Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Met deze tips is waxen minder pijnlijk!

7 februari 2020 | Schoonheidszorg
Met deze tips is waxen minder pijnlijk!

Heb je ook zo’n hekel aan waxen, maar wil je wel gladde benen of een Brazilian wax? Voor heel wat dames is het steeds weer een marteling. Wist je dat het ook anders kan? Er bestaan heel wat trucjes, die je helpen om het ontharen met hars minder pijnlijk te maken. Het blijft een feit dat de een er gevoeliger voor is, dan de ander. Dat het geheel pijnloos wordt kunnen we niet garanderen, maar met deze tips is waxen minder pijnlijk.

1. Let op de lengte van de haartjes

Om het harsen minder pijnlijk te maken is het belangrijk dat de haartjes minimaal een halve centimeter lang zijn. Het is dus belangrijk om ongeveer twee weken voor de waxbehandeling je niet meer te ontharen of scheren. Bij te korte haartjes pakt de hars niet goed genoeg en worden de haartjes vaak niet meteen mee uitgetrokken. Het is niet goed voor je huid om vervolgens dezelfde plek meerdere keren te harsen. Soms is het dus beter om even geduld te hebben, dit levert je minder pijn op en geeft een mooier resultaat! Leer er meer over in onze Cursus Harsen & Epileren.

2. Exfoliëren is een ‘must’

Een goede ontharingsbeurt vraagt om een goede voorbereiding. Wanneer je je huid niet eerst goed verzorgt en deze bedekt is met een laag dode huidcellen, dan zal het waxen beslist meer pijn doen. De dode huidcellen, oftewel droge huidschilfers, hopen zich op rond de haartjes. Deze laten daardoor minder gemakkelijk los. Ze worden immers tegengehouden. Een exfoliërende behandeling voer je altijd twee dagen vooraf aan het ontharen uit. Direct erna kan de huid te gevoelig zijn, waardoor er huidirritatie ontstaat. Exfoliëren is niet alleen een ‘must’ om het waxen minder pijnlijk te maken; je voorkomt hiermee ook ingegroeide haartjes, puistjes en ontstekingen.

3. Even een glaasje drinken tegen de pijn? Niet doen!

Wat dacht je ervan om samen met vriendinnen eerst een glaasje wijn of een ander alcoholisch drankje te nemen, om daarna naar het beauty salon te gaan voor een wax beurt? Iedereen weet dat alcohol een verdovende werking heeft. Jammer, maar dat gaat niet op voor je huid. De alcohol kan er juist voor zorgen dat je huid gevoeliger wordt, omdat het je huid uitdroogt. Drink daarom vooraf liever een glaasje water en bewaar die wijntjes of cocktails maar beter voor erna!

4. Koffie kun je ook beter overslaan

In plaats van een glaasje wijn tijdens de lunch, dan maar een kopje koffie? Helaas, we hebben nog meer slecht nieuws. Cafeïne maakt evenals alcohol de huid gevoeliger. Ben je sowieso altijd al een beetje nerveus voor het ontharen, dan is cafeïne helemaal geen goed idee. Dat geldt nog meer als je een afspraak hebt voor een Brazilian wax. Drink liever voldoende water voor een goed hydrateerde huid. Wil je meer weten over Brazilian Wax en technieken om deze behandeling zelf zo mild mogelijk uit te kunnen voeren? Bekijk dan hier onze Cursus Brazilian Wax.

5. Tussen 15h en 17h is waxen minder pijnlijk

Wat veel mensen niet weten is dat tussen 15:00 en 17:00 je pijngrens het hoogst is. De wetenschap heeft ontdekt dat ons lichaam op dit tijdstip op de dag de natuurlijke pijnstiller endorfine aanmaakt. Alle kleine beetjes helpen om die scherpe randjes van de pijn van het waxen mee te verzachten. Houd daar dus voortaan rekening mee als je een afspraak maakt voor een waxbeurt.

6. Houd rekening met je menstruatiecyclus

Een andere factor om rekening mee te houden bij het boeken van een waxbehandeling is je menstruatiecyclus. Vanwege hormonen kan je huid vlak voor en tijdens de menstruatie behoorlijk gevoelig worden en sommige dames hebben dan ook sneller last van ontstekingen van de huid. Een waxbehandeling kan je er dan niet bij hebben. Plan deze behandeling liever in de week na je menstruatie.

7. Probeer zo veel mogelijk te ontspannen

Dat kan lastig zijn als je erg opkijkt tegen het waxen. Het helpt om bewust rustig te ademhalen. Adem rustig in via je neus, haal diep adem via je buik en adem langzaam uit via je mond. Probeer om niet te anticiperen op de pijn. Als jij voordat de harsstrip eraf wordt getrokken al denkt ‘Dit gaat pijn doen, dit gaat pijn doen!’, dan zal het ook pijn doen. Probeer je gedachten af te leiden, door een praatje te maken over koetjes en kalfjes met de schoonheidsspecialiste of denk aan leuke plannen die je hebt.

Meer weten?

Wil je alles weten over ontharen met mooie en langdurige resultaten en zo min mogelijk pijn? Dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres voor een Opleiding Wax Expert. Met dit diploma op zak kun je mensen perfect van dienst zijn en ze de garantie bieden dat je de pijn tot een minimum kunt beperken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie