Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Donshaartjes verwijderen met harsen, threaden of dermaplaning?

22 april 2021 | Schoonheidszorg
Donshaartjes verwijderen met harsen, threaden of dermaplaning?

Ontsierende donshaartjes in het gelaat; bijna iedere vrouw krijgt er wel mee te maken. De een heeft er echter meer last van dan de ander. Ze duiken ineens steeds vaker op bij het ouder worden. Dat is niet zo vreemd, want dit heeft te maken met de hormoonbalans die verandert. Nu is de vraag, wat is de beste manier om van deze haartjes af te komen, onder andere op de bovenlip en kin? Er zijn diverse behandelingen mogelijk. Wat is beter, donshaartjes verwijderen met harsen, threaden of dermaplaning?

Hier en daar een ongewenst haartje? Een pincet volstaat

Heb je enkel last van hier en daar een ongewenst haartje, dan heb je niets anders nodig dan een pincet. Het voordeel van epileren met een pincet is dat je gemakkelijk haartje voor haartje met wortel en al eruit kunt trekken. Hierdoor blijven de haartjes behoorlijk lang weg. Vaak is het zelfs zo dat door regelmatig te epileren de haargroei steeds minder wordt, omdat het haarzakje hierdoor wordt beschadigd. Er kan dan geen nieuw haartje meer terug groeien. Gaat het echter om heel wat meer ongewilde haartjes, dan is epileren met een pincet erg tijdrovend en kun je beter een andere oplossing kiezen, bijvoorbeeld harsen, threaden of dermaplaning.

Donshaartjes in het gelaat; is harsen een goed idee?

Om snel meerdere haartjes of zones van het gelaat in één keer te kunnen ontharen, kan harsen een goede oplossing zijn. Net als met epileren heb je zeker tot ongeveer drie weken een gladde huid. Ook voor harsen geldt, dat er de kans bestaat dat de haargroei na enkele harsbeurten minder wordt, omdat de haarzakjes beschadigd raken. Aan de andere kant kan harsen van het gelaat wel andere problemen met zich meebrengen, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Harsen kan kleine huidbeschadigingen veroorzaken, die tot hyperpigmentatie kunnen leiden. In plaats van met donshaartjes, zit je ineens met bruine vlekjes te kijken! Daarnaast kan de hars bij sommige mensen de huid ook irriteren. Meer weten over ontharen? Volg dan onze Cursus Harsen en Epileren.

Overtollige gezichtsbeharing verwijderen met threading

Threading staat voor epileren met een katoenen draadje. Deze ontharingsmethode ken je misschien al voor het shapen van wenkbrauwen. Daarnaast kan deze methode ook gebruikt worden voor het verwijderen van gezichtsbeharing, zoals donshaartjes op de bovenlip, de kin of wangen. Het is een vlotte en hygiënische behandeling, waarmee je veel haartjes tegelijkertijd met wortel en al verwijdert. Hiermee omzeil je het probleem van irriterende bestanddelen in hars of te warme hars. Doordat de huid niet wordt aangeraakt is het extra hygiënisch. Een ander voordeel is dat ook de allerkleinste haartjes worden meegenomen. Wil je graag deze techniek in de vingers krijgen? We leren het je graag in onze Cursus Threading!

Dermaplaning; dode huidcellen en donshaartjes verwijderen

Steeds meer beauty salons bieden tegenwoordig ook dermaplaning behandelingen aan. Er wordt in de volksmond ook weleens naar verwezen als ‘het scheren van het gelaat voor dames’. Toch ligt de waarheid iets genuanceerder. Deze behandeling wordt niet uitgevoerd met een normaal scheermesje, maar met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje, waarmee over de huid wordt geschraapt. Het resultaat is tweeledig, want zowel dode huidcellen als donshaartjes worden verwijderd. Het wordt vooral gezien als een exfoliërende behandeling van de huid, om dode huidcellen weg te halen, de huid op te lichten en om verstopte poriën te voorkomen. In onze Cursus Dermaplaning leren we je deze methode correct en veilig aan.

Donshaartjes verwijderen met harsen, threaden of dermaplaning?

Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon. Mensen met een gevoelige huid kiezen beter niet voor harsen. Threading kan een goed alternatief zijn. Heb je geen gevoelige huid, dan is harsen misschien prettiger, omdat je daarmee grotere zones in één keer kan aanpakken. Iemand die gevoelig is voor pijn bij het ontharen, kan voor dermaplaning kiezen, want dit doet geen pijn. Dermaplaning is ook geschikt voor de gevoelige huid. Een voordeel van dermaplaning is dat het ook meteen de huid opfrist en vernieuwt. Wat de beste methode is, hangt ook af van de persoonlijke voorkeur. Wees gerust, geen enkele methode leidt ertoe dat de haartjes dikker terugkomen. De haartjes zijn bij de aanzet breder, dan aan het uiteinde. Wanneer ze terug groeien lijken ze alleen maar dikker.

Is het jouw roeping om mensen te helpen met hun beauty problemen? Aarzel dan niet langer en schrijf je vandaag nog in voor onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie