• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Lash lift en make-up: gaat dat samen?

30 november 2022 | Schoonheidszorg
Lash lift en make-up: gaat dat samen?

Sommige dames ondergaan een lash lift, omdat ze daarna zonder mascara door het leven kunnen. Daarentegen, zijn er ook dames die wel van de look van een wimperlifting houden, maar die tegelijkertijd liever geen afstand nemen van hun mascara en overige oogmake-up. Hoe zit dat nu precies met een lash lift en make-up, gaat dat wel samen? De beauty experts van Wellness Academie vertellen je er hier graag meer over!

Een lash lift geeft wimpers een subtiele nadruk

Een lash lift is perfect voor dames die houden van een open blik. Wie houdt van een naturel uitstraling, zal aan een wimperlift voldoende hebben. Echter, als je een passie hebt voor opvallender opgemaakte ogen, dan zul je evengoed graag met mascara en oogmake-up in de weer willen. Dat is vaak het moment waarbij de vraag opspeelt of een lash lift en make-up wel samengaan. We hebben goed nieuws, want het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Er zijn daarbij wel een aantal kleine dingen waar je op moet letten, om te voorkomen dat je de wimperlift verpest.

Geen make-up vlak na de wimperlift behandeling

Wat heel belangrijk is om rekening mee te houden, is dat je in de eerste 24 uur en het liefst gedurende de eerste 48 uur na de wimperlift behandeling geen oogmake-up aanbrengt. De lash lift wordt namelijk aangebracht middels diverse lotions. Deze hebben minimaal een dag nodig om helemaal goed in te werken en te drogen. Als je tijdens dit proces al meteen make-up aan gaat brengen, dan kunnen deze lotions niet goed genoeg inwerken. Daarbij bestaat het risico dat je bij het verwijderen van deze make-up eveneens een optimaal resultaat van de lash lift behandeling ondermijnt. Leer alles over professionele make-up in onze Opleiding Visagiste!

Waarop letten bij een lash lift en make-up?

Om een lash lift en make-up goed samen te laten gaan, moet je niet alleen letten op wanneer je de make-up aanbrengt, maar vooral ook op welke soort make-up je aanbrengt. Je kunt na het ondergaan van deze wimperbehandeling beter geen make-up op oliebasis aanbrengen. Deze make-up is namelijk veel lastiger om te verwijderen. Je zult dan meer moeten wrijven om de make-up eraf te halen. Daarnaast kan de olie in deze make-up producten de werking van de lotions voor de wimperlift aantasten.

Dit kan er allemaal voor zorgen dat de mooie krul van je lash lift minder lang goed blijft zitten. Vermijd om die redenen waterproof mascara, oogschaduw op oliebasis en waterproof en ‘longlasting’ eyeliners. Daarnaast moet je ook oppassen met het aanbrengen van concealer op oliebasis of concealers die snel uitlopen in de buurt van je wimperlijn. Je kunt concealer op deze plek beter vermijden. Hetzelfde geldt ook voor foundations. We zullen als volgt ingaan op wat wel geschikte make-up producten zijn in combinatie met een wimperlift! PS ken je ook al onze uitgebreide Opleiding Make-up Expert?

Tips voor lash lift en make-up

Wil je je mooie gelifte wimpers extra nadruk geven? Dan doe je dat het beste met een mascara op waterbasis. Daarnaast gaan minerale mascara’s ook goed samen met een wimperlift. Beide soorten mascara’s zijn gemakkelijk te verwijderen, waardoor je niet hard over de wimpers hoeft te boenen en te wrijven. Verder kun je een olievrij poeder aanbrengen op de oogleden en vervolgens een poederoogschaduw. Let op met glitter oogschaduw, want deze zijn meestal ook lastiger te vermijden.

Behalve dat je extra aandacht kunt besteden aan de soort make-up producten die je aanbrengt, is ook de werkwijze van belang. Zo kun je bijvoorbeeld een oogschaduw penseel gebruiken met iets stevigere haartjes. Daarmee kun je namelijk preciezer werken, zodat je beter kunt voorkomen dat er oogschaduw op de wimpers terechtkomt. Wil je een echte specialist worden in wimperbehandelingen? Dan mag je onze Opleiding Lash Expert niet missen?

Hoe verwijder je de make-up het beste?

Een lash lift en make-up gaan dus prima samen. Een laatste punt dat hierbij wat extra aandacht verdient, is het verwijderen van de make-up. Dit pak je het beste als volgt aan:

 • Gebruik een milde olievrije cleanser, olievrij micellar water of een speciale lash shampoo.
 • Reinig eerst alle zones van het gelaat en vermijd hierbij de ogen.
 • Maak met een wattenschijfje met het reinigingsproduct circulaire bewegingen. Pas als het gelaat schoon is, ga je verder met de ogen.
 • Leg een wattenschijfje met de cleanser op het gesloten ooglid en druk het zachtjes aan.
 • Laat het product enkele seconden inwerken en wrijf daarna voorzichtig vanaf het ooglid over de wimpers de make-up ervan af. Herhaal dit indien nodig, totdat alle make-up verwijderd is.
 • Herhaal voor het andere oog.

Wil je alles weten over wimperlifting?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor een Cursus Lash Lift! Hierin leer je alles over de mogelijkheden van deze wimperbehandeling. Daarbij leer je hoe je stap voor stap een lash lift uitvoert, zodat je hier een ware expert in wordt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie