Inschrijven

Cursus Scheertechnieken (baard scheren en stylen)

Leer scheertechnieken toepassen als een ware barbier!
De cursus scheertechnieken voor het professioneel leren scheren en stylen van baarden
Leer scheertechnieken toepassen als een ware barbier!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ook de man houdt ervan om verwend te worden in je salon en om er mooi uit te zien. Wil je graag meer aandacht besteden aan mannen in je salon? Dan is deze Cursus Scheertechnieken precies wat je zoekt! Je leert onder de begeleiding van een topdocent alle knip-, trim- en scheertechnieken voor het creëren van de mooiste baarden; van klassiek en elegant tot hip en trendy. Ontdek hier wat je van deze cursus kunt verwachten!

Voor wie is de cursus scheertechnieken bedoeld?

De cursus scheertechnieken (baarden scheren en stylen) is bedoeld voor kappers/kapsters, die in hun salon de mannen extra in de watten willen leggen. Wil je je klanten meer bieden, dan enkel hun baard bijwerken? Dan is dit de cursus die je zoekt. Hier ontdek je de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van het barbierschap en je leert deze uiteraard ook in de praktijk brengen, perfect afgestemd op de wensen van elke individuele klant. Kortom, deze cursus is ook een aanrader als je na de Opleiding Barbier je scheertechnieken wilt verfijnen!

Met deze Cursus Scheertechnieken word je een echte ‘baarden specialist’!

Lesprogramma Cursus scheertechnieken

Deze praktische training staat volledig in het teken van baarden scheren. Voordat je de handen uit de mouwen steekt, leer je kort meer over gelaatsvormen, baardstijlen, de nieuwste trends en ontwikkelingen en de producten en materialen die je nodig hebt. Echter, bestaat het grootste deel van de cursus uit praktische vaardigheden aanleren en heel veel oefenen. Je leert uiteenlopende scheertechnieken voor het realiseren van klassieke tot moderne looks. Andere thema’s die behandeld worden, zijn: aflijnen, contouren, stylen, het onderhouden van baarden en het adviseren van je klanten. Na afloop ontvang je een certificaat.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Gelaatsvormen en baarden
 • Baarden analyseren
 • Baardstijlen en trends
 • Materialen en producten
 • Baarden wassen
 • Knip-, scheer- en trimtechnieken
 • Klantadvies en baardonderhoud

Prijs

169 euro

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan ik studiefinanciering krijgen?+

  In Nederland bestaat er zoiets als studiefinanciering. Er zijn 2 soorten studiefinancieringen: Studiefinanciering via DUO: Dit bestaat enkel voor voltijdse opleidingen (5 volle dagen per week). Wellness Academie biedt enkel deeltijdse opleidingen aan, dus de studiefinanciering via het DUO is voor onze opleidingen helaas niet mogelijk. Studiefinanciering via UWV: Onze opleidingen komen wel in aanmerking voor studiefinanciering via UWV. Dit kan enkel indien u aangemeld bent bij het UWV met een AG-status (arbeidsongeschikt) of als 50-plusser met een werkloosheidsuitkering. Voor meer informatie kan u best contact opnemen met UWV zelf op het nummer: 0900-9294.
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Wanneer moet mijn cursus / opleiding betalen?+

  De inschrijving wordt bevestigd naarmate de betalingen binnenkomen. Omdat de plaatsen beperkt zijn kunnen wij enkel aanraden het cursusgeld z.s.m. over te maken. Zo ben je zeker van je plaats. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de cursus volzet gaat zijn.
 • Kan ik mijn opleiding in schijven betalen?+

  Bedragen vanaf 900 € kan je in schijven betalen. Hiervoor bieden wij een 50%-25%-25% regeling aan. Dit betekend concreet dat je de helft van het cursusgeld dien over te maken voor aanvang van de les en 2 x 25% in de loop van je opleiding. Hier kan iedereen gebruik van maken en hoef je niet aan te vragen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Is de campus in Rotterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Rotterdam is bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Alexander. Er zijn ook diverse bushaltes in de korte omgeving van onze locatie.
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.