Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek de voordelen van wai chuai (Chinese intake)

14 december 2022 | Massage & Therapieën
Ontdek de voordelen van wai chuai (Chinese intake)

Wil je je verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeswijze? Kom dan naar Wellness Academie, want hier kun je diverse complementaire behandelwijzen, zoals massages en acupunctuur, leren. Er gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open. Als je je klanten echt op en top van dienst wilt zijn, dan mag ook zeker een cursus wai chuai niet op je cv ontbreken. Dit is een unieke vorm van Chinese anamnese. Ontdek hier de voordelen van wai chuai en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus! De plaatsen zijn beperkt!

Wat is de traditionele Chinese geneeskunde?

Wordt jouw aandacht steeds getrokken door oosterse behandelwijzen? Dan is het tijd om je hierin te verdiepen. Allereerst moet je weten dat deze gezondheidsleer gebaseerd is op het filosofische concept dat het universum of de macrokosmos bestaat uit universele energie, die ‘Qi’ wordt genoemd. De energie is in staat om elke vorm van materie of energie in het bestaan aan te nemen. Het stroomt ook door ons lichaam. De massages en overige behandelwijzen uit de traditionele Chinese geneeskunde zijn gericht op het evenwichtig laten stromen van deze energie of om eventuele blokkades hierin op te lossen. Tip: volg onze Cursus Meridianen- en Elementenleer om hier alles over te leren!

De energetische status van de mens en anamnese

Binnen de oude Chinese gezondheidsleer ziet men de mens als één geheel. Om te bepalen wat de klachten zijn, wordt de ‘energetische status’ van de betreffende persoon onder de loep genomen. Kortom, net als voor elke andere massage of behandeling die je gaat geven, dien je eerst een goede intake of anamnese af te nemen. Binnen de traditionele Chinese geneeskunde heet dit ‘wai chuai’. Er wordt binnen dit systeem gebruikgemaakt van vier methoden:

 • Kijken
 • Luisteren & ruiken
 • Vragen
 • Voelen

Door op deze wijze systematisch gegevens over je klant te verzamelen en deze te ordenen en te interpreteren, krijg je een beter inzicht in de klachten. Op basis daarvan kun je vervolgens een passende behandeling voorstellen. We vertellen je hier graag nog meer over de voordelen van wai chuai.

De voordelen van wai chuai (Chinese intake)

Misschien bied je al Chinese behandelwijzen aan, zoals tui-na massages, guasha therapie of acupunctuur? Of mogelijk wil je je hier in de nabije toekomst in verdiepen? Dan biedt kennis van wai chuai je vele voordelen. Met deze methode van anamnese kun je nog specifieker de klachten van je klanten in kaart brengen. Je komt gemakkelijker tot de kern van het probleem, waardoor je adequatere behandelingen aan kunt bieden. Mogelijk heeft je klant minder sessies nodig om zich beter te voelen. Vervolgens zullen klanten ook weer sneller bij je terugkomen, als ze in toekomst klachten krijgen. Daarnaast zijn Chinese behandelwijzen vooral ook preventief van aard. Door dit te benadrukken, zullen klanten sowieso bij je terug blijven komen.

Is een cursus wai chuai iets voor mij?

We geven je hier een korte impressie van wat je kunt verwachten van onze cursus wai chuai. Op de eerste plaats leer je meer over de fundamenten van de traditionele Chinese geneeswijze (TCG). Daarnaast maak je kennis met de typische onderzoeksmethoden; kijken, luisteren & ruiken, vragen en voelen. Vooral ook de tongdiagnose en de polsdiagnose zijn doeltreffende manieren om veel over de conditie van je klant te weten te komen. Je leert hoe je deze methoden in de praktijk uitvoert. Zo gaat de TCG ervan uit dat de tong het volledige lichaam reflecteert. Afwijkingen in de kleur of in het uiterlijk kunnen wijzen op specifieke klachten. Je leert ook om nooit conclusies te trekken aan de hand van één methode, maar je leert om alle methodes van de wai chuai te combineren, om een compleet beeld te krijgen.

Let op: je leert in deze cursus geen diagnoses te stellen, dat is het domein van een arts. Je leert wel om behandelplannen op te stellen voor een gerichtere complementaire behandelstrategie.

Meer weten?

Een van de voordelen van wai chuai is dat deze methode van anamnese gemakkelijk aan te leren is. Binnen twee lesdagen word je getraind in het toepassen van deze onderzoeksmethoden. Hoe vaker je het toepast, hoe gemakkelijker het zal worden. Daarbij word je tijdens deze cursus begeleid door een topdocent met jarenlange ervaring in de TCG. Doordat we onze lesgroepen beperkt houden, ben je altijd verzekerd van veel persoonlijke aandacht. Je zult in de praktijk meteen genieten van de voordelen van wai chuai. Het zorgt ervoor dat je met meer zelfvertrouwen je klanten behandelt. Zij zullen op hun beurt direct genieten van betere resultaten! Schrijf je hier in voor de Cursus Wai Chuai!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie