Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor mooie grote Bambi ogen

18 november 2019 | Visagie
Tips voor mooie grote Bambi ogen

Mooie, grote ogen en een heldere frisse blik doen wonderen voor je uitstraling! Heb je echter van nature niet zo’n grote ogen en vind je het maar lastig om je wimpers steeds mooi in de krul te krijgen? Niet getreurd, want dan zijn er allerlei handige trucjes om deze look toch voor elkaar te krijgen. De docenten van onze Visagie Opleidingen hebben de beste tips voor mooie grote Bambi ogen voor je verzameld en delen ze hier graag met je!

1. Leer hoe je mascara correct aanbrengt

Voor veel dames is eenvoudig wat mascara aanbrengen soms al genoeg om een sprekende blik te krijgen. Als je wimpers met behulp van mascara naar boven wijzen, lijken je ogen al meteen groter. Het is daarvoor wel belangrijk om de juiste mascara te kiezen. Voor een optimaal effect kies je voor een speciale mascara met krul-effect. Ook is het essentieel dat je weet hoe je mascara correct aanbrengt, anders kun je al snel een klonterig resultaat bekomen. Zet het borsteltje op de wimperaanzet en beweeg het met zigzaggende bewegingen naar boven. Hierdoor neem je gemakkelijk elk afzonderlijk haartje mee. Eén laagje is doorgaans het mooist. Soms is een tweede laagje nodig. Breng dit direct aan na het eerste laagje. Als de eerste laag al droog is, dan is het lastig om het tweede laagje gelijkmatig aan te brengen.

2. Verpest je wimpers niet met waterproof mascara

We willen niet zeggen dat je waterproof mascara helemaal moet bannen. Op regenachtige dagen is het zelfs een ‘must have’. Wat we wel willen benadrukken is dat waterproof mascara te hevig kan zijn voor je wimpers. Door de harde structuur en het feit dat het lastig te verwijderen is, kunnen je wimperhaartjes gemakkelijker afbreken. Daar gaat je Bambi look! Het verwijderen van mascara moet altijd met veel voorzichtigheid gebeuren. Hard wrijven is uit den boze. Leg twee watjes met oogmake-up remover op je wimpers en laat dit twee minuutjes intrekken. De mascara wordt zo als het ware losgeweekt, waardoor je geen kracht hoeft te zetten om de make-up er vanaf te wrijven.

3. Al ooit van een lash lift gehoord?

Heb je er genoeg van om elke dag in de weer te moeten met mascara en eventueel met een wimperkruller? Behaal je nooit het gewenste effect of raken je wimpers steeds beschadigd? Dan biedt een lash lift uitkomst. Laat deze wimperbehandeling uitvoeren door een gecertificeerde wimperstyliste. Tijdens de behandeling worden je natuurlijke wimperhaartjes gelift met een speciale lotion en met behulp van siliconen pads. Je wimpers blijven nu ongeveer 6 weken mooi in de krul zitten, zodat je er geen omkijken naar hebt. Je staat elke ochtend op met mooie Bambi ogen! We leren je er graag meer over in onze Cursus Lash Lift.

4. Laat je wenkbrauwen stylen

Voor het creëren van mooie grote ogen richten we ons vaak op de wimpers, maar wist je dat ook je wenkbrauwen hierop van grote invloed zijn? Door mooi verzorgde wenkbrauwen met een hoge boog te creëren, kun je je ogen groter laten lijken. Daarvoor is het nodig om ze goed te epileren. Een effectieve manier om je wenkbrauwen mooi en snel te epileren is threading, oftewel epileren met een draadje. Dat moet je wel eerst even in de vingers krijgen. Dat kan door onze Cursus Threading te volgen. Voor een strakke wenkbrauw look, kun je ook overwegen om een microblading behandeling te ondergaan. Daarmee worden verbluffende resultaten geboekt!

5. Make-up tips voor een Bambi effect

Met de volgende make-up trucs tover je gemakkelijker Bambi-ogen tevoorschijn:

 • Breng een lichte kleur oogschaduw aan. Denk aan nude-kleuren en lichte pasteltinten. Op de arcadeboog en richting de buiten ooghoek kun je een tintje donkerdere oogschaduw aanbrengen.
 • Op de bovenste wimperrand breng je een dunne eyeliner aan. Start hiermee een stukje voorbij de binnen ooghoek naar de buiten ooghoek toe. Laat het lijntje vervolgens een klein beetje schuin omhoog doorlopen.
 • Gebruik onder je ogen geen donkere eyeliner, want dit maakt je ogen juist kleiner. Je kunt wel een wit oogpotloodje gebruiken in de waterrand.
 • Door wat highlighter in de binnen ooghoek en onder de wenkbrauw aan te brengen zorg je voor een extra open en frisse blik.

Wil je nog veel meer make-up trucs leren? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze Opleiding Visagiste of de Opleiding Make-up Artist! Voor je het weet kun je iedereen laten stralen met de mooiste make-up!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie