Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw bij Wellness Academie: cursus madero therapie!

24 november 2023
Nieuw bij Wellness Academie: cursus madero therapie!

Bij Wellness Academie onthullen we met enthousiasme onze nieuwste aanwinst: de Cursus Madero Therapie! De wereld van wellness en beauty is zeer omvangrijk, daarom streven we ernaar om ons opleidingsaanbod regelmatig te actualiseren. We ontdekten een behandelwijze die absoluut niet in ons aanbod mag missen, de madero therapie of houttherapie. Heb je een passie voor massage en ben je op zoek naar natuurlijke behandelwijzen om je klanten alleen maar het beste van het beste te bieden? Dan mag je deze houttherapie cursus niet missen!

Is een opleiding madero therapie iets voor mij?

In onze gloednieuwe cursus madero therapie ontdek je wat deze massagebehandeling precies inhoudt. We geven je hier graag alvast een eerste impressie van deze methode en onze cursus. Het gaat om een massagevorm, die gebruikmaakt van houten massage tools. Dit is geen nieuw gebruik, want dit wordt al eeuwenlang gedaan. Echter, werden er in de jaren 90 in Colombia hele specifieke houten tools ontwikkeld, waardoor er als het ware een hernieuwde massagevorm ontstond. ‘Madero’ is Spaans voor ‘hout’ en verklaart dan ook de naam van deze massagebehandeling. Ondertussen is deze methode wereldwijd uitgegroeid tot een bekende en populaire massagevorm en dat is niet zonder reden!

Veel meer dan alleen een ontspanningsmassage!

Bij massage denk je waarschijnlijk meteen aan ontspanning. Dat is ook zeker een van de positieve effecten van madero massage. Echter, kent deze methode nog meer specifieke voordelen voor het welzijn. Zo leer je in onze cursus madero therapie onder meer om deze massage in te zetten voor:

 • Vermindering van cellulite
 • Bevorderen van de huidtextuur
 • Verbeteren van de uitstraling van de huid
 • Optimaliseren van de bloedsomloop
 • Stimuleren van de lymfedrainage

Ontdek in onze nieuwe cursus madero therapie de veelzijdigheid van deze methode. Je kunt deze methode perfect combineren met onze cursus manuele lymfedrainage of de cursus bindweefselmassage.

Een inkijkje in de cursus madero therapie

Tijdens de cursus madero therapie onthult je docent de mysteries van deze unieke massage, inclusief de oorsprong, de positieve effecten, toepassingen en contra-indicaties. Je krijgt ruimschoots de kans om zelf te oefenen met verschillende anatomisch ontwikkelde houten instrumenten. Deze zijn zo ontworpen dat ze zich moeiteloos aanpassen aan de betreffende lichaamsdelen. Doordat deze tools 100% natuurlijk zijn, veroorzaken ze geen huidreacties. Er wordt veel gewerkt met rollers voor ontspannings- en bindweefseltechnieken. Daarnaast leer je eveneens werken met houten spatels, die de lymfedrainage stimuleren. Je leert om met deze atributen alle lichaamszones te behandelen en een uitgebalanceerde massage op te bouwen.

Heb je een grote passie voor massage en wil je graag werken binnen een ontspannen branche? Bekijk dan hier alle Massage Opleidingen van Wellness Academie!

Houttherapie brengt je dichter bij de natuur!

Madero therapie biedt diverse voordelen die gericht zijn op het bevorderen van een gezonde lichaamscontour, het detoxen van het lichaam en het verminderen van spanning. Wat deze behandeling extra interessant maakt, is dat het een niet-invasieve behandeling is zonder nasleep, zoals littekens, waardoor het een veilige keuze is. Deze behandeling is dan ook ideaal voor mensen die op een natuurlijke wijze streven naar een strakker lichaam. Het gebruik van de houten instrumenten brengt zowel de gever als de ontvanger dichter bij de natuur. Na het voltooien van deze cursus madero therapie kun je je klanten verwennen en helpen met het verbeteren van hun algehele welzijn en hun lichaamscontouren.

Voordelen van de cursus madero therapie van Wellness Academie!

De cursus Madero Therapie van Wellness Academie biedt talrijke voordelen, die een hoogwaardige leerervaring garanderen. Allereerst staat de cursus onder leiding van een ervaren topdocent, die iedereen meteen enthousiast maakt en weet te inspireren. Doe je voordeel met de deskundige begeleiding en diepgaande kennis van je docent.

Profiteer van de hands-on benadering, waardoor je niet alleen theoretische kennis vergaart, maar ook direct praktijkervaring opdoet tijdens de lessen. Dankzij de beperkte lesgroepen krijg je veel persoonlijke aandacht en is er voldoende interactie. Dit bevordert de effectiviteit van het leerproces. Bovendien is het lesmateriaal van uitstekende kwaliteit. Kortom, de cursus madero therapie staat garant voor een kwalitatieve en verrijkende ontdekkingsreis!

Ontdek de magie van madero-massage!

Schrijf je vandaag nog in voor onze madero therapie cursus en laat je inspireren door de wereld van houttherapie! Iedereen met een passie voor massage kan deelnemen aan deze unieke cursus, zowel beginnende massageliefhebbers als ervaren massagetherapeuten. Ben er wel op tijd bij, want de inschrijvingen zijn beperkt. Deze kans wil je natuurlijk niet missen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie