Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: Cursus Shiatsu Cyclus I – B

26 januari 2022 | Massage & Therapieën
In de kijker: Cursus Shiatsu Cyclus I – B

Ben je bekend met shiatsu I-A, omdat je bijvoorbeeld al de Cursus Shiatsu Cyclus I-A (Basiskennis) bij Wellness Academie hebt gevolgd? Dan wil je nu misschien je kennis verrijken en nog meer leren over deze Japanse massage en therapie? Ook daarvoor ben je hier aan het juiste adres, want bij Wellness Academie staat eveneens de Cursus Shiatsu I-B voor je klaar. Stap voor stap ontwikkel je je hier tot een volleerde shiatsu therapeut. We vertellen je hier meer over wat je leert in deze vervolgcursus!

Waarom shiatsu?

Het bijzondere aan shiatsu is dat het eigenlijk een ontwikkelde en complexere vorm van ‘instinctief’ genezen is. Denk maar eens aan wat jouw eerste reactie is als je ergens pijn hebt. Is dat niet je hand op de pijnlijke plek leggen of erover wrijven? In de Cursus Shiatsu I-A is al aan bod gekomen wat shiatsu precies is en hoe het is ontstaan. Ook heb je kennisgemaakt met de meridianen.

Je leerde in de basiscursus o.a. meridiaanstrekkingen, opwarmoefeningen, de voorwaarden voor een goede behandeling en je bent aan de slag gegaan met de basis shiatsu technieken gericht op de rug, schouders, nek en het hoofd. Kortom, je hebt geleerd hoe je energetische blokkades kunt oplossen met drukpuntmassages voor meer balans en ontspanning. In onze Cursus Shiatsu I-B gaan we verder, waar de basiscursus eindigde.

Verdieping in de shiatsu – diagnostiek en behandeling

In onze Cursus Shiatsu I-B leer je om specifieker naar de klachten van je klanten te kijken. Daarom leer je meer over ‘instrumenten’, waarmee je gezondheidsproblemen kunt signaleren en verhelpen. Een van de theorieën, die hiervoor belangrijk is, is de kyo jitsu. Hierbij gaat het kort gezegd om het in balans brengen van energiegebrek en -overschot. Energiegebrek uit zich o.a. in: vermoeidheid, lusteloosheid, koude en weinig ambitie. Bij te veel energie, heb je eerder te maken met warmte, zweten, gespannen spieren, etc. Met de juiste shiatsu technieken kun je hieraan gerelateerde klachten verminderen. Andere concepten die verder uitgediept worden zijn:

 • Yin en yang eigenschappen
 • Aangezichtsdiagnose
 • De 5 elementen
 • Generatiecyclus
 • Orgaanklok

Daarbij bestaat een groot deel van de cursus uit het bestuderen van welke punten en meridianen je exact moet behandelen bij specifieke gezondheidsklachten.

Cursus Shiatsu I-B: leer nieuwe en verdiepende technieken

Nu je de basistechnieken uit de Cursus Shiatsu I-A meester bent, leer je in deze vervolgcursus gevorderde technieken, zoals rockingtechnieken. Deze zijn belangrijk om het lichaam van de ontvanger ontvankelijker te maken om aanpassingen en veranderingen teweeg te kunnen brengen.

Een andere behandeling, die je in de Cursus Shiatsu I-B leert, is haramassage. De Hara ligt midden in de buik, met de navel als centrum. Het is de bron van het fysieke en geestelijke evenwicht. Als therapeut moet je leren om vanuit jouw Hara te werken. Verder is de Haramassage bedoeld om te ontdekken wat er met je klant aan de hand is. Via deze massage voel je de conditie van de organen en de meridianen. In de cursus leer je hier het fijne van.

Praktische informatie Cursus Shiatsu I-B

De Cursus Shiatsu I-B is een uitgebreide verdiepingscursus, die bestaat uit 12 lesdagen van 09:30 tot 17:30. De lessen worden gegeven in kleine groepjes, zodat elke deelnemer veel persoonlijke begeleiding krijgt van de docent en veel kan oefenen onder deskundige begeleiding. Na afloop van de cursus ben je in staat om het geleerde zelfstandig in de praktijk te brengen. Je ontvangt bovendien een certificaat, waarmee je je kunt aansluiten bij de Belgische Shiatsu Federatie. Wil je meer weten? Neem dan hier contact met ons op of schrijf je meteen in voor de Cursus Shiatsu I-B! Deze cursus vormt bovendien een onderdeel van onze volledige Opleiding Shiatsubehandelaar.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie