• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor het threaden van wenkbrauwen

2 maart 2022 | Schoonheidszorg
5 tips voor het threaden van wenkbrauwen

Wat is het geheim achter prachtig gevormde wenkbrauwen? Vandaag de dag zijn wenkbrauw behandelingen populairder dan ooit. Wil je ook een expert worden in het shapen van wenkbrauwen, dan zijn er een aantal technieken die je zeker moet leren. Een van die technieken is het threaden van wenkbrauwen, oftewel epileren met een draadje. Je hebt hier niets anders voor nodig dan een draadje! Alhoewel, er is nog iets dat je hier dringend voor nodig hebt, namelijk kennis van de threading technieken! We geven je hier enkele tips!

1. Leer threading van een echte professional

Als je voor de eerste keer iemand wenkbrauwen ziet threaden, dan sta je wel even te kijken. Met een snel draaiend touwtje tussen de vingers worden razendsnel de overtollige wenkbrauwhaartjes verwijderd. Het ziet er kunstig uit. Een van de eerste gedachten die bij je opkwam, was waarschijnlijk; ‘Dat wil ik ook kunnen!’ De beste manier om hier snel successen mee te boeken, is door een Cursus Threading te volgen van een expert. We kunnen je verzekeren dat je het threaden van de wenkbrauwen dan vlot in de vingers hebt.

2. Hygiëne is topprioriteit

Alle behandelingen, waarmee je direct op de huid van mensen werkt, dienen super hygiënisch uitgevoerd te worden. Over threading wordt gezegd dat het een extra hygiënische manier van epileren is. Dankzij het draadje hoef je niet met je handen de huid van je klant aan te raken. Toch is het niet vreemd als dit wel gebeurt. Dus ook al is threading van oorsprong een hygiënische behandeling, zorg evengoed vooraf aan het geven van deze behandeling voor een uitstekende handhygiëne en reinig ook goed de huid van je klant. Bovendien bestaat er antibacteriële epileerdraad van katoen. Hiermee voorkom je infecties en kun je nog professioneler werken!

3. Oefen de threading technieken op andere zones

Om het threaden van wenkbrauwen perfect te leren, moet je heel veel oefenen. Je moet de vlotte twistende beweging met het draadje goed in de vingers krijgen. We raden je daarom aan om na je cursus threading thuis veel aan de slag te gaan met het epileerdraadje. In plaats van dat je je meteen stort op de wenkbrauwen van iedereen die maar binnen handbereik is, kun je de threading technieken beter eerst uitgebreid gaan oefenen op bijvoorbeeld je benen. Je zult merken dat je er al snel steeds meer handigheid in krijgt.

4. Threaden van wenkbrauwen vraagt om voorbereiding

Je hebt misschien al vaker gehoord dat het threaden van wenkbrauwen een vlotte behandeling is. Dat klopt wel, maar snel even twisten met een draadje en go, dat is een ‘no go’. Het is belangrijk om de huid eerst voor te bereiden door deze te reinigen en te exfoliëren. Met het exfoliëren van de huid verwijder je dode huidcellen, waardoor je tijdens het threaden minder weerstand zult hebben en je de haartjes gemakkelijker met wortel en al verwijdert. Bovendien ziet de huid door het exfoliëren er glad en stralend uit, waardoor de wenkbrauwvorm nog beter tot zijn recht komt. Bovendien voorkom je met exfoliëren ook ingegroeide haartjes!

5. Vermijd irriterende huidproducten

Na het threaden van de wenkbrauwen kan de huid gevoelig zijn. Wees dus mild voor de huid door onder meer tot 24 uur na de behandeling blootstelling aan de zon te vermijden. De huid kan na de behandeling een beetje branderig aanvoelen. In plaats van dat je een warme douche neemt, kun je beter je huid verfrissen met koud water. Gebruik de eerste dag na de behandeling ook geen huidverzorgingsproducten, zoals scrubs, fruitzuren en crèmes met parfum. Ook make-up kun je in deze zone beter een dagje overslaan. Een kalmerende crème of gel kan wel een goed idee zijn. Voel je je geroepen om een echte expert in wenkbrauwbehandelingen te worden? Dan zal onze Opleiding Brow Expert je vast aanspreken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie