• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial voor zwoele zomeravonden!

22 juli 2020 | Visagie
Make-up tutorial voor zwoele zomeravonden!

Ben je op zoek naar inspiratie voor make-up voor zwoele zomeravonden? Dan ben je hier op het juiste adres. Met deze make-up tutorial kun je je klanten in je beauty salon perfect voorbereiden om er stralend uit te zien op een zwoele zomeravond. Een gezellige barbecue party, een ander feestje of een leuke date? Het is eigenlijk altijd een goed moment om te stralen! Waar moet je op letten bij zomermake-up? Welke make-up kleuren zijn hot? We brengen alle adviezen samen in deze make-up tutorial voor zwoele zomeravonden.

Stap 1: een egale en stralende huid

De zomer doet de huid vaak goed. Je krijgt meer kleur, misschien wel wat vrolijke zomersproetjes en meer glow. De meeste mensen hebben in de zomer minder last van oneffenheden. Houd er wel rekening mee dat je in de zomer meer zweet en je vettere zonnebrandcrèmes gebruikt. Na een warme dag is het dus extra belangrijk om je huid goed te reinigen, om bacteriën geen kans te geven. Een ander zomers huidprobleem, is dat onder invloed van de zon de opperhuid wat dikker wordt en er sneller dof uitziet. Een peeling kan dan uitkomst bieden. Een gladde en stralende huid is de ideale ondergrond voor een mooie make-up voor zwoele zomeravonden, die bovendien lang blijft zitten. Zie hier onze Cursus Fruitzuren/Chemische Peelings.

Stap 2: toch last van oneffenheden?

Een perfect egale huid? Dat is maar voor weinig mensen weggelegd. Bovendien kan je huid er vandaag picobello uitzien, terwijl je een week later ineens last hebt van oneffenheden. Gebruik in de zomer echter liever geen dikke en dekkende foundations. Deze glijdt op warme zomeravonden sneller van je gezicht. Houd de basis van de make-up wat lichter. Dat doe je door een BB-crème (Blemish Balm) te gebruiken. Bij opvallende roodheden kun je lokaal een concealer gebruiken of een CC-crème (Color Corrector) aanbrengen. Dit voelt lekker luchtig aan op je huid. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie Basis.

Stap 3: zomerse make-up kleuren

Midden in de zomer heeft je huid misschien van nature al een sunkissed look. Je huid heeft een warmere uitstraling gekregen en daarbij passen warme kleuren make-up, zoals rood, koper, oranje en goud. Oftewel; denk aan de kleuren van de ondergaande zon op een warme zomerdag. Heb je van nature al een iets donkerde huid, dan kun je zonder problemen voor kleuren als rood en koper kiezen. Is je huid van nature blanker, ga dan voor de wat subtielere varianten, zoals lichtoranje, perzikkleur en oranjeroze. Voor een avondmake-up mag je wat meer uitpakken; een oogmake-up met glans of glitter is dan een aanrader! 

Stap 4: smokey eyes voor zwoele zomeravonden

Veel mensen denken dat smokey eyes alleen bedoeld zijn als winterse make-up of voor gala’s. Met de juiste kleuren en werkwijze zijn smokey eyes ook geschikt als make-up voor zwoele zomeravonden. In onze Cursus Visagie voor Gevorderden leer je uiteenlopende soorten smokey eyes technieken. Om te voorkomen dat de make-up door de warmte van je ogen afglijdt, start je met een goede primer als basis. Daarna ga je als volgt te werk:

 • Breng een lichtgele tot oranje kleur oogschaduw aan in de crease met een zacht blending penseel. Laat de oogschaduw vervagen over het bewegende deel van je ooglid en eveneens in de richting van je wenkbrauw.
 • Daarna kies je een iets donkerdere kleur, die je met een oogschaduwpenseel aanbrengt in de crease.
 • Vervolgens kies je een nog iets donkerdere kleur die je onder de crease aanbrengt en iets sterker aanzet op je ooglid in de buitenhoek van je oog. Op het midden van je ooglid laat je een stukje vrij.
 • Breng dezelfde donkerdere kleur aan op je ooglid in de richting van je binnenooghoek. Zorg dat alle tinten goed geblend worden.
 • Gebruik de tweede tint om ook wat kleur aan te brengen onder je ogen. De buitenooghoek kun je iets sterker aanzetten met de donkerste kleur.
 • Nu kies je een wat opvallendere oranje kleur, eventueel met wat glans of glitter, die je op het vrijgelaten plekje midden op het ooglid gaat aanbrengen. Dit zorgt voor een nog sprekendere look.
 • Dep nu een lichte en glanzende oogschaduw aan in je binnenooghoek, voor een extra frisse look. Verder kun je ook nog wat highlighter aanbrengen onder je wenkbrauwen voor die extra sprankel!
 • Werk je ooglook af met zwarte waterproof eyeliner en mascara.

Stap 5: licht glanzende lipmake-up

Je ogen trekken nu alle aandacht. Dat betekent dat je minder hoeft uit te pakken met lipmake-up. Een rustige lichtroze lipmake-up met een beetje glans, een frisse rode kleur of een eenvoudige roze lipgloss is voldoende.

Stap 6: blush

Het hangt nu van de natuurlijke glow van je huid af of er nog wat mist. Wil je nog wat meer kleur toevoegen? Dan kun je je wangen nog een subtiel blosje geven met een lichtroze of perzikkleurige blush.

Extra tip voor make-up voor zwoele zomeravonden

Het is een uitdaging om make-up voor zwoele zomeravonden lang mooi te houden. Daarom raden we je aan om de make-up af te werken met een frisse fixing spray. Wil je meer leren over het creëren van de mooiste looks? Volg dan onze complete Opleiding Make-up Artist!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie