• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor een zomer-proof baard

8 juli 2020 | Haarverzorging
Tips voor een zomer-proof baard

Hippe baarden zijn helemaal in de mode, maar hoe moet dat nu in de zomer? De temperaturen stijgen of je gaat misschien op vakantie naar een warm oord. Niet vreemd, dat je dan niet goed weet wat je met je baard aan moet. Je hebt er lang over gedaan om dit mooie resultaat te bereiken. Moet je je baard zomaar afscheren? We gaan hier in op waar je rekening mee moet houden als je voor de keuze staat van wel of geen baard in de zomer. Ook geven we je enkele tips voor een zomer-proof baard.

Wel of geen baard in de zomer?

Ben je bang dat het erg warm wordt deze zomer, dan kun je overwegen om je baard af te scheren. Misschien ben je dagelijks veel tijd kwijt met het verzorgen en stylen van je baard. Tijdens je vakantie wil je echt van je rust genieten en kies je voor gemak. Tja, dan is het afscheren of in ieder geval het trimmen van je baard naar een meer handelbaar model een goed idee. Houd er ook rekening mee, dat als je veel in de zon komt, de huid onder de baard een stuk minder gebruind zal zijn. Wil je na de zomer je baard afscheren, dan kun je kleurverschillen in je gelaat zien. Dat zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden als je voor de keuze staat van wel of geen baard in de zomer.

Voordelen van een zomer-proof baard

Je baard afscheren doe je beter voor de zomer, om overloop in de kleur van je gelaat te voorkomen. Wist je echter dat een baard in de zomer veel voordelen heeft? Het biedt bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon. Volgens wetenschappelijke onderzoeken beperkt een baard de blootstelling aan schadelijke uv-stralen met ruim 30%. Heb je een gevoelige huid, dan kan veel scheren je huid irriteren. Zeker in de zomer zal scheren in combinatie met veel zon, zee, chloorwater en vette zonnebrandproducten, je huid er niet beter op maken. Veel ervaren baarddragers getuigen er bovendien van dat een baard niet ‘warmer’ aanvoelt in de zomer. Doordat de zon niet direct op je huid schijnt ervaren velen het zelfs als prettiger.

Tips voor een zomer-proof baard

Er zijn dus veel goede redenen om je baard in de zomer gewoon te laten staan. Het is dan wel belangrijk om je baard op de juiste manier te verzorgen voor een zomer-proof baard. Je wilt niet dat je harde werk om een mooie baard te krijgen ineens teniet wordt gedaan. Daarom is extra verzorging noodzakelijk.

Vaker wassen

In de zomer zweet je meer. Dit kan ervoor zorgen dat bacteriën in combinatie met vuil in de baard sneller vrij spel krijgen. Hierdoor kunnen er gemakkelijk huidproblemen ontstaan. De huid kan vetter worden en acne ligt op de loer. Besteed daarom extra aandacht aan het wassen van de baard met een milde baardshampoo.

Scrub de huid

In het verlengde van het bovenstaande is het ook slim, om je gelaat twee keer per week te scrubben. Hiermee voorkom je dat vuil, zweet en talg zich gaat ophopen tussen de dode huidcellen en hier voor puistjes zorgt. Wil je meer weten over het verzorgen van de mannenhuid? Bekijk dan hier onze Cursus Gelaatsverzorging van de mannenhuid. 

Zonbescherming voor je baard

Hoewel een baard je huid beter beschermt tegen de zon, is het wel belangrijk om je baardharen zonbescherming te bieden. De zon kan je baardharen namelijk droog en broos maken. Voor een zomer-proof baard kun je daarom een speciaal haarproduct met zonbescherming gebruiken. Je baardharen blijven hierdoor ook zacht en soepel.

Ontwarren en baardolie

Door alle zomerse invloeden kan je baard wat grover worden. Daarom is het goed om ervoor te zorgen dat je steeds een baardkam bij de hand hebt, om de haren op tijd te ontwarren. Ook een goede baardolie is geen overbodige luxe. Deze zal je helpen om de haren gladder te houden en je baard beter doorkambaar te maken.

Let op!

Een belangrijke tip voor een zomer-proof baard is dat je de baardolie altijd eerst goed laat opdrogen, voordat je ermee de zon ingaat! Doe je dat niet, dan kan de zon de haren verbranden.

Volg een opleiding barbier!

Wil je het fijne weten van baardverzorging? Krijg je misschien als kapper veel vragen over het verzorgen en trimmen van baarden? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Barbier! Baarden zijn momenteel heel hip en het blijkt een trend te zijn die blijft! Waar wacht je nog op?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie