• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Mooie wimpers met make-up, lash lift of wimperextensions?

3 juni 2019 | Schoonheidszorg
Mooie wimpers met make-up, lash lift of wimperextensions?

Als er iets is wat je gelaat een frisse en opvallende uitstraling geeft, dan zijn het wel lange, volle wimpers die mooi in de krul staan. Heb jij je mascara en wimperkruller altijd klaarliggen, om de strijd aan te gaan met onopvallende, fletse wimpers? Dan kan dat op den duur zijn tol eisen. Je moet goed voor je wimpers zorgen en precies weten hoe je wimpermake-up correct gebruikt. Heb je ook al eens gedacht aan het ondergaan van een lash lift of het plaatsen van wimperextensions? Wat is voor jou de beste optie: make-up, lash lift of wimperextensions? We bespreken hier de voor- en nadelen van al deze wimperbehandelingen.

De voor- en nadelen van wimpermake-up

Voordelen wimpermake-up

Wimpermake-up is een flexibele oplossing. Je kunt kiezen of je vandaag wel of geen zin hebt om wimpermake-up te dragen. Je kunt gemakkelijk zelf in de weer met een wimperkruller en mascara, wanneer je maar wilt. Je hoeft er geen afspraak voor te maken bij de schoonheidsspecialiste. Daarnaast kun je gemakkelijk afwisselen; vandaag een opvallende zwarte mascara, morgen een subtielere bruine kleur, overmorgen blauwe mascara op dat hippe feestje en de dag erna een ‘no-make-up’ dag.

Nadelen wimpermake-up
Je moet goed weten wat je doet! Als je langdurig verkeerd of te vaak je wimpers krult met een wimpertang, kunnen de haartjes kwetsbaar worden en afbreken. Ook het dagelijks aanbrengen en vooral het verkeerd en te ruw verwijderen van mascara kan ervoor zorgen dat je wimperhaartjes afbreken. Wil je zeker weten dat je je wimpers goed verzorgt en opmaakt, dan is onze Cursus Visagie Basis een aanrader. Een ander nadeel van wimpermake-up is dat het kan uitlopen en gaan vlekken. Het is niet de meest praktische oplossing als je wilt gaan zwemmen of een dagje naar het strand wilt.

Voor- en nadelen van lash lifting

Voordelen lash lift
Tijdens deze behandeling worden je natuurlijke wimpers met behulp van siliconen pads en een speciale wimperlifting lotion gelift. Ook worden de wimpers geverfd. Lash lifting kan een oplossing zijn voor mensen die allergisch zijn voor de wimperlijm van wimperextensions. Het is niet schadelijk voor je wimpers en geeft een natuurlijk effect met 6 tot 8 weken mooi resultaat. De lash lift groeit gewoon uit. Verder kun je hiermee zonder problemen zwemmen, douchen, zonnen, in de sauna en sporten. Je hoeft dus weken niet om te kijken naar je wimpers, ze zitten altijd perfect! We leren je er graag alles over in onze Cursus Lash Lift.

Nadelen lash lift
Je dient de behandeling altijd door een professional met een certificaat wimperlifting uit te laten voeren. Om de wimpers mooi te houden, zul je om de twee maanden terug moeten komen. Daar zitten de nodige kosten aan verbonden. Een behandeling kost doorgaans tussen de € 50 en € 75. Lash lifting geeft een frisse blik, maar wil je dramatischere effecten of een nog opvallendere ooglook, dan zul je toch voor wimperextensions moeten kiezen. Omdat de lash lift op je natuurlijke wimpers wordt uitgevoerd, is het niet mogelijk om de lengte en het volume aan te passen. Je zult dus van nature al mooie wimpers moeten hebben. Uitgedunde plekjes kunnen met deze behandeling niet opgevuld worden.

Voor- en nadelen van wimperextensions

Voordelen wimperextensions
Het grote voordeel van wimperextensions is, dat je hiermee bijna iedere wimperlook kunt aanmeten. Wil je je wimpers op subtiele wijze wat voller en/of langer maken, dan is dat heel goed mogelijk met de one-by-one wimperextensions techniek. Er wordt dan aan elk natuurlijk wimperhaartje een verlenging bevestigd met wimperlijm. Wil je misschien juist een meer dramatische oogopslag? Dat is ook heel goed mogelijk, bijvoorbeeld met 3D wimperextensions of Russian Volume. De wimperverlengingen bieden 3 tot 4 weken een mooi resultaat. Ook met wimperextensions kun je probleemloos douchen, zwemmen, sporten, de sauna in, etc. We leren je er graag alles over in onze Cursus Wimperextensions.

Nadelen van wimperextensions
Voor zowel het aanbrengen als het verwijderen van de wimperextensions zul je een afspraak moeten maken bij de schoonheidsspecialiste. Je zult dus om de 3 tot 4 weken in de stoel van de wimperstyliste plaats moeten nemen. Veel geduld hebben om steeds weer een behandeling te ondergaan en de kosten die hieraan verbonden zijn, kunnen een nadeel zijn. Nieuwe wimperextensions kosten gemiddeld tussen de € 75 en € 100 en een opvulbehandeling kost gemiddeld tussen de € 25 en € 45. Een ander nadeel is dat sommige mensen allergisch zijn voor de wimperlijm. 

Is een opleiding Lash Expert iets voor jou?

Zie je een carrière als wimperstyliste wel zitten? Dan kun je bij Wellness Academie een volwaardige Opleiding Lash Expert volgen, waarin je verschillende wimperbehandelingen leert, zodat je iedereen kunt voorzien van de mooiste wimpers!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie