• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Schoonheidsspecialiste (modulair)Leer naar gelang je agenda en op je eigen tempo!

Opleiding Schoonheidsspecialiste (modulair)
Voordelen
€ 2.172
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Droom je ervan om schoonheidsspecialiste te worden? We bieden diverse opleidingen schoonheidsspecialiste aan, waaronder deze flexibele modulaire opleiding. Je kunt de afzonderlijke modules gemakkelijk afstemmen op jouw agenda. Je bepaalt zelf het tempo waarin je studeert. Heb je alleen tijd in de weekenden, dan kun je de modules ook in het weekend volgen. Kortom, we maken het je graag gemakkelijk om jouw droom om schoonheidsspecialiste te worden te verwezenlijken!

Studeer voor schoonheidsspecialist(e) in je eigen tempo!

Heb je een drukke baan of de zorg voor de kinderen? Dan is het niet gemakkelijk om daarnaast ook nog een opleiding te volgen. Maar wat als die grote wens om schoonheidsspecialiste te worden aan je blijft knagen? Dan biedt deze modulaire opleiding uitkomst. Je plant de modules eenvoudig in overeenstemming met jouw agenda in en studeert in je eigen tempo. Wil je graag de kosten spreiden, dan kun je het volgen van de modules over een langere periode spreiden. Alle modules samen vormen uiteindelijk de volledige opleiding schoonheidsspecialiste. Niets houdt je meer tegen om je droom om schoonheidsspecialiste te worden waar te maken!

Een opleiding schoonheidsspecialist(e) die je gemakkelijk op jouw agenda afstemt!

Programma opleiding schoonheidsspecialiste (modulair)

De opleiding schoonheidsspecialiste bestaat uit 7 modules. Hieronder vind je een overzicht met alle modules en de inhoud per module. In elke module is veel aandacht voor praktijkoefening en je krijgt les in kleine groepjes, zodat je alle vaardigheden, waarover een schoonheidsspecialiste dient te beschikken, vlot in de vingers hebt. Naast het volgen van de modules dien je echter ook nog de syllabus voor de theoretische kennis aan te kopen (kostprijs: € 50). Dit kan pas nadat je je voor alle modules hebt aangemeld.

Heb je al bepaalde modules gevolgd, bij Wellness Academie of elders, dan kun je vrijstelling aanvragen. We geven voor maximaal 2 van de 7 modules vrijstelling. Je moet wel kunnen bewijzen, middels relevante certificaten, dat je een bepaalde discipline beheerst. Vrijstelling aanvragen kan via: info@wellnessacademie.com.

Bekom een diploma schoonheidsspecialist(e)!

Tijdens elke module zal de betreffende docent je voortgang evalueren en beoordelen of je alle kennis en vaardigheden beheerst. Een praktisch examen is daarom niet nodig. Wel dien je na het volgen van alle modules een theoretisch examen af te leggen. Dit examen wordt afgenomen via ons digitaal examenplatform. Je moet een reeks meerkeuzevragen beantwoorden met tijdsklok. Dit kan je gewoon thuis doen. Je weet meteen of je geslaagd bent. Zo ja, dan bekom je een diploma schoonheidsspecialiste, waarmee je je mag aansluiten bij de Belgische Beauty Federatie. Hiermee kun je aan de slag als schoonheidsspecialiste in dienstverband of als zelfstandige! Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen met een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging.

Bekijk hier ook onze reguliere Opleiding Schoonheidsspecialiste.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Gelaatsverzorging
 • Lichaamspakkingen
 • Cosmetische Manicure en Pedicure
 • Visagie (basis)
 • Harsen en Epileren
 • Ontspanningsmassage
 • Extra theoretische kennis
  • Productleer
  • Het salon
  • Veiligheid & hygiëne
  • Plastische chirurgie (introductie)

2.153 euro (+ 19 euro verbruikskosten)

Studiebundel Schoonheidsspecialist(e) op aanvraag te verkrijgen voor wie zich heeft aangemeld voor mintens 3/4 van de modules. Deze studiebundel kost 50 euro en zit niet inbegrepen in bovenstaand lesgeld.


Inbegrepen:

 • Diploma
 • Online syllabussen per module
10,0

Ik ben blij dat ik de juiste academie heb gekozen

NataliHasselt
8,3

Goede cursus, docent met veel kennis en gaf duidelijke instructies en aanwijzingen

SanneAmsterdam
9,0

Een leerzame en goede cursus om te volgen, veel praktijk en oefenen na een beetje theorie. Perfecte combinatie in deze cursus.

LesleyAmsterdam
9,8

Het enthousiasme waarmee Jolié les gaf, werkte enorm aanstekelijk en stimulerend. Het was geweldig leuk en ik ben blij met alles wat ik geleerd heb.

MartineAmsterdam
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
7,9

Gedreven persoonlijkheid die tevens de nodige rust uitstraalt voor het doorgeven van de gedegen kennis

GertHasselt
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,2

Duidelijke cursus, genoeg ruimte voor vragen. Docent stelt zelf ook goede vragen om te achterhalen waarom en wat je wil bereiken met de cursus. Hier wordt verder op ingespeeld tijdens de cursusdag.

AshleyRotterdam
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
9,2

Hiervoor deed ik suikerontharing. Door Alex leerde ik nog enorm veel bij en is het me ook gelukt het normale harsen onder de knie te krijgen.

JanaHasselt
8,8

Ik vond het heel fijn. Leuke groep en Jelena was heel betrokken.

ShanairaRotterdam
9,7

Ik heb veel bijgeleerd tijdens dit weekend en een geweldige man die het leuk laat worden om deze cursus te volgen ik vindt het echt een aanrader

RebeccaWilrijk
10,0

Leerzaam cursus en Laura heeft het heel goed gegeven. Lauren heeft geduld. Uitleg was heel goed. En zij is erg vriendelijk. Top vrouw.

Anne-MarieAmsterdam
8,7

Zeer uitgebreide cursus duidelijk beknopt samengevat. Voldoende bijsturing waar nodig. Zeer aangename ervaring.

KatrienHasselt
10,0

Zeer tevreden. Veel geleerd.

AnnetAmsterdam
8,7

Prima uitleg, goede opbouw, goede starterscursus

CornéHasselt
8,2

Leuke en leerzame cursus. De tijd ging snel voorbij, ook dankzij de leuke groep en niet te vergeten de leuke docent! Bedankt Alex

PeggyEindhoven
8,9

Leuke leerzame cursus.

PEindhoven
9,7

Interessante cursus, veel geleerd. Aardige docent.

AnneRotterdam
9,4

een heel gedreven docent met super veel kennis!

EviHasselt
9,2

Zeer interessante lessen.

SarinaHasselt
10,0

1 woord GEWELDIG

YaniHasselt
9,4

Heel interessant, boeiende docent die zijn ruime kennis op een aangename manier weet over te brengen.

HarmkeHasselt
9,0

Zeer tevreden over deze cursus. Mario is een zeer goede kundig docent, weet alles van het menselijk lichaam en kan er zeer boeiend over vertellen.

DennisHasselt
9,6

de cursus werd zeer duidelijk gegeven. we konden alles vragen aan info wat niet direct in de cursus stond. er werd naar elke cursist gekeken en individueel bijgestuurd.

RitaWilrijk
10,0

Ik kan deze cursus niet genoeg aanraden. Je leert op 2 dagen enorm veel. Mijn make-up blijft nu een hele dag perfect zitten en ik weet nu ook perfect hoe ik make-up bij iemand anders kan doen.

WendyHasselt
9,1

Door de cursusleidster Jolie, welke super enthousiast en gedreven haar kennis overbracht, maakte dit tot een waardevolle cursus.

Koolen-MackusEindhoven
10,0

De cursus werd zeer duidelijk en vakkundig gebracht . Vriendelijke en enthousiaste docent,top!

VitalWilrijk
10,0

Geweldig, Leerzaam

NingUtrecht
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie