• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Enkele voetreflexologie punten uitgelicht!

19 april 2023 | Massage & Therapieën
Enkele voetreflexologie punten uitgelicht!

Interesse in voetreflexologie? We geven je hier graag een inkijkje in deze behandelwijze door enkele belangrijke voetreflexologie punten en zones uit te lichten. Wat voetreflexzone therapie zo bijzonder maakt, is dat bepaalde punten en zones op de voetzool in verbinding staan met andere delen van het lichaam. Daardoor kun je met een massage van de voeten diep inwerken op de mens in zijn totaliteit. Het doel hiervan is om ontspanning te bieden en het algehele welzijn te bevorderen, om zo het zelfhelend vermogen van de mens aan te spreken.

Een van de belangrijkste voetreflexologie punten: de zonnevlecht

Een van de belangrijkste voetreflexologie punten is de zonnevlecht. Dit punt vind je in het midden van de voetzool onder de bal van de voet. Het staat in verbinding met de zonnevlecht (plexus solaris). Deze bevindt zich in het midden van je buik onder je middenrif. Hier liggen veel zenuwbanen en dit is het punt waar alle dagelijkse indrukken worden verwerkt. Door dit punt te masseren kun je mensen laten ontspannen. De ademhaling wordt dieper en gevoelens van onrust en angst verminderen. Je kunt via dit punt effectief het innerlijk evenwicht versterken. In onze cursus voetreflexologie (basis) leer je hoe je deze massage correct uitvoert.

Voetreflexologie punten van de darmen

Deze voetreflexologie punten vind je in de laterale voetboog; tussen de hiel en het midden van de voet. In onze cursus voetreflexologie leer je alles over de exacte ligging van de voetreflexologie punten en zones. Bij mensen die klagen over spijsverteringsproblemen, kun je je dus focussen op deze zones op de voeten. Denk hierbij aan klachten, zoals een opgeblazen gevoel en buikkrampen. Door op deze punten in te werken kun je de werking van het spijsverteringsstelsel bevorderen. Bij darmklachten kan het bijvoorbeeld al snel verlichting geven door vingerdruk te geven centraal op de voetboog. Een andere techniek is de middenvoet als het ware ‘uitwringen’, ook daarmee kun je de werking van de darmen stimuleren. Tip: na onze basiscursus kun je je technieken verfijnen via onze cursus voetreflexologie voor gevorderden.

De grote teen: van hoofd tot keel

Binnen de voetreflexologie staat de grote teen voor de zone van het hoofd tot en met de keel. Door de grote teen te masseren kun je onder meer invloed uitoefenen op de hersenen. In het midden van de grote teen ligt bijvoorbeeld de hypofyse, die een aantal hormoonproducerende klieren aanstuurt. Je kunt deze bewerken met de zogeheten inhaaktechniek. Hiermee kun je iemand tot rust en terug in balans brengen. Verder ligt aan de basis van de grote teen de reflexzone van de schildklier, die de energieaanmaak uit voeding en zuurstof regelt. Door hier op in te werken kun je klachten verminderen, zoals stemmingswisselingen, vergeetachtigheid en problemen gerelateerd aan een niet goed werkende schildklier. Dit zijn echter nog maar enkele voorbeelden van de vele voetreflexologie punten op de grote teen.

Verschil tussen linker- en rechtervoet

Wil je voetreflexologie gaan geven, dan is het belangrijk dat je goed de voetenkaarten kent en de bijbehorende voetreflexologie punten. Het volledige lichaam wordt namelijk door de voeten weerspiegelt. Een van de belangrijke basisprincipes die je moet kennen, is dat de rechtervoet de rechterzijde van het lichaam weerspiegelt en de linkervoet de linkerzijde. Volgens de zonetheorie kan het hele lichaam als het ware in 10 zones verdeeld worden; één zone voor elke teen. Deze zones lopen over de hele lengte van het lichaam, van top tot teen. Het is voor een voetreflexoloog essentieel om goed de anatomie te kennen, die met elk van deze zones samenhangt. Moeilijk? Helemaal niet! In onze opleiding voetreflexologie wordt deze kennis op een hele toegankelijke wijze overgebracht.

Interesse in een opleiding voetreflexologie?

Dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres. De opleiding is zeer praktijkgericht; je gaat dus zelf veel oefenen met het uitvoeren van de voetreflexologie technieken op de specifieke voetreflexologie punten en zones. Je wordt hierin begeleid door een topdocente, met ontzettend veel ervaring als voetreflexoloog én als docente. We kunnen je garanderen dat het een inspirerende en leerrijke ervaring gaat worden. Aan het einde van de opleiding leg je examen af. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma voetreflexoloog en kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Hier vind je meer informatie over onze opleiding voetreflexologie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie