• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke kappersopleiding past bij mij?

23 maart 2022 | Haarverzorging
Welke kappersopleiding past bij mij?

Heb je jouw roeping gevonden en wil je kapper/kapster worden? Of twijfel je nog of dit voor jou het beste beroep is? Als je vervolgens gaat zoeken naar kappersopleidingen, zul je bovendien ook nog eens ontdekken dat er diverse soorten opleidingen en cursussen op het gebied van haartooi bestaan. Daarom pieker je misschien over de vraag: ‘Welke kappersopleiding past bij mij?’  We helpen je hier graag op weg met meer informatie over de diverse kappersopleidingen en knipcursussen van Wellness Academie!

Ik wil kapper/kapster worden!

Weet je zeker dat het beroep van kapper/kapster echt iets voor jou is? Dan mag je onze Opleiding Allround Kapper/Kapster niet missen. Dit is een complete opleiding, waar alle facetten van het vak aan de orde komen. De opleiding is opgebouwd uit drie modules, namelijk:

 • Opleiding kapper/kapster basis
 • Cursus hairstyliste
 • Cursus haarkleuren

Je kunt deze modules naar gelang je eigen agenda inplannen. Zo kun je ze bijvoorbeeld snel achter elkaar volgen of juist spreiden over een langere periode. Een stage is niet verplicht, maar wel een aanrader. Wellness Academie kan je daarmee op weg helpen. Ben je geslaagd voor je examen, dan ontvang je je kappersdiploma, waarmee je je kunt aansluiten bij de Belgische Beauty Federatie.

Wil je kennismaken met het vak van kapper?

Houd je van mooie kapsels en creatief bezig zijn met haar? Dan is mogelijk weleens de gedachte bij je opgekomen om kapper/kapster te worden. Misschien weet je nog niet zeker of dit het beroep van je dromen is. Dan kun je daar bij Wellness Academie op een laagdrempelige manier achter komen. Je hoeft je niet ineens in te schrijven voor een volledige kappersopleiding. Waarom volg je niet eerst een korte cursus ter kennismaking met het vak? Een goede tip is onze Cursus Kniptechnieken. Dit is een online training, die je thuis kunt volgen. Met behulp van een online syllabus, instructievideo’s en ondersteuning van een docent heb je snel de basiskniptechnieken in de vingers. Je ontdekt snel of dit is wat je wil! Na afloop ontvang je een certificaat en kun je je eventueel verder scholen binnen deze sector.

Volg de Basisopleiding Kapper/Kapster

Wil je toch liever graag klassikaal les? Dan kun je er ook voor kiezen om onze Basisopleiding Kapper/Kapster te volgen. Dit is een to-the-point opleiding, die bestaat uit 10 lessen van 10:00 tot 16:00. Je leert hierin alle basisvaardigheden en -kennis, waarover je als professionele kapper dient te beschikken. Denk daarbij aan: haren wassen, basiskniptechnieken voor dames- en herenkapsels, productkennis, hygiënemaatregelen, föhntechnieken, klantenomgang en salonbeheer.

Een voordeel van deze opleiding is dat je niet meteen zelf al het kappersmateriaal hoeft aan te schaffen. Je betaalt alleen een bedrag voor het gebruik van de producten. Wil je thuis blijven oefenen? Dan is het wel mogelijk om materialen voordelig via Wellness Academie aan te schaffen. Aan het einde van de opleiding doe je intern examen. Ben je geslaagd? Dan ontvang je een diploma, waarmee je aan de slag kunt als kapper in loondienst of als zelfstandige.

Je kunt ook barbier worden!

In de opleiding allround kapper en de basisopleiding kapper leer je zowel dames- als herenkapsels verzorgen. Maar wat als jij je zinnen hebt gezet op enkel het verzorgen van herenkapsels, baarden en snorren? Dan is onze Opleiding Barbier precies wat je zoekt! Dit is een leuke vervolgopleiding voor gediplomeerde kappers en kapsters. Je hebt echter voor het volgen van deze opleiding niet per se een vooropleiding nodig.

Met het diploma van deze opleiding kun je aan de slag in herenkapsalons of in een barbershop. Misschien wil je wel je eigen trendy of stoere barbershop starten? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Tijdens deze opleiding leer je diverse barbercuts, zoals de French crop, buzz cut, het pompadour kapsel en de quiff. Ook leer je snorren en baarden trimmen, aflijnen en stylen.

Welke kappersopleiding past bij mij?

Zoals je ziet, vind je bij Wellness Academie vele mogelijkheden om kapper/kapster te worden. Ben je eenmaal aan de slag binnen de branche, dan vind je bij ons ook uiteenlopende mogelijkheden om je bij te scholen. Voor ervaren kappers/kapsters hebben we bijvoorbeeld een Masterclass Kapper/Kapster klaarstaan. Wil je graag meer weten over een van onze opleidingen of cursussen? Neem dan gerust contact met ons op. Je bent ook van harte welkom om langs te komen op een van onze info-avonden om nader kennis te maken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie