Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke soorten hairextensions zijn er?

21 juni 2023 | Haarverzorging
Welke soorten hairextensions zijn er?

Niet iedereen is gezegend met een volle haardos en veerkrachtig haar. Heb je ook vaak klanten in je salon die daarover klagen? Je kunt ze adviseren over hun haarverzorgingsroutine of eventueel over supplementen die goed zijn voor het haar. Het zal echter zeker even duren voordat de resultaten zichtbaar zijn. Je klanten willen veel liever meteen een langer of voller kapsel! Ook daar kun je gemakkelijk voor zorgen, namelijk met behulp van hairextensions! Er bestaan bovendien uiteenlopende soorten hairextensions. Er is voor vrijwel iedereen een geschikte methode te vinden. Lees hier meer!

Welke soorten hairextensions zijn er?

We zetten hier de belangrijkste soorten hairextensions voor je op een rij en lichten ze hieronder verder toe:

 • Clip-in hairextensions
 • Clip-tape hairextensions
 • Ring-on hairextensions of wefts
 • Ingevlochten hairextensions
 • Klassieke hairextensions

Een extra volle haardos voor één dag: clip-in hairextensions

Een van de populaire soorten hairextensions zijn de clip-in hairextensions. Hiermee kun je gemakkelijk iemand voor een speciale gelegenheid meer volume of een langer kapsel bieden. Er zijn bij deze methode geen permanente veranderingen aan het haar nodig. De clip-in hairextensions zijn een type hairextensions, die bestaan uit meerdere haarstukken met kleine metalen clips aan de bovenkant. Je bevestigt ze gemakkelijk aan het eigen haar. Vervolgens kun je ze ook weer eenvoudig verwijderen.

Deze soorten hairextensions zijn ideaal voor bijvoorbeeld bruiloften, feestjes en photohoots. Ze zijn bovendien beschikbaar in allerlei lengtes, kleuren en texturen, zodat je ze probleemloos goed op het natuurlijke haar van elk individu afstemt. Heb je een passie voor het creëren van mooie kapsels? Mis dan ook zeker niet onze opleiding hairstyliste. Of misschien wil je wel kapper/kapster worden? Dan is onze kappersopleiding een aanrader!

Zoek je een iets duurzamere oplossing? Clip-tape hairextensions

Wil je klant langer dan één dag van haar langere of volumineuzer kapsel kunnen genieten? Dan zijn de clip-tape hairextensions een goede tijdelijke oplossing. Bij deze werkwijze hangen de hairextensions aan een band met bovenaan een dunne hypoallergene plakstrip, waarmee je ze kunt vastzetten in het haar. De clip-tape hairextensions bieden een langere houdbaarheid, dan de clip-in variant. Ze blijven doorgaans een maand mooi zitten. Daarna dienen ze verwijderd of opnieuw geplaatst te worden. Ze geven een natuurlijk effect en beschadigen het haar niet. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruikgemaakt van warmte of andere apparatuur. Wil je klant toch nog langer van haar hairextensions kunnen genieten? Geen probleem, want er zijn nog meer mogelijkheden!

Nog meer soorten hairextensions: ring-on extensions of wefts

De ring-on hairextensions of wefts worden ook wel micro-ring of micro-loop hairextensions genoemd. Ook deze hairextensions zijn populair. Bij deze werkwijze wordt gebruikgemaakt van aluminium ringetjes om de extensions mee aan het eigen haar vast te zetten. Aan de binnenkant van de ringetjes zit een siliconen laagje, dat het haar beschermt. Deze variant heeft weer een iets langere houdbaarheid, dan de bovenstaande extensions. Over het algemeen gaan deze soorten hairextensions 6 weken mee. Na deze periode kunnen de ringetjes losgemaakt en opnieuw aangebracht worden. Ze worden dan weer dichter bij de haarwortel aangebracht om de uitgroei te corrigeren. Het is belangrijk dat dit alles door een professional wordt uitgevoerd om schade aan het haar te voorkomen.

De kunst van ingevlochten hairextensions

Een andere methode voor het verlengen van het haar is door hairextensions in te vlechten in het haar. Deze werkwijze staat ook wel bekend als de weave-extensions techniek en is momenteel heel populair. Je kunt deze techniek vergelijken met die van het plaatsen van valse dreadlocks. Je kunt hier mooie effecten mee bereiken, maar het vergt wel veel oefening om hier handigheid in te krijgen. De plaatsingstijd is dan ook een stuk langer, dan bij bovenstaande technieken. Verder blijven ze ongeveer 6 weken mooi zitten. Als je interesse hebt in dit soort technieken, dan zal onze cursus braids en dreadlocks je ook vast aanspreken!

Aan de slag met klassieke hairextensions

De klassieke hairextensions behoren nog steeds tot de meest populaire soorten hairextensions. Dat is niet zo vreemd, want met deze techniek blijven de extensions tussen de 4 en 5 maanden prachtig zitten. Ze zorgen er dus voor dat je klanten zorgeloos maandenlang van een verbluffend kapsel kunnen genieten. Bij deze werkwijze gebruiken we individuele haarstrengen, die we aan het eigen haar bevestigen met een speciale keratinebinding. Dit is een speciale lijm die wordt geactiveerd met warmte en die zorgt voor een veilige en duurzame hechting aan het eigen haar. Deze methode wordt daarom ook wel de ‘keratin bonded’ hairextensions techniek genoemd. Dit is binnen de wereld van professionele hairextensions de belangrijkste methode, met de beste en mooiste resultaten. Wil je deze techniek in de vingers krijgen? Schrijf je dan hier in voor de cursus hairextensions!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie