• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tip: onze cursus gellak in Antwerpen

25 januari 2023 | Nagelstyling & Pedicure
Tip: onze cursus gellak in Antwerpen

Zoek je een nagelstyling cursus, waarin je leert hoe je mensen kunt verwennen met de mooiste kunstnagels? Houd je daarnaast van kunstnagels met een natuurlijke look en die prettig aanvoelen op de natuurlijke nagels? Dan hebben we een goede tip voor je, namelijk onze cursus gellak in Antwerpen! Wellness Academie beschikt over een mooie leslocatie in Wilrijk, waar je van harte welkom bent om de kunst van gelish soak off gel, ook wel gellak genoemd, vlot in de vingers te krijgen. Lees hier gauw meer en schrijf je op tijd in!

Een manicure met gellak, wat is dat nu juist?

Voordat we je meer vertellen over onze cursus gellak in Antwerpen, schijnen we eerst het licht op wat een manicure met gellak is. Gellak wordt nog weleens verward met gelnagels, maar dat is toch net even iets anders. Gellak breng je namelijk op een andere manier aan dan gelnagels, namelijk gewoon als nagellak. Daarentegen, moet je gellak wel uitharden onder een uv- of ledlamp. Je kunt het eigenlijk zien als een middenweg tussen nagellak en gel. De gellak blijft gelukkig wel langer zitten, dan de nagellak. Je hebt er tussen de twee en drie weken plezier van. Daarnaast voelt de gellak dunner en minder zwaar aan op de nagels dan gel. Ken je ook al onze opleiding nagelstyliste gelnagels?

Kun je beter voor gellak of gel kiezen?

Hierboven hebben we al de belangrijkste verschillen tussen gellak en gel uit de doeken gedaan. Wat is nu beter? Dat is een vraag, die we vaak te horen krijgen. Het een is niet ‘beter’ dan het andere. Het gaat er vooral om wat je wensen of wat de wensen van je klant zijn. Wil je aan de slag als professionele nagelstyliste? Dan raden we je daarom aan om te leren werken met beide kunstnagelsystemen. Beide vormen bieden de natuurlijke nagels bescherming en meer stevigheid. Je klant kan bijvoorbeeld voor gellak of gelnagels kiezen om de eigen nagels gezond te laten groeien. Het kan ook uitstekend dienst doen als ‘therapie’ tegen nagelbijten! Het is dus vooral de vraag, wat de klant prettiger vindt.

Wat zijn de specifieke voordelen van gellak?

Zowel gel als gellak bieden dus meer bescherming en stevigheid aan de natuurlijke nagels. Er zijn verder nog enkele specifieke voordelen van gellak te noemen, waardoor sommige klanten hier de voorkeur aan geven. Deze voordelen zijn:

 • Gellak is doorgaans iets goedkoper
 • Snel aan te brengen
 • Je kunt gellak ervan afweken met remover
 • Voelt dun en natuurlijk aan op de nagels
 • Ideaal als je sneller van ‘nagel look’ wilt wisselen

In onze cursus gellak in Antwerpen gaan we hier nog verder op in! We vertellen je hieronder graag wat meer over de opzet van deze cursus en wat je hier allemaal van kunt verwachten.

De cursus gellak in Antwerpen bij Wellness Academie

Wist je dat Wellness Academie opleidingslocaties heeft door heel Nederland en België? Wilrijk bij Antwerpen is een van die locaties. Deze leslocatie is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. Er zijn hier ook gratis parkeermogelijkheden. Je kunt hier op het gebied van nagelstyling niet alleen onze cursus gellak (gelish soak off gel) volgen, maar ook de cursus nagelstyling gelnagels basis, de cursus nagelstyling voor gevorderden en de opleiding pedicure. Daarnaast worden hier nog tal van andere beauty- en massagecursussen aangeboden. Wil je graag meer weten over Wellness Academie in Antwerpen? Kom dan gerust eens een kijkje nemen tijdens een van de info-avonden.

Wat kun je verwachten van de cursus gellak in Antwerpen?

De cursus gellak is een 2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00. Hoewel de cursus zeer praktijkgericht is, komt ook de relevante vakgerelateerde theorie aan bod. Als nagelstyliste is het heel belangrijk dat je veilig en hygiënisch werkt. Je leert alles over de opbouw en groei van de nagels en over veelvoorkomende nagelaandoeningen. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: kleurenleer, het werken met structure gel en de materialen en producten. De nadruk ligt op het stap voor stap uitvoeren van de gellak manicure voor zowel full color als voor de French manicure. Je wordt tijdens de lessen begeleid door een topdocente. Waar wacht je nog op? Schrijf je hier in voor de cursus gellak in Antwerpen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
 • 10 - 16 dagen
 • € 1.149
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie