• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Zo creëer je de perfecte smokey eyes

6 oktober 2021 | Visagie
Zo creëer je de perfecte smokey eyes

Zeker in het herfstseizoen mogen kleuren en make-up looks best wat dramatischer zijn. Vooral met smokey eyes kun je dat effect bereiken. Vind je deze oogmake-up ook zo prachtig, maar weet je niet goed hoe je dit doet? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Je kunt bij ons een volledige opleiding visagiste volgen of gewoon eens kennismaken met visagie via een korte basiscursus. Voor wie al wat ervaring heeft, staan er ook leuke bijscholingen klaar. Maar eerst geven we je hier tips voor het creëren van de perfecte smokey eyes! Succes!

Stap 1: breng een primer aan

Veel make-up liefhebbers, die zich voor het eerst wagen aan smokey eyes, vergeten vaak een belangrijke stap; een dun laagje primer aanbrengen. Deze stap is essentieel om een mooi en langdurig resultaat te bekomen. Er bestaan speciale oogschaduw ‘prep’ producten of primers, die je hiervoor kunt gebruiken. Soms wordt het ook wel ‘oogschaduwbasis’ genoemd. Deze producten vullen de lijntjes en poriën rond je ogen op, zodat de make-up zich niet hierin gaat samenklonteren. Daarnaast absorbeert dit product talg, waardoor de make-up minder snel uitloopt en je perfecte smokey eyes lang mooi blijven!

Stap 2: kohlpotlood langs de wimperlijn

Als er één make-up product is, dat onmisbaar is voor perfecte smokey eyes, dan is het wel een zwart kohlpotloodje. Breng een lijntje met het oogpotlood aan op zowel de bovenste als onderste wimperlijn. Zet het potloodje goed tegen de haartjes aan. Je mag het lijntje helemaal rondom het oog zetten. Vervolgens is het belangrijk om het lijntje te vervagen, anders geeft het een te harde en strakke uitstraling. We willen daarentegen juist een zacht en zwoel effect creëren. Je kunt de make-up vervagen met een oogschaduwpenseeltje, een wattenstaafje of gewoon met je vingers.

Stap 3: perfecte smokey eyes oogschaduw

Allereerst kies je een kleur die je mooi vindt en die bij jou past. In onze Cursus Visagie Basis leer je hoe je kleuren in harmonie kan brengen bij elk individu. Heb je een kleur gekozen, dan heb je hier drie tinten van nodig: een donkere, een medium en een lichte. Ga daarna als volgt te werk:

 • Je brengt de donkerste kleur aan in de crease, dus op het gedeelte van het bewegende ooglid en net onder het wenkbrauwbot.
 • Vervolgens omlijst je je oog met deze donkere kleur. Vervaag de oogschaduw tot aan het wenkbrauwbot.
 • Met een schoon oogschaduwpenseel breng je de medium tint aan. Begin in de binnenooghoek en vervaag de make-up tot aan de crease en laat de twee tinten feilloos in elkaar overlopen.
 • De lichte tint breng je aan op het wenkbrauwbot. Breng ook een beetje aan in de binnenooghoek.

Een groot gedeelte van onze Cursus Visagie voor Gevorderden is gewijd aan diverse stijlen smokey eyes! Wil je hier een echte expert in worden, schrijf je dan snel in!

Stap 4: Wimpers en wenkbrauwen

Bij het creëren van perfecte smokey eyes ben je misschien vooral gefocust op de oogschaduw, maar vergeet de wimpers en wenkbrauwen niet! Door ook deze goed af te stemmen op deze zwoele make-up look, maak je het plaatje pas echt compleet. Breng een zwarte waterproof mascara aan op je wimpers, die extra volume geeft. Zijn je wimpers niet zo vol en lang? Dan zijn wimperextensions een aanrader. We leren je er graag alles over in onze Cursus Wimperextensions. Verder is het belangrijk dat je je wenkbrauwen perfectioneert met een wenkbrauwpotloodje. Vind je het lastig om de perfecte wenkbrauw te tekenen? Dat leer je in onze Cursus Brow Mapping & Styling!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie