Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: ombre brows masterclass

2 maart 2020 | Schoonheidszorg
Cursus in de kijker: ombre brows masterclass

Ben je een gevorderde permanente make-up artist en wil je nog meer leren? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze ombre brows masterclass. Deze cursus gaat op verschillende momenten in het jaar van start op diverse campussen in België en Nederland. Het is essentieel dat je je als PMU artist blijft ontwikkelen. De nieuwste trend op het gebied van PMU brows zijn ombre of powder brows. We geven je hier alvast een impressie van wat je van deze specialisatiecursus kunt verwachten.

Wat is het verschil tussen microblading en ombre brows?

Wil je een carrière starten als PMU artist? Volg dan bij Wellness Academie de Basisopleiding PMU en de Cursus Microblading. Hiermee leg je een stevig fundament om als PMU artist aan de slag te gaan. In de cursus microblading leer je om handmatig met een PMU pen realistisch uitziende haarstroken te creëren. De natuurlijke wenkbrauwhaartjes worden op deze manier perfect nagebootst. In onze ombre brows masterclass leer je een techniek die voor een nog meer uitgesproken resultaat zorgt. Bij microblading is het vaak nodig om de wenkbrauwen nog met make-up te accentueren. Na een PMU ombre brows behandeling is dat helemaal niet meer nodig.

Welke doelgroep kun je aanspreken met ombre brows?

Na een ombre brows masterclass zul je op de eerste plaats de echte make-up liefhebbers aanspreken. Met deze beauty behandeling krijgen wenkbrauwen de uitstraling alsof ze perfect zijn opgemaakt. Het poedereffect zorgt bovendien voor een zachte uitstraling. Microblading geeft vaak een erg strakke en strenge look. Met ombre brows kun je hier wat meer nuance in aanbrengen. Ofschoon microblading een natuurlijk effect geeft, gaan toch steeds meer mensen op zoek naar deze nog zachtere PMU wenkbrauwen look. Na het volgen van onze ombre brows masterclass kun je deze mensen helemaal gelukkig maken met deze nieuwe dienst in je beauty salon!

Wat betekent ombre/powder brows nu juist?

‘Ombre’ is een begrip dat niet nieuw is binnen de beauty branche. Je hebt als kenner vast al eens gehoord van ombre hair of ombre nails. Dit betekent dat er gewerkt wordt met een kleurverloop van licht naar donker. Dit kan ook toegepast worden bij het aanbrengen van permanente make-up op de wenkbrauwen. Uiteraard gebeurt dit bij de wenkbrauwen op een minder opvallende manier, omdat het doel altijd is om natuurlijk ogende wenkbrauwen te creëren. Tijdens onze ombre brows masterclass leer je om op vakkundige wijze de wenkbrauwen aan de binnenkant licht aan te zetten en om ze vervolgens naar de uiteinden toe iets donkerder te maken. In plaats van de hairstrokes techniek, zoals bij microblading, leer je nu de schaduwtechniek waarbij meer ‘prikkende’ bewegingen worden gebruikt tijdens het aanbrengen van pigment.

Wat leer ik in de ombre brows masterclass?

Onze ombre brows masterclass is zeer praktijkgericht. Na een korte theoretische inleiding ga je voornamelijk zelf praktisch aan de slag. De cursus is zo opgesteld, dat je de behandeling meteen aanleert, zoals je die straks in je salon gaat uitvoeren. Je gaat oefenen op zowel latex als op een model. Je dient daarom zelf een model mee te brengen. Je leert hoe je je klant voorbereidt, hoe je de behandeling uitvoert en welke nazorg er nodig is. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat is een touch-up behandeling nodig na 6 tot 8 weken. Ook dat komt in deze masterclass aan bod.

Ombre brows masterclass als goede investering in jouw carrière!

Heb je de cursus ombre brows met succes doorlopen, dan ontvang je een certificaat ombre brows masterclass. Deze cursus is beslist een goede investering om jouw carrière naar een hoger plan te tillen. Je kunt hiermee nog beter inspringen op de vraag van veeleisende klanten als het gaat om PMU en prachtig verzorgde wenkbrauwen. Waar wacht je nog op? Schrijf je hier in voor onze eerstvolgende Ombre Brows Masterclass in Antwerpen, Hasselt, Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie