• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Make-up fouten die je in 2019 niet meer mag maken!

3 juni 2019 | Visagie
Make-up fouten die je in 2019 niet meer mag maken!

Wat kan wel en niet als we het over make-up hebben in 2019? Make-up is net als kleding heel trendgevoelig. Maar dat niet alleen, het is niet altijd gemakkelijk om make-up aan te brengen als een pro. Inzicht, techniek, trends, huidtype, teint en gelaatsvorm… Je moet er allemaal rekening mee houden voor het creëren van die perfecte make-up look. Laat je hierdoor echter niet uit het veld slaan. We helpen je hier graag op weg door je te attenderen op enkele make-up fouten die je in 2019 niet meer mag maken!

1. Je wenkbrauwen de verkeerde kleur geven

Als beauty liefhebber is het je vast niet ontgaan, dat wenkbrauwen vandaag de dag de blikvangers van het gelaat zijn. Dat betekent extra aandacht besteden aan brow mapping en styling! Maar niet alleen de vorm is belangrijk, ook de kleur van je wenkbrauwen moet goed zijn, om een onnatuurlijke uitstraling te voorkomen. Wat zijn daarvoor in 2019 de make-up regels? Heb je een donkere haarkleur, dan is het essentieel dat je je wenkbrauwen één tot twee tinten lichter kleurt. Heb je daarentegen een lichte haarkleur, zorg dan dat je wenkbrauwen twee tinten donkerder zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw mooie brows eruit springen, terwijl je tegelijkertijd een natuurlijke uitstraling behoudt! Leer meer over wenkbrauwen shapen in onze Cursus Brow Mapping & Styling.

2. Je ogen dik omranden met zwarte eyeliner

Moeten we je echt nog steeds vertellen dat het omranden van je ogen met zwarte eyeliner allang verleden tijd is. We zien dat veel vrouwen dit nog steeds doen. Eyeliner kun je veel gevarieerder inzetten om je make-up look te perfectioneren! Zwart omrande ogen doen vaak niets anders, dan je ogen alleen maar kleiner laten lijken. Breng alleen eyeliner aan op je bovenste ooglid, waardoor je wimpers voller lijken. Wanneer je eyeliner alleen vanaf het midden van je ooglid naar de ooghoek toe aanbrengt, lijken je ogen groter. Wil je je onderste ooglid toch accentueren, gebruik daarvoor dan wat oogschaduw. Je kunt ook eens een andere kleur eyeliner uitproberen, want tegenwoordig is kleur geliefd als het gaat om eyeliner. Gele eyeliner, kobaltblauwe eyeliner, …; welke kleur laat jouw ogen nog meer stralen? Leer alle basis make-up technieken à la nu, in onze Cursus Visagie Basis.

3. Zichtbare lipliner is een echte no-go!

Nog zo’n make-up fout waar je in 2019 echt niet meer mee kan aankomen, is zichtbare lipliner. Gebruik een lippotlood niet enkel om je lippen te omlijnen, maar kleur hiermee je volledige lippen in als basis voor de lipmake-up. Gebruik de lipliner nooit verder dan 2 mm buiten je natuurlijke liplijn. Een slimme make-up tip waarmee je je lippen voller laat lijken, is: breng de lippotlood over heel je lippen aan, behalve in het midden van de lippen. Daaroverheen breng je de overige lipmake-up aan.

4. Te veel bronzer gebruiken

Een sunkissed look is helemaal in! Daarom heb je vol enthousiasme bronzer in huis gehaald. Ga je echter met te veel enthousiasme aan de slag met bronzer, dan kan dat algauw te veel zijn. Dit is een make-up product waar je maar een heel klein beetje van hoeft te gebruiken voor een mooi resultaat. Daarnaast is het belangrijk dat je het op precies de juiste zones aanbrengt. Breng het nooit over je hele gelaat aan! Voor je het weet loop je met een overdreven gebruind gezicht rond, dat niet matcht met de rest van je huid. Wat voor jou flatterend is, is sterk afhankelijk van je gelaatsvorm. Je kunt de bronzer bijvoorbeeld aanbrengen op je jukbeenderen, naast je neus, langs de randen van je voorhoofd of op je slapen. Laat je eens adviseren door een professionele visagiste of volg zelf een Opleiding Visagist als je hier meer over wilt weten.

5. Overdrijven met poeder bovenop je foundation

Heb je een erg vette huid, dan is het prettig om je foundation af te werken met poeder voor een betere dekking en een matte finish. Maar ook hiervoor geldt weer dat het volledig poederen van je gezicht geen goed idee is. Het kan je uitstraling juist flets maken en de poeder kan zich gaan ophopen in fijne lijntjes en poriën. Breng de poeder daarom alleen aan op die zones van het gelaat waar het echt nodig is. Voor veel mensen is dat op de kaaklijn en/of op de T-zone: op het midden van je voorhoofd, je neusbrug, op je cupidoboog en op je kin. Heb je toch een sterker matterend effect nodig? Dan kun je een transparante poeder overwegen, die geen dekking geeft en je gelaat niet flets maakt. Is make-up helemaal jouw ding en wil je make-up leren aanbrengen als een pro, check dan ook zeker eens onze Opleiding Make-up Artist!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie