Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Meer klanten dankzij Chinese Hoofdmassage

8 juni 2022 | Massage & Therapieën
Meer klanten dankzij Chinese Hoofdmassage

Run je een massagepraktijk, dan is het belangrijk dat je als ondernemer steeds openstaat en op zoek gaat naar nieuwe kansen om te groeien. Wat zijn jouw doelen voor de komende tijd? Voor veel startende massagetherapeuten is dat in veel gevallen meer klanten naar hun praktijk halen. Een van de manieren waarop je dat kunt doen, is door je aanbod uit te breiden. Met nieuwe massages kun je een andere of misschien wel een bredere doelgroep aanspreken. Ontdek hier hoe je met Chinese Hoofdmassage meer klanten wint!

Speel in op kwaaltjes van deze tijd

Om meer klanten te winnen, is het belangrijk om te weten hoe je deze mensen van dienst kunt zijn. Welke oplossing kun jij bieden voor hun problemen? Let eens op waar de klanten in jouw praktijk veel over klagen of wat hoor je van collega massagetherapeuten? Een van de problemen van onze tijd is hoge werkdruk en veel stress. Veel massages zijn dan ook bedoeld om mensen te helpen ontspannen, maar met een massage als de Chinese Hoofdmassage kun je je hier nog specifieker en doeltreffender op focussen. Met een korte sessie kun je mensen helpen om zich al snel meer ontspannen en behaaglijker te voelen. Hoe zit dat precies? We vertellen je hieronder kort meer over de werking van deze bijzondere massagebehandeling.

Stress weg masseren met Chinese Hoofdmassage

De Chinese hoofdmassage vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De massagebehandelingen die vallen onder de TCG richten zich, in tegenstelling tot de meeste westerse massages, niet op de spieren maar op de meridianen van het lichaam. Dit zijn energiebanen, die samenkomen in acupunten. Volgens de TCG komen bijna alle meridianen samen in acupunten op het hoofd en in het gelaat. Door deze drukpunten te masseren, kan spanning uit heel het lichaam weg gemasseerd worden. Met de Chinese hoofdmassage kun je op die manier veelvoorkomende klachten, zoals hoofdpijn, een opgejaagd gevoel en slaapproblemen verminderen.

Tip: neem ook eens een kijkje bij onze complete Opleiding TCM Tui-na Therapeut.

Waarom meer klanten dankzij Chinese Hoofdmassage?

Een van de redenen is dat je veel mensen sneller kunt overtuigen om eens een Chinese hoofdmassage uit te proberen. Het is namelijk een toegankelijke massage, waarbij je alleen de nek, schouders, het gelaat en het hoofd masseert. Dat maakt de drempel voor mensen lager om gewoon eens een massage bij jou uit te proberen. Je klanten hoeven hiervoor niet uit de kleren. Niet iedereen vindt dat prettig. Heeft een klant eenmaal vertrouwen in jouw deskundigheid, dan zal hij/zij ook sneller andere soorten massages boeken of jou misschien aanbevelen bij familie en vrienden. Daarnaast is het ook een massage die je gemakkelijk overal en altijd kunt aanbieden; bijvoorbeeld bij mensen thuis, in kapsalons, op kantoor of op evenementen. Het is echt een massage waar mensen snel van opknappen!

Meer klanten door goed te informeren

Wil je graag massagetherapeut worden? Dan is het ook belangrijk dat je leert om (potentiële) klanten goed te informeren. Dat begint bijvoorbeeld al met duidelijke informatie op je website over wie je bent, welke diploma’s je hebt en welke behandelingen je aanbiedt. Nieuwe klanten vinden het prettig als ze weten waar ze aan toe zijn als je naar jou toegaan voor bijvoorbeeld een Chinese hoofdmassage. Leg daarom vooraf uit hoe je te werk gaat en vertel ook of je klant vooraf ergens rekening mee moet houden. Het is ook een goed idee om meer informatie te geven over jouw behandelingen in blogartikelen op je website en om die te delen via social media. Denk aan blogs met informatie over de technieken, de effecten hiervan, het verloop van de behandeling en over de indicaties en contra-indicaties. Hiermee toon je jouw deskundigheid en wek je vertrouwen.

Wil je meer weten over onze Cursus Chinese Hoofdmassage?

Dan vind je hier meer informatie over de Cursus Chinese Hoofdmassage. Ook kun je je hier meteen via de digitale weg inschrijven. Wil je graag nog meer informatie? Dan kun je ook contact opnemen met Wellness Academie of een van onze infoavonden of opendagen bezoeken. Verder vind je in het opleidingsoverzicht met Massage Cursussen nog meer interessante bijscholingen, waarmee je meer klanten kunt aantrekken! Maak er vlot werk van en laat je praktijk groeien!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie