Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tips bij hangende oogleden

23 juli 2020 | Visagie
Make-up tips bij hangende oogleden

Heb je hangende oogleden die je graag zou verbloemen? Dan ben je hier op het juiste adres. Hangende oogleden zijn een van de tekenen van het ouder worden. De huid verliest met de jaren zijn elasticiteit en stevigheid. De een heeft er meer en sneller last van dan de ander, het is namelijk ook genetisch bepaald. Het is dan ook niet te voorkomen of met een crème te verhelpen. Zie je een chirurgische ingreep als een ooglidcorrectie niet zitten? Dat is ook niet nodig! Met de volgende make-up tips kun je ervoor zorgen dat je hangende oogleden minder opvallen!

1. Voorkom dat oogschaduw gaat uitlopen

Bij hangende oogleden kan de oogmake-up sneller uitlopen en zich ophopen in de plooien, waardoor je hangende oogleden juist nog meer opvallen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het extra belangrijk om voor het aanbrengen van oogschaduw eerst een primer op de oogleden te gebruiken. Dit zorgt voor een egale ondergrond waar de make-up beter op hecht. Daarbij is het een aanrader om waterproof make-up producten te kiezen, omdat deze producten beter blijven zitten. Je hoeft nu niet bang te zijn dat door het bewegen van je ogen of door knipperen de make-up uitloopt.

2. Breng bij hangende oogleden de oogschaduw hoger aan

Een veelgehoorde klacht van dames met hangende oogleden is dat hun oogschaduw lijkt te verdwijnen als ze hun ogen openen. Ze maken de fout om bij het aanbrengen van oogschaduw naar beneden te kijken of hun oog dicht te doen. Ze brengen vervolgens alleen oogschaduw aan op het bewegende deel van het ooglid. Kijk bij het aanbrengen van de oogschaduw liever recht vooruit en breng de oogschaduw ook wat hoger aan tot over de arcadeboog; het vouwtje tussen het bewegende deel van je ooglid en je wenkbrauwbot. Hiermee wek je de illusie van oogleden die zichtbaar zijn. Vervolgens is het belangrijk om de juiste kleurschakeringen te gebruiken.

3. Hangende oogleden? Ga voor matte, natuurlijke tinten

Matte, natuurlijke tinten geven het beste resultaat. Denk aan taupe, brons en bruin. Het is belangrijk dat je met verschillende tinten van dezelfde kleur werkt. De donkerste kleur breng je aan op het bewegende deel van je ooglid, het dichtst bij je oog. Je kunt optisch wat lengte creëren door de donkere kleur oogschaduw meer in de buitenhoek van je oog aan te brengen tot net voorbij de arcadeboog. Vanaf de neusbrug tot boven de pupil gebruik je een iets lichtere kleur. Daarna gebruik je nog een iets lichtere kleur voor boven je arcadeboog net onder je wenkbrauwen. Vervaag de tinten om harde lijnen te voorkomen. Pas op dat je niet te donkere kleuren gebruikt, want hierdoor zullen je ogen nog sneller wegvallen.

4. Highlighter op arcadeboog

Highlighter wordt vaak bovenop het wenkbrauwbot aangebracht. Heb je echter hangende oogleden, dan kun je dit beter niet doen. Door de weerspiegeling van het licht op deze plek accentueer je juist je hangende oogleden. Je kunt veel beter wat highlighter aanbrengen op het midden van je arcadeboog. Als je nu met je ogen knippert, geeft dit een oplichtend effect bij je oogleden, waardoor je hangende oogleden minder opvallen. Wil je meer leren over het professioneel aanbrengen van make-up? Mis dan onze Opleiding Visagiste niet!

5. Middelste gedeelte van de wimpers benadrukken

Mascara is een mooi make-up product waarmee je je wimpers voller en langer kunt laten lijken. Hierdoor lijkt het ook meteen alsof je ogen groter zijn en zullen hangende oogleden minder opvallen. Je kunt dit effect extra versterken door vooral het middelste gedeelte van je wimpers met mascara te benadrukken. Breng de mascara op dit gedeelte wat dikker aan dan aan de buitenkant. Je kunt ook wimperextensions laten plaatsen. Kies dan voor wimperextensions die niet meteen omhoog krullen, maar die iets meer naar voren staan! Leer meer over wimperextensions in onze Cursus Wimperextensions.

6. Verleg de aandacht naar de wenkbrauwen

Een andere slimme truc om hangende oogleden te verbloemen is door de aandacht te verleggen naar je wenkbrauwen. Mooi vormgegeven wenkbrauwen met omhoog gekamde haartjes hebben een liftend effect op het oog. Benadruk de wenkbrauwen met behulp van een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder en gebruik wenkbrauwgel om de wenkbrauwen de hele dag mooi in vorm te houden. Geen zin om hier dagelijks veel tijd mee kwijt te zijn? Dan bieden wenkbrauwbehandelingen als microblading, henna brows of manuele shading met permanente make-up uitkomst. Wil je zelf deze geavanceerde technieken leren? Dat kan! Bekijk hier de Cursus Microblading, de Cursus Henna Brows en de Cursus Permanente Make-up Manueel.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie