• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Kies ik beter voor hair colouring of toning?

5 maart 2020 | Haarverzorging
Kies ik beter voor hair colouring of toning?

Ben je toe aan een nieuwe look? Dan zijn er allerlei manieren om je kapsel te veranderen. Een van de beste manieren is het spelen met haarkleur. Maar hoe pak je dat aan? Hoe drastisch mag de verandering zijn en welke kleur past bij jou? Je hebt vast ook steeds vaker over toning gehoord, maar wat is dat nu juist? Wil je je kapsel een boost geven met kleur, dan vind je hier antwoord op de vraag of je beter voor hair colouring of toning kunt gaan!

Wat doet een haarkleuring met je haar?

Om te ontdekken wat de beste keuze is tussen hair colouring of toning is het op de eerste plaats belangrijk om het verschil hier tussen te weten. Tijdens het verven van je haar worden de haarschubben geopend. De haarschubben vormen dakpansgewijs de buitenkant van het haar. Gesloten schubben zorgen dat het haar glad, zacht en glanzend is. Tijdens het proces van haarverven worden schubben geopend, zodat de kleurpigmenten in het haar kunnen binnendringen. Er is nu geen weg meer terug, de haarverf is permanent. Het is dus niet mogelijk om de kleur eruit te wassen. Wil je je natuurlijke kleur weer terug, dan zul je de haarverf uit moeten laten groeien.

Wat doet een toning behandeling met je haar?

Het is een misvatting dat je je haar kunt verven met een haartoner. Hair colouring of toning zijn dan ook twee verschillende behandelingen. Een toner kan namelijk niet de kleur van je haar volledig veranderen. Dat is niet mogelijk, omdat een toner niet in de haarstructuur kan binnendringen. Wat is een haartoner dan wel? Dit is een haarproduct met gekleurde pigmenten, waarmee je onder andere ongewenste tinten kunt compenseren, zodat je weer je gewenste haarkleur krijgt. Ze leggen een laagje om je haar. Het is hiermee niet mogelijk om een hele kleurverandering uit te voeren. Een toner is dan ook niet, zoals haarverf, grijsdekkend. Kort gezegd is een toner bedoeld om je haarkleur weer op te laten leven. Door het wassen van je haar verdwijnt de toner langzaamaan uit je haar. Het geeft 6 tot 8 weken een mooi resultaat.

Is een toner niet hetzelfde als een kleurspoeling?

Het begrip ‘toner’ leidt vaak tot verwarring onder klanten in het kapsalon, want is het dan niet gewoon hetzelfde als een kleurspoeling? Toners leggen net als een kleurspoeling een laagje om het haar. Het verschil hier tussen is dat een kleurspoeling beschikbaar is in vele kleuren en doorgaans wordt gebruikt om het haar donkerder te maken. Een toner zorgt niet voor een kleurverandering, maar geeft de bestaande haarkleur een oppepper of neutraliseert een ongewenste toon of gloed. Toners zijn dus bedoeld om je haar karakter of toon te geven. Enkele voorbeelden waarvoor je een toner kunt inzetten, is je blonde kleur een meer grijsblond, zandblond of roséblond karakter geven of om je haar wat meer op te lichten.

Kies ik beter voor hair colouring of toning?

Dat hangt vooral van jouw wensen af. Ben je uit op een complete metamorfose en wil je een totaal andere kleur? Dan mag het duidelijk zijn dat je voor hair colouring moet kiezen of voor blonderen, afhankelijk van je huidige kleur. Met deze behandelingen kun je opvallende kleurveranderingen creëren. Houd er wel rekening mee dat je haar verven of blonderen, telkens een grote aanslag op de conditie van je haar is. Doe dit dus niet te vaak en besteed extra aandacht aan verzorging en hydratatie. Ben je eigenlijk wel tevreden met je bestaande kleur, maar heeft je haar een doffe of vreemde gloed gekregen? Dan kan een ervaren kapper met behulp van een toner je kapsel een oppepper geven. Wil je alles weten over haarverzorging, haarkleuren en kapsels? Bekijk dan hier onze Opleiding Kapper en onze speciale Opleiding Haarkleuren voor als je een echte expert in hair colouring wilt worden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie