• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor haarkleuren die schitteren in de herfstzon

4 oktober 2023 | Haarverzorging
Tips voor haarkleuren die schitteren in de herfstzon

De overgang van zomer naar herfst is het perfecte moment om je kapsel een nieuwe, warme uitstraling te geven. Je kunt hiervoor een scala aan haarverftechnieken inzetten. Het is dan wel belangrijk om de juiste te kiezen, die perfect past bij de herfstsfeer en bij je persoonlijke stijl. Daarom geven we hier tips voor haarkleuren, die schitteren in de herfstzon. We gaan daarbij in op diverse technieken voor haarkleuren. Wil je daar alles over weten? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor een cursus haarkleuren! Lees hier gauw meer!

1. Haarkleuren die schitteren in de herfstzon met balayage

Een van de haarkleurtechnieken die steeds tot de favorieten behoort, is de balayage techniek. Ook voor de mooiste kapsels in de herfst is dit een geschikte techniek. Met deze vrije hand verfmethode creëer je namelijk gemakkelijk subtiele overgangen van donker naar licht. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke diepte en dimensie. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om voor de herfst eventuele zomerse highlights te verzachten en deze iets warmer te kleuren. Denk hierbij aan tinten, zoals:

 • Karamel
 • Kastanje
 • Honingblond

2. Babylights voor een subtiele sprankelende herfst look

Nog een van de goede tips voor een kapsel dat schittert in de herfstzon, is het aanbrengen van babylights. Dit zijn als het ware de kleine zusjes van de highlights. In de praktijk betekent dit dat je uiterst dunne lokjes haar gaat verven voor een zeer subtiele en natuurlijke look. Zo kun je in de herfst babylight toepassen om de basis van het haar te verlichten, maar dan zonder dat je overdrijft. Kies bij voorkeur voor lichtere tinten die de zonnestralen van de nazomer weerspiegelen.

Nog een goede tip is om enkele babylights rond je gezicht te zetten, waarmee je een zonnige gloed kunt creëren die doet denken aan de nazomer. Wil je graag de warme kleuren van het seizoen vangen? Overweeg dan babylights in roodtinten, zoals koperrood of mahonierood. Deze kleuren zijn een aanrader voor wie op zoek is naar een gedurfde herfstachtige uitstraling.

3. Gedurfde overgangen met ombre haarkleurtechnieken

Ombre is al enkele seizoenen populair en blijft een geweldige keuze voor de herfst. Deze techniek omvat een geleidelijke overgang van een donkerdere wortel naar een lichtere punt. Terwijl je in de zomer lichtere tinten verkiest, kun je voor de herfst diepere, warmere tinten overwegen, zoals:

 • Chocoladebruin
 • Roodbruin
 • Aubergine
 • Mahonierood

Zorg ervoor dat je de haarkleuren goed onderhoudt door kleurverzorgingsproducten te gebruiken en hittebescherming producten aan te brengen bij het stylen van het haar. Op die manier kun je langer genieten van deze mooie haarkleuren in de herfst.

4. Ken je de root smudging haarverftechniek al?

Root smudging is een geweldige techniek om je haar moeiteloos van de zomer naar de herfst te brengen. Deze techniek mag dan ook niet ontbreken in de tips voor haarkleuren die schitteren in de herfstzon. Bij root smudging wordt de kleur vanaf de wortels subtiel vervaagd naar de rest van het haar. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen kleuren. Voor de herfst kun je kiezen voor donkerder haar bij de wortels en warmere tinten ter hoogte van de punten van het haar, zoals kastanjebruin, koper of dieprood.

Houd je van een duidelijkere overgang, dan kun je root smudging ook combineren met een ombre effect. Dit geeft het haar een stijlvolle en opvallende uitstraling. Een extra tip voor haarkleuren die schitteren in de herfstzon is om te experimenteren met stylingstechnieken, zoals krullen, golven of vlechten om de prachtige kleurvariaties in het haar te accentueren. Daarover leer je meer in onze hairstyling opleiding.

5. Tips voor haarkleuren die schitteren in de herfstzon

Kortom, de herfst is bij uitstek een seizoen om te experimenteren met haarkleuren die schitteren in de herfstzon. Wil je alles weten over haarkleuren, technieken en de haarkleur leren afstemmen op de wensen van elk individu? Dan biedt onze cursus haarkleuren precies wat je zoekt. Er is in deze hands-on cursus onder meer aandacht voor highlights, lowlights, ombre, deel- en totaalkleuringen, grijsdekking, blonderen en het opfrissen van kleuren. Wist je dat deze cursus haarkleuren bovendien een onderdeel uitmaakt van onze modulaire kappersopleiding allround? Neem gauw een kijkje bij deze opleiding en schrijf je vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie