• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Zo ‘rock’ je de roze haartrend in jouw salon!

29 juli 2020 | Haarverzorging
Zo ‘rock’ je de roze haartrend in jouw salon!

Houd je ervan om te experimenteren met looks, kapsels en vooral ook met haarkleuren? Dan is het je vast niet ontgaan dat roze haar helemaal ‘hot’ is. Heb je veel hippe klanten in je salon, die deze passie voor uitzonderlijke haarkleuren met je delen? Dan is het zeker een aanrader om je te verdiepen in deze aparte haarkleuren. Hoe ‘rock je de roze haartrend in jouw salon? Je leert er hier meer over!

Voor wie is de roze haartrend geschikt?

Niet iedereen kan zomaar even een roze haartint laten aanbrengen. Op de eerste plaats moet het bij de stijl en uitstraling van de persoon passen. Dat is een heel persoonlijke kwestie. Of de roze haartrend geschikt is, hangt ook af van de bestaande haarkleur. Bij mensen met blond haar is het gemakkelijker om een mooie roze kleur te krijgen, dan bij mensen met een donkere haarkleur. In het laatste geval zal het haar eerst geblondeerd of ontkleurd moeten worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat het haar gezond is. Bij droog en beschadigd haar is de buitenste laag van het haar beschadigd. Dit betekent dat de schubben niet goed sluiten, waardoor de kleurpigmenten minder goed vastgehouden kunnen worden en dus sneller vervagen.

Haarkleuren: verschillende kleuren roze

Voor blondines zijn meer mogelijkheden om gemakkelijk de roze haartrend te rocken; van een natuurlijk ogende gloed tot een meer opvallend roze kapsel. Bij donkerdere haarkleuren kan het ook wel, maar het vraagt iets meer moeite. De roze haartrend komt in allerlei varianten. We bespreken hier kort enkele verschillende kleuren roze:

Goudroze gloed
Hiermee kun je een heel subtiel effect krijgen bij blondines. De rosé gouden kleur valt bijna niet op, alleen als het licht er op een bepaalde manier opvalt. Het geeft de complete look net wat meer kleur.

Zilverroze haartint

Bij klanten met witblond haar, die graag eens de roze haartrend willen uitproberen, kun je een roze haarspoeling aanraden. Dit is een handige en snelle manier om tijdelijk deze bijzondere haarkleur uit te proberen. Het geeft een zachtroze look. 

Koelroze haarkleur

Bij koele kleurtypes, oftewel mensen met een koele ondertoon in hun huid, is het een aanrader om ook eens een koelroze haarkleur te proberen. Bij de aanzet is het haar wat donkerder en behoud je een koele blonde kleur. Vervolgens laat je diverse koele roze tinten naar beneden toe uitlopen.

Magenta

Brunettes kun je aanraden om voor magenta te kiezen. Omdat magenta een donkerdere ondertoon heeft, past het beter bij bruine haarkleuren.

Neonroze en zuurstokroze

Een neonroze haarkleur is speciaal voor de mensen die wel van een uitdaging houden als het om haarkleuren gaat. Wie nog een stapje verder wil gaan, kiest zuurstokroze. Dit is een wel heel opvallende roze haartrend! Het haar moet hiervoor bijna wit van kleur zijn of het moet eerst goed ontkleurd worden.

[gallery columns="5" ids="19229,19232,19230,19231,19233"]

Hoe houd je een roze kapsel lang mooi?

Een andere uitdaging bij de roze haartrend in je salon is je klanten goed adviseren over het zo lang mogelijk mooi houden van hun roze kleur. Dat doe je onder meer met de volgende tips:

 • Het haar zo min mogelijk wassen
  Raad je klanten aan om hun haar alleen te wassen als het echt nodig is, bijvoorbeeld twee keer per week. Wassen met shampoo zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan, waardoor de kleurpigmenten sneller verdwijnen.
 • Kleurshampoo en conditioner
  Geef advies over wat de juiste shampoo is voor je klant. Kleurshampoos zijn bijvoorbeeld milder voor het haar. Verder zorgen kleurconditioners ervoor dat er een extra beschermend laagje over het haar wordt gelegd om de pigmenten te beschermen en de kleur beter tot zijn recht te laten komen.
 • Intensieve verzorging met haarmasker
  Het kleuren van het haar beschadigt het haar altijd; het maakt het haar droger en kwetsbaarder. Eén keer per week een haarmasker is dan ook geen overbodige luxe om het haar te helpen herstellen.
 • Behandeling met kleuropfrisser
  Raad je klant aan om op tijd terug te komen voor een behandeling met een kleuropfrisser. Dit betekent dat je het kapsel nieuwe kleurpigmenten geeft, waardoor de kleur langer mooi blijft.

Wil je meer weten over de roze haartrend en haarkleuren?

Wil je alles weten over de roze haartrend en alle andere mogelijkheden op het gebied van haarkleuren? Word dan een hair colouring specialist door hier onze Cursus Haarkleuren (Hair Colouring) te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie