Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 wellness geheimen tegen de winterdip

8 december 2023 | Massage & Therapieën
5 wellness geheimen tegen de winterdip

Heb je altijd weer moeite met die korte, donkere dagen in de winter? Je bent niet de enige. Het is niet voor niets dat veel mensen in deze ‘donkere’ maanden last krijgen van de winterblues of een winterdip. Een goede tip om dit dipje mee te lijf te gaan, is: zorg extra goed voor jezelf! Laat je bijvoorbeeld regelmatig verwennen met een heerlijke wellness behandeling. Er is van alles mogelijk. We onthullen hier 5 wellness geheimen tegen een winterdip! Deze zorgen ervoor dat je dat wintertijd dipje zo vergeet!

Tip 1: Hot stone massage tegen de winterdip

Misschien wel de populairste massage als het buiten koud en donker is, is de hot stone massage. Dit is dan ook een van de beste wellness geheimen tegen een winterdip! Bij deze massage legt de massagetherapeut warme stenen op je lichaam. Deze lavastenen of basaltstenen hebben vanwege hun hoge hardheid de eigenschap dat ze warmte goed vasthouden. Ze brengen de warmte dus effectief over op je lichaam.

Daarbij masseert de massagetherapeut ook met de stenen. Je spieren worden los gemasseerd, de bloedcirculatie wordt bevorderd en de stofwisseling wordt geoptimaliseerd. Ondertussen droom je diep weg en kom je helemaal tot rust. Er is geen plaats meer voor sombere gedachten! Deze ontspannende massagebehandeling voelt aan als een warme deken. Je ontdekt dat dit positieve effect nog lang nawerkt! Bekijk hier onze populaire Cursus Hot Stone Massage. Deze cursus is ook perfect te combineren met onze Massagetherapeut Opleiding.

Tip 2: Aromatische en warme kruidenstempelmassage

Bij deze massage worden verwarmde bundeltjes met helende kruiden op het lichaam gelegd en hier wordt ook mee gemasseerd. Denk aan kruiden als: gember, koriander, eucalyptus, kamfer, kurkuma en citroengras. De combinatie van warmte, massage en aromatische kruiden is een feest voor de zintuigen. Dit zorgt voor een intense wellness beleving, die niet alleen ontspannend werkt, maar eveneens allerlei andere positieve effecten op je welzijn heeft.

Heb je in de winter bovendien veel last van luchtwegproblemen en verkoudheden? Dan kan een kruidenstempelmassage met kruiden als eucalyptus verlichting brengen. Zo zijn er ook kruiden die ingezet kunnen worden om je geest te laten ontspannen of om je immuunsysteem te verbeteren. Wil je daar het fijne van weten? Leer dan alle toepassingen in onze Cursus Kruidenstempelmassage.

Tip 3: ontdek het comfort van body wraps

Laat je eens letterlijk helemaal inpakken! Dat is een andere manier van je in de ‘watten’ laten leggen! Je ondergaat eerst een volledige lichaamsscrub, daarna wordt een pakking naar keuze aangebracht (bv. een modderpakking, kleipakking of hot chocolate pakking) en vervolgens word je in een folie gewikkeld. Er wordt een warme deken over je heen gelegd en zo mag je 20 tot 30 minuten relaxen. Dit geeft een heerlijk ontspannen en geborgen gevoel.

Daarnaast hebben body wraps, afhankelijk van de ingrediënten, een voedende, reinigende of verstevigende werking op de huid. Bij sombere gevoelens is vooral de hot chocolate lichaamspakking een aanrader! Wie wordt er niet blij van chocolade? We leren je er graag alles over in onze Cursus Lichaamspakkingen (body wraps).

Tip 4: Moxatherapie als remedie tegen een winterdip!

Nog een van die wellness geheimen tegen de winterdip, is moxatherapie. Dit is een verwarmende en verzachtende therapie, waarmee je je winterdip kunt laten smelten als sneeuw voor de zon. Naast de sombere gevoelens van je winterdip, spelen er ook vaak winterkwaaltjes op, zoals griep, keelontsteking en verkoudheid. Heb je hier vaak last van? Dan is moxatherapie echt een aanrader, omdat het je immuunsysteem versterkt.

Bij deze behandelvorm, afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunst, wordt fijngestampte moxa (bijvoetkruid) gebruikt. Dit wordt opgerold tot een sigaar. De sigaar wordt aangestoken en boven de huid gehouden, ter hoogte van de acupunten die behandeld worden. De heilzame warmte stimuleert de doorstroom van levensenergie en brengt lichaam en geest in balans. Nieuwsgierig geworden? Leer meer in de Cursus Moxatherapie.

Tip 5: zet cupping in bij je strijd tegen de winterblues

Wist je al dat cupping ook een doeltreffende remedie tegen een winterdip kan zijn? Daar zijn diverse redenen voor. Bij deze behandeling worden siliconen cups vacuüm gezogen op de huid, waardoor deze de huid en het onderliggend weefsel omhoog trekken. Dit draagt bij aan het verminderen van spierspanning, het bevorderen van de bloedsomloop en het verlicht vermoeidheid. Daarbij stimuleert het ook de ontgifting, wat essentieel is in een seizoen waarin bij veel mensen de fysieke activiteit vaak iets afneemt.

Al deze effecten samen zorgen ervoor dat je je frisser en energieker voelt. Daarbij wordt ook het zenuwstelsel positief beïnvloed, waardoor stress vermindert. Ook de aanmaak van endorfines wordt gestimuleerd. Dit leidt tot een beter humeur. Kortom, precies wat je kunt gebruiken in de strijd tegen een winterdip! Wil je ook graag leren hoe je mensen op deze manier kunt helpen om beter in hun vel te zitten? Volg dan onze Cursus Cupping!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie