• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: cursus hairstyling

8 maart 2024
In de kijker: cursus hairstyling

Heb je een fascinatie voor verbluffende kapsels? Ben je gepassioneerd om iedereen er op hun best uit te laten zien met het juiste kapsel? Dan is deze cursus hairstyling basis van Wellness Academie vast iets voor jou! Ontdek hier of dit jouw roeping is. Wat staat je te wachten tijdens deze training? Welke voordelen biedt Wellness Academie? Ontdek hier de antwoorden op deze vragen en maak een vliegende start binnen de wereld van beauty en hairstyling!

Voor wie is deze cursus hairstyling geschikt?

Deze training hairstyling basis is geschikt voor iedereen met een voorliefde voor mooie kapsels. Je moet het leuk vinden om technische vaardigheden te leren, waarmee je de mooiste kapsels vervaardigt. Goed met je handen kunnen werken is dus een 'must'. Daarnaast is een creatieve instelling een voordeel, evenals veel interesse in het volgen van de laatste beautytrends. Ook is het belangrijk dat je als hairstyliste goed met mensen om kunt gaan. Je dient goed naar je klanten te luisteren en in staat zijn om informatie helder over te brengen. Herken je jezelf hierin? Dan is deze cursus hairstyliste basis op jouw lijf geschreven!

Wat leer ik tijdens deze cursus?

Tijdens onze hands-on cursus hairstyling krijg je eerst een korte theoretische introductie over de benodigde materialen en producten. Ook leren we je welke gelaatsvormen er zijn, hoe je deze analyseert en hoe je het perfecte kapsel kiest voor elke klant. Het doel is dat je iedereen kan laten stralen met het perfecte kapsel.

Daarna ga je met de handen in het haar om alle basistechnieken hairstyling in de vingers te krijgen. Föhnen, stylen en krullen, het komt allemaal aan bod. Deze technieken hebben voor jou na afloop van deze cursus haarverzorging geen geheimen meer! Met deze basistechnieken kun je talloze soorten kapsels vervaardigen, van klassiek tot cutting edge.

Voorbeelden van kapsels die je tijdens deze intensieve 2-daagse training gaat oefenen, zijn:

 • Klassieke chignon
 • Visgraatvlechten
 • Romantische opsteekkapsels
 • Opsteekkapsels met knopen
 • Opsteekkapsels met een twist

Daarbij word je gemotiveerd om een beroep te doen op je eigen creativiteit, met als doel om je eigen kijk op kapsels te ontwikkelen.

Wat zijn de voordelen van Wellness Academie?

De cursus hairstyling is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen voorkennis of vooropleiding nodig. Iedereen met een passie voor mooie kapsels kan deelnemen. Verder kun je bij Wellness Academie rekenen op moderne leslokalen, waar alles wat je nodig hebt om dit vak perfect te leren voorhanden is. Je krijgt les van een topdocent die de kennis en vaardigheden op een toegankelijke en inspirerende wijze overdraagt. Het is daarbij een praktische cursus, waarin je veel zelf aan de slag gaat op oefenhoofden.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde soort hairstyling, zoals bruidskapsels of fashion? Dan staat je docente graag voor je klaar met tips en adviezen, zodat je een vliegende start maakt binnen de hairstyling branche. Het is onze missie om jou te begeleiden bij het realiseren van jouw individuele doelen! Tip: kom gerust eens een kijkje nemen tijdens een van onze info-avonden om nader kennis te maken!

Wat zijn de carrièremogelijkheden in hairstyling?

Tijdens de cursus krijg je goede tips voor het opstarten van een carrière binnen de wereld van hairstyling. Veel cursisten volgen de cursus hairstyling als onderdeel van onze kappersopleiding of als aanvulling op de opleiding visagiste of de opleiding schoonheidsspecialiste. Hairstyliste is echter ook een vak dat je als een op zichzelf staande activiteit kunt uitvoeren. Misschien droom je ervan om een hairstyliste voor fashion shows te worden? Je kunt dan bij Wellness Academie na de basiscursus ook nog verder studeren door de cursus hairstyling voor gevorderden te volgen. Na afloop kun je je nog beter profileren als professionele hairstylist!

Hairstylist: een vak met onbegrensde mogelijkheden

Wist je al dat het vak van hairstylist onbegrensde mogelijkheden biedt? Regelmatig breiden we ons opleidingsaanbod uit met interessante bijscholingen, waarmee je je vaardigheden kunt uitbreiden en verfijnen. Neem hier alvast een kijkje bij de cursus braids & locks, de cursus haarkleuren en onze populaire barbiersopleiding. Wat wil jij nog allemaal leren? Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie