• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

FAQ’s over wimperextensions uit laten groeien

26 april 2023 | Schoonheidszorg
FAQ’s over wimperextensions uit laten groeien

Wil je ook een verbluffende oogopslag, waar je bovendien een hele tijd geen omkijken naar hebt? Dan zijn wimperextensions de oplossing. Of krijg je vaak deze wens van klanten in je beauty salon? Dan zal de cursus wimperextensions van Wellness Academie, waarin je de wimper-per-wimpermethode aanleert, je vast aanspreken. Onze lash experts krijgen echter wel vaak vragen over het hoe en wat van wimperextensions uit laten groeien. Hoe werkt dat precies? We geven hier antwoord op deze vragen. Lees gauw meer!

Wimperextensions uit laten groeien: hoe lang duurt dat?

Wil je graag wimperextensions of wil je leren om professionele wimperextensions aan te brengen, dan is het belangrijk dat je kennis hebt van de groeicyclus van wimperhaartjes. De haartjes komen namelijk in diverse fases terecht: een groeifase, rustfase en een fase waarin ze uitvallen. De one-by-one wimperextensions, waarmee je in onze cursus wimperextensions leert werken, bestaan uit losse extensions die een voor een op elk afzonderlijk wimperhaartje worden bevestigd. Zodra de natuurlijke wimper uitvalt, valt dus ook de extension uit. De gemiddelde groeifase van een wimperhaartje duurt 6 tot 8 weken. Wimperextensions uit laten groeien duurt dus 6 tot 8 weken.

Waarom lijkt het of mijn wimpers na 2 tot 3 weken al uitgedund zijn?

Dat is te verklaren door het feit dat niet elk wimperhaartje in dezelfde fase van de groeicyclus zit. Oftewel, de wimperextensions worden tijdens de behandeling door de wimperstyliste aangebracht op haartjes die zowel in de groei- als rust- en uitvalfase zitten. Sommige haartjes kunnen dan ook al binnen een dag of enkele dagen uitvallen. Dit is de reden waarom wimperstylistes refill behandelingen aanbieden, na bijvoorbeeld twee of drie weken. Er worden dan alleen extensions geplaatst op de uitgedunde plekjes, zonder dat er een complete nieuwe set aangebracht hoeft te worden. Je kunt dus wimperextensions laten uitgroeien of tussentijds bij laten werken.

Hoe kan ik voorkomen dat ik snel ‘hapjes’ in mijn wimpers krijg?

Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je wimperextensions, dan is de one-by-one methode de beste methode. In het begin zal het nauwelijks zichtbaar zijn dat er haartjes met een extension zijn uitgevallen. Dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot bij 3D wimperextensions en Russian volume, waarbij trosjes van 3 tot 6 extensions per wimper aangebracht worden. Wanneer er dan een wimperhaartje uitvalt, is er meteen een ‘hap’ zichtbaar in de wimpers. Je kunt het uitvallen van de natuurlijke wimpers niet tegengaan, want dat is een natuurlijk proces. Wat je wel kunt doen, is ervoor zorgen dat de haartjes in optimale conditie zijn. Bekijk hier ook eens onze cursus 3D wimperextensions.

Wat zijn de belangrijkste tips voor de verzorging van wimpers met extensions?

We hebben hier de belangrijkste verzorgingstips en aandachtspunten voor wimpers met wimperextensions voor je op een rij gezet:

 • Gebruik enkel mascara op waterbasis of speciale mascara voor wimperextensions
 • Breng mascara alleen op de uiteinden van de wimpers aan
 • Gebruik geen waterproof mascara of mascara op oliebasis
 • Voorkom dat er oogcrème op de wimpers komt
 • Gebruik geen make-up remover op oliebasis.
 • Borstel de wimperextensions regelmatig met een wimperborstel
 • Gebruik geen manuele of elektrische wimperkrultang

Wil je een echte expert worden in wimperbehandelingen? Mis dan niet onze volledige opleiding lash expert!

Wat zijn mijn opties als ik niet wil wachten tot ze uitgegroeid zijn?

Wil je graag van de wimperextensions af, maar wil je niet wachten tot ze zijn uitgegroeid? Ga dan in ieder geval niet zelf aan de wimperextensions trekken. Het beste advies is om de wimperextensions te laten verwijderen door een professional. Ga je zelf wrijven met olie of oogmake-up remover, dan is de kans groot dat je de wimpers beschadigt. De wimperstyliste die de extensions heeft geplaatst, weet precies welke wimperlijm ze hiervoor heeft gebruikt en dus ook welke remover het beste is om deze lijm mee op te lossen. Hoe dit precies aangepakt dient te worden, leer je ook in onze cursus wimperextensions.

Tip: wil je klant liever geen wimperextensions meer of is iemand allergisch voor de lijm die hiervoor wordt gebruikt? Dan kan een lash lift een goed alternatief zijn. Zie hier onze cursus wimperlifting!

Wimperextensions uit laten groeien of laten verwijderen: wat is beter?

In de meeste gevallen is het, het beste om wimperextensions uit te laten groeien. Zeker als dit geleidelijk gebeurt, zal dat geen problemen of een opvallende uitgedunde look geven. Hoewel een wimperstyliste bij het verwijderen van de haartjes voorzichtig te werk zal gaan, bestaat er altijd de kans op het beschadigen van de natuurlijke wimpers. Hoewel de vederlichte one-by-one wimperextensions doorgaans de wimperhaartjes niet beschadigen, kan het dat je merkt dat de haartjes wat korter of brozer zijn. Dit kan ook andere redenen hebben, zoals verkeerde soort mascara, het veelvuldig gebruik van de wimperkruller of door wrijven in de ogen. Dan is het belangrijk om de wimpers goed te verzorgen met een serum. Pas als ze perfect hersteld zijn, kun je weer nieuwe wimperextensions plaatsen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie