• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Staat een kapsel met laagjes mij?

3 juni 2019 | Haarverzorging
Staat een kapsel met laagjes mij?

Ben je je kapsel moe? Dan overweeg je misschien om laagjes in je haar te laten knippen. Gelaagde kapsels zijn erg populair, omdat ze een kapsel aanzienlijk kunnen opfrissen. Het geeft zowel een speels als verzorgd effect. Een ander voordeel van een kapsel met laagjes is dat het meer volume geeft. Laagjes laten knippen is mogelijk bij heel veel soorten kapsels, zowel korte als lange kapsels. Er zijn wel steeds enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. We vertellen je er graag meer over, zodat je kunt ontdekken of een kapsel met laagjes jou mooi zal staan!

1. Houd rekening met je haartextuur

Laagjes geven altijd meer volume aan een kapsel. Hoe is de textuur van jouw haren? Heb je dunne haren of juist dikke haren? Wanneer je dunne haren hebt, kan je kapsel wel wat extra volume gebruiken en is het een goed idee om voor meerdere, korte laagjes te gaan. Zeker als je vindt dat je haar te steil en futloos langs je gezicht valt, kunnen de laagjes voor een mooiere en frissere omlijsting van je gezicht zorgen. Wil je vanwege je dikke haren liever niet al te veel extra volume? Dan zijn langere laagjes die onderling niet al te veel verschillen in lengte een beter idee.

2. Analyseer je gezichtsvorm

Een ander essentieel aspect om rekening mee te houden voor een kapsel met laagjes is de gezichtsvorm. Is je gezicht rond, ovaal of juist vierkant? Het kan ook zijn dat je gezicht eerder hartvormig is. Heb je een ronde gezichtsvorm dan kunnen meerdere korte laagjes de ronde vorm afzwakken. Bij een vierkante vorm kan dezelfde stijl ook de hardere lijnen van het gezicht zachter maken. Bij de meer ovalere en hartvormige gelaatsvormen staan lange lagen doorgaans beter. De ovale gezichtsvorm wordt vaak als de meest flatterende vorm beschouwd. De lange lagen benadrukken dan ook juist deze vorm.

3. Wat is jouw persoonlijke stijl?

Er bestaan allerlei ‘regeltjes’ over wat wel en niet mooi is. Kappers leren hiervoor standaard werkwijzen, maar ze leren ook om regels te doorbreken en kritisch te kijken naar elk individu. Jouw persoonlijke stijl en smaak zijn daarom zeer bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Voor een subtiele en elegante look zijn minder opvallende laagjes een aanrader. Heb je een pittig en energiek karakter, dan kunnen opvallende korte laagjes je kapsel meer laten spreken. Met laagjes kun je ook heel goed een nonchalante look creëren. Wil je ook als een pro leren spelen met kapsels? Schrijf je dan in voor onze Kappersopleiding!

4. Krullen en laagjes, gaat dat wel samen?

Dat is afhankelijk van hoe sterk je haar gekruld is en de haartextuur. Bij licht krullend haar zijn veel mooie gelaagde kapsels mogelijk. Wanneer je sterk gekruld haar in korte laagjes knipt, gaat het nog sterker krullen omdat het nu lichter is. Het haar kan dan gaan opbollen. Dat is niet het effect dat je wenst. Laagjes kunnen wel een goed idee zijn bij sterk krullend haar en middellange tot lange kapsels. De laagjes voorkomen dat het kapsel een driehoekige vorm en zware uiteinden krijgt. Door de laagjes wordt de omlijsting van het gezicht mooier. Doorgaans is het bij krullend haar aangeraden om langere laagjes aan te brengen.

Interesse in kapsels en hairstyling?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres om je hier verder in te verdiepen. Naast diverse kappersopleidingen, bieden we ook allerlei bijscholingen aan, zoals een Cursus Hairstyling en een Cursus Haarkleuren. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie