Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij kapsels fotograferen in je salon?

2 september 2020 | Haarverzorging
Waarop letten bij kapsels fotograferen in je salon?

Een foto zegt meer dan duizend woorden! Dan geldt zeker als je een kapsalon runt. Voor de promotie van je kappersdiensten is het slim om regelmatig mooie foto’s van jouw creaties de wereld in te sturen. Via Facebook en Instagram kun je je klanten eraan herinneren om gauw weer een afspraak bij jou te maken. Daarnaast kun je hiermee ook nieuwe klanten overtuigen om bij jou aan te kloppen. Daarom gaan we hier in op waarop je moet letten bij kapsels fotograferen in je salon!

1. Fotograferen draait om licht!

De kwaliteit van een foto staat of valt door de manier waarop je met licht werkt. Houd daar dus ook rekening mee bij kapsels fotograferen in je salon. Om het resultaat zo natuurgetrouw mogelijk vast te leggen, is het een aanrader om vooral gebruik te maken van daglicht. Oftewel, neem de foto’s van je klant in een ruimte waar voldoende daglicht binnenvalt. Is er niet voldoende daglicht, zorg dan dat je een extra lamp beschikbaar hebt, die daglicht nabootst. Laat het licht nooit van achter komen, want elk pluizend en kroezend haartje wordt daardoor benadrukt. Het haar zal ook dunner lijken, omdat het licht erdoorheen schijnt.

2. Kies voor het juiste perspectief

Zorg er ook voor dat het licht iets schuin van voren op de klant valt. Hiermee voorkom je harde schaduwen. Verder is het hierbij belangrijk om rekening te houden met wat de mooiste kant van iemand is. De meeste mensen hebben een betere kant, rechts of links. Kies de mooiste kant en laat je klant iets schuin de andere kant op kijken. Hiermee creëer je extra diepte in de foto, waardoor je dus niet enkel een plat hoofd als eindresultaat hebt. Ook het kapsel zal er hierdoor voller uitzien en beter tot zijn recht komen op de foto.

3. Zorg voor een rustige achtergrond

De achtergrond mag niet afleiden van waar het hier werkelijk om draait; het te gekke kapsel dat je hebt gecreëerd! Zorg dus dat de achtergrond rustig is en dat er geen rommel of andere mensen te zien zijn, die de blik afleiden van het kapsel. Het beste is een neutrale achtergrond, zoals een muur met een zachte kleur. Om de blik van de kijker nog meer te sturen, kun je ook eens experimenteren met de portret-stand van je smartphone of fototoestel. Deze modus zorgt ervoor dat de achtergrond waziger wordt. Let wel op dat het kapsel hier niet in meegenomen wordt.

4. Kapsels fotograferen? Laat filters achterwege!

Het is vandaag de dag heel verleidelijk om over elke foto een filter te leggen. Bij het fotograferen van kapsels in je salon is dat meestal niet wenselijk. Jouw talent als kapper is voldoende om mensen te verbazen! Een filter kan ervoor zorgen dat de foto een heel ander beeld geeft, dan hoe het kapsel er in de werkelijkheid uitziet, vooral met betrekking tot de haarkleur. Je wilt geen verkeerd beeld scheppen en straks je klanten teleurstellen. Wat je wel kunt doen om je foto’s op te poetsen is om te spelen met de kleurbalans. Hierdoor blijft de kleur er zo natuurlijk mogelijk uitzien.

5. Meerdere foto’s van hetzelfde kapsel

Om je klanten een goed beeld te geven van de kapsels die je maakt, is het een aanrader om van een kapsel meerdere foto’s te maken vanuit diverse hoeken. De foto schuin van voren, zoals besproken in paragraaf 2, geeft een totaalbeeld. Heb je een zeer uitgewerkt bruidskapsel of vlechtkapsel gemaakt, dan kan een foto van de achter- of bovenkant van het kapsel een mooie toevoeging zijn. Experimenteer ook eens met het vastleggen van details, van bijvoorbeeld een specifieke vlechttechniek die je toepast of van uitzonderlijke haaraccessoires die je gebruikt. Je zult merken dat je al doende steeds meer handigheid ontwikkelt in het fotograferen van kapsels in je salon!

Is kapper of hairstyliste een beroep naar jouw hart?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Wat dacht je van een korte Basisopleiding Kapper, waarmee je razendsnel in de praktijk aan de slag kunt? Je kunt ook een complete Opleiding Allround Kapper of een Opleiding Hairstyliste volgen. We hebben ook nog een unieke Masterclass Kapper voor je klaarstaan! Wil je meer weten? Neem dan hier gerust contact met ons op!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie