Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

7 juni 2023 | Schoonheidszorg
Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

Serum, maskers, hydraterende crèmes; hyaluronzuur zie je in veel huidverzorgingsproducten terugkomen. Je komt het vaak tegen met de Engelse benaming ‘hyaluronic acid’. Waarom is dit ingrediënt zo populair? Wat doet hyaluronzuur voor je huid? Daar vertellen de skin experts van Wellness Academie je graag meer over. ‘Zuur’ associeer je mogelijk met een peeling, omdat daar ook zuren voor worden gebruikt. Echter, is dat niet waar hyaluronzuur voor wordt gebruikt. Waar dan wel voor? Lees hier gauw meer!

Hyaluronzuur: een suikermolecuul dat van water houdt

Om goed antwoord te geven op de vraag wat hyaluronzuur voor je huid doet, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat het precies is. Hyaluronzuur is op de eerste plaats een stofje dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het is een polysacharide, oftewel een suikermolecuul. Het komt voor in onze gewrichten, bindweefsel, ogen én in de huid. Het heeft de bijzondere eigenschap om zich enerzijds te binden aan collageen, wat zorgt voor stevigheid, en anderzijds aan water, wat bijdraagt aan hydratatie. Oftewel, het zorgt ervoor dat de huid er vol uitziet en stevig aanvoelt. Rimpeltjes en fijne lijntjes vallen hierdoor minder op. Kortom, dit ingrediënt helpt je om een jeugdigere uitstraling te krijgen.

Onmisbaar in anti-aging gelaatsbehandelingen

Heb je een passie voor huidverzorging? En zou je graag als beauty professional daarmee anderen willen helpen? Dan is hyaluronzuur een ingrediënt, dat niet in je gelaatsbehandelingen mag ontbreken. Zeker als je je wilt focussen op anti-aging, kun je met dit bestanddeel goede resultaten bereiken. Met het verloop van de jaren neemt namelijk de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af. Het gevolg hiervan is volumeverlies, een huid die droger aanvoelt en rimpels. Hoewel we het huidverouderingsproces niet kunnen stoppen of terugdraaien, kan je als schoonheidsspecialiste wel de huid ondersteunen om dit proces te vertragen en de huid in opperbeste conditie te houden. Neem hier een kijkje bij onze cursus gelaatsverzorging!

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

Met bovenstaande informatie heb je daar ondertussen al een beeld van gekregen. Maar hyaluronzuur kan nog veel meer betekenen voor je huid. We mogen het bijna een magisch ingrediënt in huidverzorging noemen?. We zetten hier alle belangrijke effecten van hyaluronzuur in je skin care routine op een rij:

 • Verbetert het vochtgehalte van de huid aanzienlijk
 • Vervaagt zichtbaar fijne lijntjes en rimpels
 • De huid voelt soepeler en steviger aan
 • Ontstekingsremmende werking
 • Beschermt de huid tegen vrije radicalen
 • De huidbarrière wordt versterkt

Krijg je weleens mensen in je behandelstoel, die in korte tijd veel zijn afgevallen? Dan zul je merken dat hun huid erg verslapt. De huid heeft zich nog niet voldoende aan het gewichtsverlies kunnen aanpassen. Ook dan kan hyaluronzuur een goede ondersteuning bieden, om de huid sneller weer stevig en vol te maken.

Mag je producten met hyaluronzuur dagelijks gebruiken?

Ja! Sterker nog, het is zelfs een aanrader om dagelijks hyaluronzuur te gebruiken. Juist doordat het zich in de huid aan water bindt, wordt je huid hierdoor als het ware dagelijks opgevuld voor een jeugdig effect. Wat nog een extra voordeel is van dit ingrediënt, is dat het geschikt is voor elk huidtype. Wil je aan de slag als schoonheidsspecialiste? Dan kun je met producten met hyaluronzuur dus veel mensen helpen om hun huidconditie te verbeteren. Het is bijvoorbeeld ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Tip: geef na het uitvoeren van anti-aging en huidverbeterende behandelingen je klanten altijd het advies mee om naast huidproducten met hyaluronzuur ook altijd een zonnebrandcrème aan te brengen. Vergeet niet dat de zon de grootste boosdoener is als het gaat om vroegtijdige huidveroudering.

Wil je nog veel meer weten over huidverzorging?

Uiteraard is hyaluronzuur niet het enige adequate ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Wil je graag nog veel meer weten over huidverzorging? Dan staan de docenten schoonheidsverzorging van Wellness Academie graag voor je klaar. In onze opleiding schoonheidsspecialiste leer je alles over zowel gelaatsbehandelingen als over overige beauty behandelingen. Of wil je je als gecertificeerde schoonheidsspecialiste nog verder verdiepen in de huid? Mis dan niet onze opleiding skin expert! Tot ziens bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie