• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Met deze tips blijft gellak lang mooi!

17 november 2021 | Nagelstyling & Pedicure
Met deze tips blijft gellak lang mooi!

Gellak of gelish is ontzettend populair, omdat je nagels hiermee prachtig kunt verfraaien. Gemiddeld blijft het drie weken mooi zitten. Heb je niet al te veel last van uitgroei of valt het niet zo op, dan kun je er nog langer van genieten. Het is daarvoor wel nodig dat de nagels met veel aandacht zijn verzorgd en de gellak op een professionele wijze is aangebracht. We bespreken hier veelvoorkomende problemen en tips waarmee gellak lang mooi blijft!

Bereid zorgvuldig de nagelplaat voor

Het is niet zomaar een kwestie van de gelish aanbrengen op de nagels. Allereerst moet de nagelplaat met veel zorg voorbereid worden. ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’, deze bekende uitspraak is helemaal van toepassing op het werken met gellak. Eerst vijl je daarom de nagelplaat met een buffervijl, zodat deze ruw en mat is. Dit zal er straks voor zorgen dat de gellak beter hecht. Voor het zo ver is, dient de nagelplaat na het vijlen eerst goed schoongemaakt te worden. Vuil, stof en vet zijn ook een belemmering voor een goede hechting en een langdurig resultaat. Neem hier ook eens een kijkje bij onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Gebruik eerst een primer

Zorg dat je na het reinigen van de nagelplaat deze niet meer aanraakt. Raak je de nagelplaat met je vingers aan, dan laat je gauw alweer wat vet erop achter. Gebruik dus ook vooraf aan de behandeling of tussentijds geen handcrème, want dit kan een goed resultaat in de weg zitten. Om een goede hechting van de gelish te garanderen, is het een aanrader om als eerste een primer op de nagels aan te brengen. Voor een optimaal resultaat breng je het beste twee dunne laagjes aan en laat deze uitharden onder de lamp.

Voorkom rimpels bij het uitharden van gellak

Na de primer ga je aan de slag met de gellak. Een veelvoorkomend probleem is dat de gellak gaat rimpelen tijdens het uitharden. Het komt bovendien vooral veel voor bij kleuren die sterk gepigmenteerd zijn. Hier moet je dus extra voorzichtig mee zijn. Je kunt rimpels bij het uitharden van gelish voorkomen door deze in dunne laagjes aan te brengen. Zorg ook dat je steeds elk laagje voldoende uithardt.

Waarom blijft de gellak niet goed zitten of loopt uit?

Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Op de eerste plaats is het belangrijk dat je weet wat je doet. Veel mensen gaan zomaar experimenteren met gelish. Het is slimmer om eerst een goede cursus te volgen. Bij Wellness Academie bieden we een korte Cursus Gelish aan, waar je onder de beste begeleiding binnen no-time leert om als een professional gellak aan te brengen. Een andere reden waarom de gellak niet mooi blijft zitten of uitloopt, kan zijn dat de kwaliteit van de gelish niet in orde is. De lak dient altijd een iets stroperige consistentie te hebben. Te vloeibare gel loopt gemakkelijk tot aan de nagelriemen; het ziet er niet mooi uit en komt sneller los.

Tip: je kunt bij ons niet alleen een klassikale cursus gelish volgen, maar ook een praktische Online Training Gelish!

Vergeet niet om de nagels te sealen

Als er iets belangrijk is, dan is het wel om de nagels goed te sealen bij het aanbrengen van de gelish. Dit doe je bij elke stap binnen dit proces, dus zowel bij het aanbrengen van de primer, de kleur en de toplaag. Sealen houdt in dat je de gellak niet alleen op de nagelplaat aanbrengt, maar ook tot over de nagelplaat op de top van de nagels. Voordat je de nagels kunt sealen, moet je de nagels dus wel al perfect in de juiste vorm hebben gevijld. Dit doe je al tijdens de voorbereiding van de nagels op de gelish. Je kunt dit niet achteraf nog doen, want anders vijl je de sealing weg.

Volg goed de instructies van de fabrikant van de gelish op

Elk merk gelish kan net even iets anders zijn. Misschien kom je er in de praktijk achter dat de gelish nog wat plakkerig aanvoelt of maar niet goed wil drogen. Ben je ervan bewust dat sommige gellak uitgehard kunnen worden onder een LED-lamp, maar dat er ook gels zijn die alleen goed uitharden onder een UV-lamp. Check ook de uithardingstijden die de fabrikant voor zijn product aanbeveelt. Deze kunnen soms per merk iets verschillen. Verder dien je na het uitharden bij sommige gels nog een plaklaagje te verwijderen met een gel cleanser. Staat er ‘no wipe’ op de verpakking dat ben je na het uitharden meteen klaar, zonder dat je de gel nog extra dient te reinigen.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie