• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Mallen streak wordt dé zomerse haartrend van 2019

1 juli 2019 | Haarverzorging
Mallen streak wordt dé zomerse haartrend van 2019

Wie houdt er niet van de zomer! De zon is heerlijk en kan ook veel doen voor je uiterlijk. Denk aan een mooie zongebruinde huid of aan natuurlijke highlights in je haar. Of wil je dit jaar toch echt een keer iets anders? Volg dan de laatste trend en ontdek de mallen streak haartrend. Volgens kenners is dit dé haartrend van de zomer van 2019. Deze zonnige haartrend ziet er prachtig uit, maar een opmerkelijk feit is dat deze trend is afgeleid van een haaraandoening. Lees hier gauw meer!

Wat betekent mallen streak?

Met een ‘mallen streak’ wordt een lok haar zonder pigment bedoeld. Hier is anno 2019 een ware haartrend van gemaakt. In plaats van de bekende highlights of balayage look stap je vandaag naar de kapper voor een mallen streak. Het is de bedoeling dat de lichtere lok of lokken er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Voor een frisse zomerse look moet het net lijken alsof je net terug bent van een zonovergoten vakantie. Het is vooral een aanrader om deze lichte lok langs je gezicht te laten vallen. Het geeft je gezicht een frissere uitstraling, zeker als je huid mooi gebruind is door de zon. Daarbij kan het je gelaat ook slanker doen ogen.

Haartrend geïnspireerd op een haaraandoening

De mallen streak trend is geïnspireerd op de haaraandoening die ‘poliose’ heet. Dit is een zeldzame aandoening waarbij er geen pigment (melanine) wordt geproduceerd in de haarzakjes. Dit leidt tot een witte of grijze lok. Het kan een onschuldige aandoening zijn, maar er kunnen ook ernstigere gezondheidsproblemen aan ten grondslag liggen. Sommige mensen camoufleren de lok door het haar te verven, anderen leren ermee leven. Vandaag de dag is het dus een ware trend en gaan mensen zonder deze haaraandoening naar de kapper met het verzoek om de zogeheten mallen streak in hun haar te laten aanbrengen!

Waar laat je de mallen streak aanbrengen?

Dat is geheel aan jou. De natuurlijke mallen streak kan namelijk ook overal in het haar voorkomen. Een lok aan de zijkant van je kapsel of een lok direct naast je gezicht? Alles kan! Wat we veel zien is een mallen streak aan beide zijden van het gelaat. Veel mensen vragen zich ook af wat nu eigenlijk het verschil is met de traditionele highlights. Het belangrijkste verschil is dat er in plaats van een smalle lok een bredere strook haar wordt behandeld. Hier vind je enkele voorbeelden van de Mallen Streak op Pinterest. Past deze trend bij jou? We hebben goed nieuws, want het staat goed bij vrijwel elke haarkleur. Leer alles over haarkleuren in onze Cursus Haarkleuren (Hair colouring).

Beauty branche wil steeds meer individualiteit omarmen

Waarom een beauty trend geïnspireerd op een aandoening? We zien binnen de beauty branche dat er steeds meer aandacht is voor het omarmen van unieke kenmerken en individualiteit. Beetje bij beetje zien we dat er bijvoorbeeld ook binnen de modewereld een grotere variëteit aan modellen bestaat en dat er aandacht is voor individuele looks. Een goed voorbeeld hiervan is het model Winnie Harlow en haar individuele look vanwege haar huidaandoening vitiligo. In plaats van dat mensen een huidaandoening of haaraandoening camoufleren, worden ze steeds meer aangespoord om dit te accepteren als een onderdeel van zichzelf en om hun uniciteit te tonen.

Gefascineerd door de boeiende beauty branche?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres om deze branche verder te verkennen. Wil je misschien een professionele kapper worden? Of zou je graag werkzaam willen zijn als professionele hairstyliste? Of wat dacht je van een carrière als barbier? Bekijk hier al onze Hairstyling en Kappersopleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie