• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Barbier tips voor de herfst 2022

14 september 2022 | Haarverzorging
Barbier tips voor de herfst 2022

Welke barber cuts en baarden zijn ‘hot’ in de herfst van 2022? We hebben hier de belangrijkste barbier tips voor de herfst op een rijtje gezet om inspiratie uit te halen. Er is van alles mogelijk van hippe trends als bleachen tot de minder gewaagde en tijdlozere Ivy League hair cut. Wil je graag meer mannen naar je salon trekken of wil je een heuse barbershop starten? Dan moet je goed op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en de juiste barber skills in de vingers hebben. Lees hier met ons mee en schrijf je vandaag nog in voor onze populaire Opleiding Barbier!

1. Een tijdloze optie: de Ivy League cut

Wil je graag een professionele barbier worden? Dan moet je dit herenkapsel zeker kennen. Deze hairstyle wordt geassocieerd met de studenten aan de Ivy League universiteiten in het noordoosten van de Verenigde Staten, zoals Harvard en Princeton. Dit kapsel heeft een preppy look, oftewel een nette, uitgebalanceerde en iets sportieve uitstraling. Typerend voor de Ivy league cut is de nette scheiding. Bovenop mag je meer lengte in het haar houden, maar zonder opvallende kuiven of stekels. Je kunt dit kapsel op diverse manieren stijlen, eventueel met een kleine pompadour bovenop aan de voorkant. Dit kapsel kan gecombineerd worden met een kort stoer baardje. Deze look is veelzijdig en geschikt voor zowel op kantoor als voor een avondje uit.

2. Herenkapsels en haarkleuren: bleachen!

Een van de opvallende barbier tips voor de herfst 2022 is het bleken van het haar. Haarkleuringen voor mannen? Dat was lange tijd een ‘no go’, maar dat ligt nu wel even anders. Als we de catwalk shows voor de herfst van 2022 mogen geloven, dan is het bleachen van het haar een van de top trends als het gaat om herenkapsels. In plaats van dat je de haren van mannen in je salon gaat verven, zullen hippe heren dit najaar vragen naar een bleach behandeling. Vooral koele tinten, zoals platinum blond en ijzig grijs en wit zijn geschikt voor de koudere maanden van het jaar. De basis van het haar mag bovendien donkerder blijven. Dit brengt het voordeel met zich mee dat uitgroei minder opvalt. Wist je al dat je bij Wellness Academie ook een Cursus Haarkleuren kunt volgen?

3. Barbier tips voor de herfst: de mullet trend

Niet iedereen is meteen fan van deze trend, maar toch mag het herenkapsel met een mullet niet in dit rijtje van barbier tips voor de herfst ontbreken. Dit betekent dat de heren een ‘nektapijtje’ of ‘matje’ laten groeien, maar dan wel anno 2022. Dit betekent dat je het haar in laagjes gaat knippen met een iets langere achterkant. Een andere belangrijke tip is om hierbij de bakkenbaarden langer te laten. Daarbij hoort ook aan de voorkant het haar wat langer te blijven in de vorm van een nonchalante pony. Dit geeft een ietwat speelse twist aan het kapsel, waardoor het gevreesde ‘matje’ beter te dragen is.

4. Ken je de van Dyke baard al?

Dan wordt het in ieder geval hoog tijd om je hierin te verdiepen, want deze baardstijl wordt door kenners ook als een van de barbier tips voor de herfst gegeven! Deze baard is vernoemd naar de heer Antoon van Dyck, een schilder die in de 17de eeuw in Antwerpen leefde. Deze baard kan ook wel omschreven worden als een ‘goatee style’ baard. Het verschil hiermee is echter dat de baard niet vastzit aan de snor. Daarbij hoort de snor in een rechte lijn naar beneden geschoren te worden en de baard dient een V-vorm te hebben. Het gelaat blijft verder kaal en glad. Deze baard is vooral geschikt voor heren die een smalle kin hebben. Wil je graag een korte bijscholing volgen in baarden scheren en stylen? Volg dan onze korte Cursus Scheertechnieken.

5. Barbier tips: vergeet niet een goede baardolie te gebruiken

Een mooie baard laten groeien en stylen is niet het enige waar het om draait. Het is ook essentieel om de baard dagelijks goed te verzorgen en om deze vervolgens regelmatig bij te werken. Zo mag een verzorgende baardolie eigenlijk niet ontbreken in de dagelijkse routine van mannen met een baard. De olie verzorgt de onderliggende huid, het gaat jeuk tegen, het maakt de baardharen zacht en geeft ook nog een lekkere mannelijke geur. Denk bijvoorbeeld aan baardolie met cederhoutolie en vermijd liever olie met ingrediënten als parabenen, siliconen en kleurstoffen. Wil je alles leren over hoe je de mooiste herenkapsels, baarden en snorren verzorgt? Mis dan niet de Opleiding Barbier van Wellness Academie in Hasselt (BE) of Amsterdam!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie