Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 wimperextensions tips voor beginners

31 augustus 2022 | Schoonheidszorg
5 wimperextensions tips voor beginners

Wil je je klanten in je beauty salon gaan verwennen met wimperextensions? Dat is een goed idee! One-by-one wimperextensions zijn een ware uitkomst voor wie een drukke baan heeft, het druk heeft met een studie of met de kinderen. Kortom, wimperextensions brengen je klanten veel gemak en elke dag een stukje tijdwinst. Make-up tragedies als uitgelopen mascara zijn verleden tijd! Het aanbrengen en het onderhoud moet dan natuurlijk wel goed gebeuren. Daarom geven we je hier alvast 5 wimperextensions tips voor beginners!

1. Let goed op de soort wimperextensions

Als je begint met het werken met wimperextensions is het belangrijk dat je je ervan bewust bent, dat er verschillende soorten bestaan. Zo worden er wimperextensions gemaakt van nertsenhaar, zijde en van synthetische materialen. Houd er rekening mee dat mensen allergisch kunnen reageren op wimperextensions van natuurlijke haartjes. Vraag daarom altijd aan je klant of ze gevoelige ogen heeft of snel last heeft van allergische reacties. In dat geval kun je het beste kiezen voor synthetische wimperextensions. Deze zijn bovendien ook het voordeligste. Dat is natuurlijk ook ideaal als je in het begin zo veel mogelijk wilt oefenen. Ben je ook al bekend met wimperlifting? Neem hier eens een kijkje bij onze Cursus Wimperlifting!

2. Houd rekening met de natuurlijke wimpers en oogvorm

Een van de belangrijke wimperextensions tips voor beginners is dat je rekening moet houden met de natuurlijke wimpers van je klant. Met one-by-one wimperextensions kun je prachtige effecten creëren door te variëren in lengte en de soort krul. Echter, mag je nooit de natuurlijke wimperhaartjes van je klant uit het oog verliezen. Zijn de haartjes niet te broos en breekbaar voor lange extensions? Past die grote krul wel bij de oogvorm? In onze cursus wimperextensions leer je om goed te kijken of de natuurlijke wimperhaartjes de gewenste extensions kunnen dragen en ook of de extensions wel bij de oogvorm passen.

3. Test nieuwe klanten of ze wimperlijm verdragen

In dit rijtje van wimperextensions tips voor beginners mag zeker niet de tip ontbreken om nieuwe klanten altijd vooraf te testen op een eventuele allergie voor wimperlijm. Hoewel het niet veel voorkomt, kunnen sommige mensen allergisch reageren op de wimperlijn. Dit manifesteert zich in rode ogen, een gezwollen huid en jeuk. Voer daarom bij iedere nieuwe klant een patch test uit. Hiermee kun je veel narigheid voorkomen. Let op: verander je van wimperlijm, dan is het verstandig om opnieuw voor dit product een patch test te doen bij je klanten. Extra tip: heb je een klant die allergisch is voor siliconen, dan kun je in plaats van siliconen pads ook anti-allergene tape gebruiken.

4. Vergeet niet om je klanten goed te adviseren

Het aanbrengen van wimperextensions is een tijdrovende en zeer nauwkeurige klus. Neem toch na het aanbrengen de tijd om nadrukkelijk de nazorg regels voor thuis met je klant door te nemen, om ervoor te zorgen dat ze er zo lang mogelijk plezier van heeft. Zo mogen de wimperextensions de eerste 24 uur niet nat worden, omdat de lijm tijd nodig heeft om goed te drogen. Dus niet douchen of in de sauna, maar attendeer je klant erop dat ook stoom tijdens het koken een optimaal resultaat kan belemmeren. Dat zijn van die dingen, waar veel mensen in eerste instantie niet aan denken. Tijdens onze Cursus Wimperextensions leer je nog meer over het onderhouden van wimperextensions.

5. Plan je klanten vooraf op tijd in!

Wimperextensions zijn ontzettend gewild. De kans is groot dat je agenda snel voller en voller raakt. Daarom is het belangrijk om niet te vergeten dat wimperextensions tussen de 3 tot 5 weken bijgewerkt moeten worden, om een optimale look te behouden. Een van de onmisbare wimperextensions tips voor beginners is om je klanten vooraf op tijd in te plannen, zodat je altijd een plaatsje voor ze hebt. Hiermee voorkom je dat je klanten moet afwijzen, omdat je geen plaatsje meer vrij hebt en dat ze niet dagenlang met uitgedunde wimpers hoeven rond te lopen. Niemand wil vandaag de dag een ‘bad lash day’!

Nog meer wimperextensions tips voor beginners

Wil je alles weten over het correct aanbrengen van wimperextensions en wil je alle wimperextensions tips voor beginners ontdekken? Schrijf je dan op tijd in voor de Cursus Wimperextensions van Wellness Academie. Daarna kun je je verder specialiseren als wimperstyliste door een volledige Opleiding Lash Expert te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie