Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De huid voorbereiden op de zomer doe je zo!

3 juni 2021 | Schoonheidszorg
De huid voorbereiden op de zomer doe je zo!

De zon begint steeds beter zijn best te doen en de zomer staat voor de deur. Tijd om je voor te bereiden op dit seizoen. Je neemt je garderobe onder de loep. De huid voorbereiden op de zomer, hoe doe je dat? Elke huid is anders, dus een standaardformule is er niet. Het beste is om je in elk seizoen te laten begeleiden door een schoonheidsspecialist(e), die jouw huid kent en perfect kan analyseren wat jouw huid nodig heeft om gezond te stralen. We geven je hier tips om je gelaatshuid voor te bereiden op de zomer.

De huid voorbereiden op de zomer door te scrubben?

Elke seizoen kent zo zijn uitdagingen voor de huid. De wisselende temperaturen, zoals de verwarming binnen en guur weer buiten, hebben de afgelopen maanden je huid dof en misschien wel schilferig gemaakt. Hoe krijg weer een gladde, frisse huid? Veel mensen denken meteen aan ‘scrubben’. Met een huidverzorgingsproduct met daarin een korrelige structuur ga je dan de huid ‘schuren’. Is je huid erg gevoelig of pak je dit verkeerd aan, dan kun je de gezonde huid beschadigen. Er zijn betere oplossingen, zeker voor de gevoeligere gelaatshuid, waaronder fruitzuur peelings (chemische peelings). Wil je meer leren over het correct verzorgen van het gezicht? Volg dan onze korte Cursus Gelaatsverzorging. Of word een volleerde beauty professional door onze Opleiding Uiterlijke Verzorging te volgen.

Uitgelicht: fruitzuur peelings/ chemische peelings

Een fruitzuur peeling is een product met bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur. Deze behandeling weekt het ‘cement’ tussen de dode huidcellen los, die voor een doffe uitstraling zorgen. Daarbij hebben deze ingrediënten gunstige uitwerkingen op de huid. Glycolzuur vermindert de schade door de zon; het vermindert pigmentvlekjes en versterkt de werking van antioxidanten. Salicylzuur is ideaal voor de vette, onzuivere huid. Het kan mee-eters, gerstekorrels en acne aanzienlijk verminderen. Vooral ook de ontstekingsremmende werking kan veel voor de onzuivere huid betekenen. Wil je je als schoonheidsspecialist(e) gaan richten op een intensieve gelaatsverzorging en leren om allerlei huidproblemen te verbeteren? Dan mag je de Cursus Fruitzuren/Chemische Peelings niet missen! 

Ondersteun de huid met extra antioxidanten

Na een peeling ziet de huid er stralend uit. Let op, want de huid is ook gevoeliger voor zonlicht en moet dus extra beschermd worden. Iedereen weet dat de zon veel schade aan de huid kan aanrichten. Dagelijks smeren met een zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel. Daarnaast kun je de huid voorbereiden op de zomer door deze te ondersteunen met extra antioxidanten, die de schade door de zon verminderen door vrije radicalen aan te pakken. Dat doe je door gezond te eten; vooral in groenten en fruit zitten veel antioxidanten, zoals vitamine A, C en E. Daarnaast zitten eveneens in serums en crèmes ingrediënten die de huid extra ondersteunen. Ook het gebruik van nutricosmetics (voedingssupplementen gericht op de huid) is populair. Dit vormt een onderdeel van onze boeiende Opleiding Huidexpert.

Focus niet alleen op dat bruine kleurtje!

Veel mensen denken bij de huid voorbereiden op de zomer meteen aan een bruin kleurtje krijgen. Dit wordt door velen als een zomers schoonheidsideaal gezien. Wij hebben het liever over een ‘zomerse gloed’. Mensen met een licht huidtype zullen nooit bruin worden, dat zou dus ook geen doel moeten zijn. Maak liever keuzes die echt gezond zijn voor de huid, waardoor deze gaat stralen. Je huid voorbereiden op te zomer door voor te bakken in iedere zonnestraal of door onder de zonnebank te gaan, behoren niet tot die gezonde keuzes. Een gezonde huid straalt en dat is nog altijd het mooiste; blank, lichtbruin, diepbruin of zeer donkerbruin, dat maakt niets uit. Is dat bruine kleurtje voor jou toch belangrijk? Dan kun je een gezond alternatief kiezen; spraytanning. We leren je er graag alles over in onze Cursus Spraytanning.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie