• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: opleiding pedicure

In de kijker: opleiding pedicure

Het verzorgen van de voeten zou een belangrijk onderdeel moeten vormen van de dagelijkse verzorging. Toch staan veel mensen hier niet bij stil en komen daar pas achter als ze klachten krijgen Dit kan ertoe leiden, dat men door pijn en ongemak minder mobiel wordt. Het wijst ons erop hoe intensief we onze voeten dagelijks gebruiken. Wil jij mensen helpen met hun voetklachten, ze een heerlijk moment van ontspanning bieden en ze er bewust van maken hoe belangrijk voetverzorging is? Ontdek dan hier onze opleiding pedicure als een goede start voor deze missie!

Pedicure, een beroep met toekomst

Als je kiest voor een opleiding pedicure, kies je voor een beroep met toekomst. Voetverzorging is geen trend of hype, maar een noodzaak. Vooral met ouder worden, ontstaan er meer voetklachten. Gezien de toename van de gemiddelde leeftijd van de bevolking, zal de vraag naar voetverzorgers in de nabije toekomst toenemen. Echter zijn mensen van alle leeftijden gebaat bij jouw behandelingen. Voornamelijk in de zomer als men veel open schoenen draagt, wil iedereen met mooie verzorgde voetjes rondlopen, zonder ontsierend eelt en hielkloven. Kortom, de pedicure is voor veel mensen onmisbaar. Werk je graag met mensen en wil je een bijdrage leveren aan hun welzijn? Dan is een opleiding pedicure een aanrader.

Heb ik een opleiding pedicure nodig?

Houd je je al bezig met het verzorgen van de voeten van familie of bekenden? Dit is een goede start om een klantenkring op te bouwen. Om als pedicure aan de slag te gaan heb je geen diploma nodig. Of dat echter verstandig is …  Wil je je klantenkring uitbreiden? Dan is een diploma onmisbaar. Je doet tijdens je opleiding pedicure bovendien belangrijke kennis op over anatomie, huid- en nagelaandoeningen en hygiëne. Je leert van een deskundige om de behandelingen correct uit te voeren. Verder geeft je docent je praktische adviezen voor de start van je carrière. In onze opleiding pedicure oefen je veel, waardoor je direct de nodige praktijkervaring opdoet. Met je diploma kun je gemakkelijk adverteren om meer klanten te winnen.

Welke behandelingen voert een pedicure uit?

Als pedicure kun je uiteenlopende diensten aanbieden, dat maakt het vak ook zo leuk. Je kunt verzorgende behandelingen aanbieden ter preventie van voetklachten of juist bestaande voetklachten verhelpen. Of wat dacht je van complete spa-behandelingen die tegelijkertijd gericht zijn op een zalig moment van ontspanning? Bij een basisbehandeling behoren behandelingen als nagels knippen en vijlen, overtollig eelt en likdoorns verwijderen, de huid verzorgen en eventueel het lakken van de nagels. Ook het behandelen van ingegroeide nagels of schimmelnagels kan tot je diensten behoren. Spabehandelingen zijn bijvoorbeeld een voetbad, een voetscrub en een voetmassage. Bekijk hier ook onze Cursus Thaise Voet- en Onderbeenmassage.

Wat heb je nodig om als pedicure te starten?

Tijdens onze opleiding pedicure word je goed voorbereid op je professionele carrière als pedicure. Je leert meer over de juiste materialen en producten en waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan. Denk onder meer aan pincetten, vijlen, nagelschaartjes, voetbad, zalven, crèmes en scrubs. Begin je een pedicurepraktijk aan huis of huur je een pand? Dan is een goede behandelstoel onmisbaar. Je kunt je carrière ook starten als ambulante pedicure. Je gaat dan bij de mensen langs. Dit biedt het voordeel dat je geen dure ruimte hoeft te huren. Hier komen echter wel weer andere aandachtspunten bij kijken. Je docent zal je er alles over vertellen. Wil je snel aan de slag? Schrijf je dan hier in voor de Opleiding Pedicure.

Veel mogelijkheden om door te leren!

Hierboven benadrukten we al dat pedicure een beroep met toekomst is, omdat er altijd vraag is naar voetverzorging. Een andere reden waarom je als pedicure een succesvolle loopbaan voor jezelf kun uitrollen, is omdat er altijd gerelateerde bijscholingen te volgen zijn. Hiermee kun je extra diensten aanbieden en nog meer klanten aanspreken. Het vak van pedicure is bijvoorbeeld uitstekend te combineren met het beroep van schoonheidsspecialiste. Bekijk hier onze volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialiste. Andere interessante opleidingen zijn de Opleiding Nagelstyliste en de Opleiding Voetreflexologie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
 • 10 - 16 dagen
 • € 1.149
Meer informatie
Schoonheidsspecialiste (modulair)
Schoonheidsspecialiste (modulair)
 • 15 - 17 dagen
 • € 2.315
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie