansluit op wat er momenteel speelt binnen beauty salons. De belangrijkste pijlers van onze opleiding zijn daarom:

 • Huidanalyse & behandelplan
 • Gelaatsbehandelingen
 • Anti-aging en huidverbetering
 • Brede blik op de branche: wat is er mogelijk?

Huidanalyse & behandelplan

We leren je in deze opleiding hoe je een grondige huidanalyse uitvoert. Dit begint met een goede intake van je klant. Vervolgens ga je de huid nader bekijken. Op basis van een grondige analyse leer je om een klantenkaart in te vullen. De volgende stap is het opstellen van een behandelplan. Dit is een onderdeel van de opleiding waar veel nadruk op ligt. Hoe ga je het huidprobleem van je klant aanpakken? Hoe volg je je klant op? Ga je misschien een kuur ontwikkelen? Wat is het advies op maat dat je de klant meegeeft? Ook thema’s als verkooptechnieken, weten wat de markt te bieden heeft en prijsindicaties zijn hierbij heel belangrijk.

Gelaatsbehandelingen

Je gaat in de opleiding veel praktisch aan de slag. Je leert om oppervlaktereinigingen te geven met de juiste producten afgestemd op het huidtype, de problemen en wensen van de klant. Ook de praktijk van dieptereiniging staat op het programma. In de praktijklessen leer je de klassieke behandelwijzen, maar maken we eveneens uitstapjes naar vernieuwende trends en apparatuur. Denk aan chemische peelings, het vacuümzuigapparaat, het insluizen van serums, dermabrasie, dermaplaning, etc. Daarnaast is er ook aandacht voor de wenkbrauw shaping trend en massage.

Anti-aging en huidverbetering

Als er ergens veel aandacht voor is binnen de huidige beauty branche, dan is het wel voor anti-aging en huidverbetering. Niet zo vreemd als je weet dat de vergrijzing in volle gang is en mensen zich bewuster worden van het belang van een gezonde huid. We gaan bestuderen wat huidveroudering precies is en wat de interne en externe factoren zijn. We spreken wat het verschil is tussen cosmetica en cosmeceuticals. En hoe kunnen nieuwe behandelwijzen botox en fillers overbodig maken? Andere belangrijke thema’s zijn: ingrediëntenleer, voedingssupplementen/nutricosmetics en nieuwe trends in apparatuur en behandelingen voor huidverbetering.

Brede blik op de branche: wat is er allemaal mogelijk?

We willen je binnen deze opleiding skin expert bovenal ook een zo volledig mogelijk beeld geven van de huidige situatie in huidverzorging. Daarom besteden we eveneens aandacht aan hoe je je na het volgen van deze opleiding verder kunt ontwikkelen. We zullen diverse demonstraties geven van gespecialiseerde behandelwijzen en specifieke apparatuur. Je krijgt zo een beter beeld van de uitgebreide mogelijkheden die er zijn. Welke specialisatie spreekt je het meeste aan? Na afloop vind je bij Wellness Academie vele mogelijkheden om door te groeien, denk onder meer aan een Cursus Microdermabrasie, een Cursus Dermaplaning of een Cursus Fruitzuren/Chemische Peelings.

Wil je een echte skin expert worden?

Zorg dan dat je je op tijd inschrijft voor onze nieuwe Opleiding Skin Expert. Het belooft een inspirerende en zeer leerrijke ervaring te worden, die je uitstekend voorbereidt op een succesvolle carrière in een moderne beauty salon of als zelfstandige skin expert! Wil je liever een allround schoonheidsspecialist worden? Dan ben je aan het juiste adres bij onze Opleiding Schoonheidsspecialist!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie