• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is er bijzonder aan Japanse gezichtsmassage?

20 april 2022 | Massage & Therapieën
Wat is er bijzonder aan Japanse gezichtsmassage?

Wist je dat je bij Wellness Academie ook een Cursus Japanse gezichtsmassage kunt volgen? Je vraagt je misschien af wat deze massage anders maakt, dan de standaard gelaatsmassages in beauty salons of massagepraktijken? Daar vertellen we je hier graag meer over. Daarvoor duiken we hier wat dieper in de Japanse tradities op het gebied van wellness en schoonheid. Ontdek hier of dit de behandeling is die nog mist in jouw schoonheidssalon of wellness praktijk!

Een bijzondere anti-aging behandeling

Massages zijn een geweldige manier om mensen ontspanning te bieden. Waar veel mensen zich hier tot voor kort niet van bewust waren, is dat dit tegelijkertijd ook helpt om er jonger uit te zien. Binnen de oosterse wellness tradities weten ze daar alles van. Eigenlijk is het heel logisch. Massage helpt om de spieren te ontspannen en in het geval van de Japanse gezichtsmassage zijn dat dus de gelaatsspieren. Vermoeidheid, zorgen en stress kunnen zich vastzetten in onze gelaatsspieren. Met behulp van massage kun je het gezicht helpen terug te ontspannen. Daardoor zie je er meteen frisser, vrolijker en jeugdiger uit.

Nog meer verjongende effecten

Echter, kun je met de Japanse gezichtsmassage nog meer verjongende effecten bereiken. Je leert in de Cursus Japanse Gezichtsmassage van Wellness Academie milde en verfijnde technieken om op de gezichtshuid en -spieren in te werken. Met de jaren wordt de huid steeds delicater en spieren verzwakken. Met hulp van massages kun je de bloed- en lymfecirculatie in de huid en spieren stimuleren. Hiermee kun je de veroudering vertragen. Het is hiervoor wel noodzakelijk om deze massage regelmatig uit te voeren. Wat er nog meer zo bijzonder is aan de Japanse gezichtsmassage, is dat je niet alleen het gelaat masseert, maar dat je begint met een zalige schouder- en nekmassage. Op deze plek accumuleert zich namelijk vaak veel spanning. Dit deel van de massage is eveneens belangrijk voor het bevorderen van de bloedtoevoer naar het hoofd en het gelaat.

Wat is er zo bijzonder aan Japanse gezichtsmassage?

Wat nog meer zo bijzonder aan de Japanse gezichtsmassage is, is dat er niet alleen wordt ingewerkt op de spieren en de huid. De massage richt zich ook op het behandelen van de drukpunten en meridianen voor het stimuleren van de levensenergie die hier doorheen stroomt. Dit zorgt ervoor dat alle lichaamsfuncties een boost krijgen, waardoor een ‘eenvoudige’ gelaatsmassage dus in het hele lichaam doorwerkt. Daarna volgt nog een zachte lymfedrainage behandeling. Vervolgens wordt de Japanse gezichtsmassage afgesloten met een hoofdmassage, die ook nog eens de conditie van de hoofdhuid en het haar een positieve impuls geeft. Op de vraag wat er zo bijzonder aan de Japanse gezichtsmassage is, kunnen we antwoorden dat het een hele complete behandeling is, waarin diverse massagetechnieken worden geïntegreerd.

Iets voor in jouw zaak?

Je kunt de Japanse gezichtsmassage voor veel doeleinden toepassen in jouw massagepraktijk of beauty salon, namelijk onder meer voor;

 • Verminderen van stress en spanning
 • Meer energie en vitaliteit
 • Tegengaan van vermoeidheid en slaapproblemen
 • Als anti-aging behandeling en natuurlijke facelift

Wil je deze bijzondere massage leren?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Neem hier gauw een kijkje bij de Cursus Japanse Gezichtsmassage en ontdek wanneer de eerstvolgende cursus van start gaat. Schrijf je op tijd in, want de cursusplaatsen zijn beperkt! Is de cursus vol, komt de datum niet uit of kun je geen cursus in jouw omgeving vinden? Ook daar hebben we een oplossing voor. Volg in dat geval gewoon onze Online Training Japanse Gezichtsmassage via ons handig online trainingsplatform met instructievideo’s, online syllabus en online begeleiding door een topdocent.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie