Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe houd je de huid in de winter gezond?

8 december 2021 | Schoonheidszorg
Hoe houd je de huid in de winter gezond?

Een gezonde en mooie huid in de winter? Is dat mogelijk? Door het grote verschil in temperatuur binnen en buiten kan de huid ‘van streek raken’. Wat bovendien helemaal een boosdoener is voor de huid, is de ontzettend droge lucht in de winter. Heb jij de moed al opgegeven? Niet doen! Hoewel de winter een lastig seizoen is voor de huid, is het met de juiste tips toch mogelijk om te stralen. De experts in huidverzorging van Wellness Academie verzamelden hun belangrijkste tips. Lees hier gauw verder!

Verwijder dode huidcellen

Ziet je huid eruit alsof er een laagje schubben overheen zit? Dode huidcellen aan het huidoppervlak geven de huid een schilferig uiterlijk. Dit zorgt bovendien voor een doffe en grauwe look. Tijd dus om gauw actie te ondernemen en een exfoliërende behandeling te ondergaan. Veel mensen denk dat dit niet goed is voor de gevoelige en droge winterhuid. Dit is een misvatting, want het is in de meeste gevallen dé oplossing. Door de dode huidcellen te verwijderen, bijvoorbeeld met een chemische peeling, maak je de huid meteen toegankelijker voor hydraterende, barrièreherstellende en kalmerende ingrediënten. Die gezonde glow is zo weer terug! Leer er alles over in onze Cursus Chemische Peelings/ Fruitzuren.

Ondersteun de barrièrefunctie van de huid in de winter

Je huid kan in de winter behoefte hebben aan een iets vettere crème. Dat betekent niet dat je meteen vaseline op je gezicht moet gaan smeren. Houd er namelijk rekening mee dat actieve werkstoffen minder goed werken in een erg vette crème. Hoe los je deze tweestrijd bij het verzorgen van je huid in de winter op? Een goede tip is om je gebruikelijke crème met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen aan te brengen en om daar vervolgens een wat vettere crème in een dun laagje overheen te smeren. Denk hierbij onder meer aan crèmes met glycerine, ceramiden, dimethicone en petrolatum. Andere interessante ingrediënten die de barrièrefunctie van de huid in de winter ondersteunen, zijn: hyaluronzuur, niacinamide en collageen. In onze Cursus Gelaatsverzorging leren we je graag hoe je de huid perfect verzorgt!

Smeer wat vaker per dag

Heeft je huid in de winter sneller last van droge plekjes, roodheid en een doffe uitstraling? Smeer dan wat vaker per dag met een goede crème. De meeste mensen hebben de gewoonte om hun huid maximaal twee keer per dag in te smeren. Bij een erg droge huid in de winter is het aangeraden om dit vaker te doen, want de meeste crèmes zijn na enkele uurtjes al niet meer effectief. Zorg daarom dat je steeds crème bij je hebt, niet alleen voor je gelaat, maar denk ook aan je handen. Smeer ook altijd direct na je handen wassen of douchen. Zorg ervoor dat je huid nog een beetje vochtig is en breng dan de crème aan voor een nog beter effect. Tip: vermijd producten met zeep en parfum.

Je huid in de winter is gebaat bij een goede luchtvochtigheid

Veel huidproblemen in de winter worden veroorzaakt door een te droge lucht. Een centrale verwarming die op volle toeren draait, is niet gunstig voor je huid. Hierdoor droogt je huid snel uit. Het zorgt voor schilders, irritaties en een verzwakte barrièrefunctie. Zet de verwarming daarom eens een paar graden lager, zet regelmatig de ramen open voor een goede ventilatie of hang vochtbakjes aan je verwarming. Je kunt ook een luchtbevochtiger aanschaffen. Door hierop te letten in combinatie met een goede skin care routine kun je al veel huidproblemen voorkomen.

Tip laat je verwennen door een schoonheidsspecialist!

Eigenlijk is het altijd een goed moment om een schoonheidsspecialist te bezoeken. Allereerst staat een bezoekje aan de schoonheidsspecialist voor een heerlijk momentje me-time. Daarnaast kan een schoonheidsspecialist je ook heel adequaat helpen met het oplossen van problemen met je huid in de winter. Een uitgebreide gezichtsbehandeling op maat kan wonderen doen. Deze behandeling kan bestaan uit exfoliërende behandelingen, een gezichtsmasker en een heerlijke gelaatsmassage. Ook advies over producten die jouw winterhuid goed ondersteunen hoort erbij. Wil je hier zelf alles over leren? Mis dan niet onze volgende Opleiding Schoonheidsspecialist in Antwerpen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie