• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is een goedkope dagcrème wel goed genoeg?

3 juni 2019 | Schoonheidszorg
Is een goedkope dagcrème wel goed genoeg?

Er zijn ontzettend veel dagcrèmes van talloze merken, die allemaal vele beloftes doen. Als je dan ook nog eens naar de prijs kijkt, zie je dat die uiteenloopt van slechts enkele euro’s tot honderden euro’s. Welke dagcrème moet je nu kiezen? We hebben goed nieuws, want het is een misvatting dat een goede dagcrème duur moet zijn. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat goedkope dagcrème een prima keuze kan zijn. We vertellen je er hier graag meer over!

Waarom is een dagcrème zo belangrijk?

Het grootste deel van onze huid wordt bedekt en beschermd door kleding, ons gelaat niet. De gelaatshuid staat veel meer bloot aan externe factoren, waardoor deze extra bescherming en verzorging nodig heeft. Een goede hydraterende dagcrème houdt de gelaatshuid in optimale conditie, waardoor deze er mooier uitziet en beter bestand is tegen alle invloeden van buitenaf. Door de goede hydratatie voorkom je huidirritaties, het schilferen van de huid, het corrigeert de veroudering van de huid en het zorgt voor een talgproductie die in balans is om acne te voorkomen.

Onderzoeken naar de kwaliteit en prijs van dagcrème

Bijna jaarlijks worden er onderzoeken gedaan naar welke dagcrème het beste is. Een van de meest opvallende onderzoeken was een onderzoek van Test-Aankoop in 2016. Er werden 16 dagcrèmes getest door een panel van 30 vrouwen. Er werd getest op textuur, geur, absorptie en de vetheid van de crèmes. De uitkomst was zeer opmerkelijk, want de dagcrème die als beste werd getest bleek de goedkope dagcrème van Kruidvat. Deze kost maar slechts € 2,48! Wat helemaal opmerkelijk was, was dat de duurste crème op de laatste plek belandde. Dit was de La Mer The Moisturizing gel cream van € 265! Zo zie je maar weer dat je je niet altijd door de prijs moet laten leiden bij het kiezen van de juiste beauty producten. Hier vind je meer informatie over de crèmes die getest werden.

Is deze goedkope dagcrème voor iedereen geschikt?

Uiteraard zit er een grote ‘maar..’ aan dit soort onderzoeken. De goedkope Kruidvat dagcrème zal zeker veel mensen kunnen behagen. Zeker als je een gezonde huid hebt, is een dergelijke crème voldoende om de huid in optimale conditie te houden. Heb je echter last van huidproblemen, dan heeft je huid behoefte aan een nauwkeurigere verzorging. Denk aan huidproblemen, zoals oneffenheden, pigmentvlekjes, een erg droge of juist vette huid, acne en huidveroudering. Houd er ook rekening mee dat de behoeften van je huid met het verloop van de tijd kunnen veranderen, deze kunnen soms al per seizoen verschillen! Wil je hier meer over weten, volg dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste en bekijk ook eens onze Cursus Acne Specialisatie.

Dan toch maar een dure dagcrème aanschaffen…?

Wat we met bovenstaande kanttekeningen willen zeggen, is zeker niet dat je daarom toch maar beter naar een duurdere dagcrème moet grijpen. We willen hiermee aangeven, dat het altijd een goed idee is om je huid eens te laten analyseren door een professionele schoonheidsspecialiste, die advies kan geven over geschikte behandelingen en producten die jouw huid optimaal laten stralen. Je kunt gemakkelijk een betrouwbare schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt vinden, via de zoekfunctie van de Belgische Beauty Federatie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie