• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Ken je deze methodes om mascara aan te brengen?

17 juni 2019 | Visagie
Ken je deze methodes om mascara aan te brengen?

Mascara aanbrengen hoe moeilijk kan dat zijn? Mascara wordt steeds geleverd met een borsteltje, dus even met het borsteltje over je wimpers en klaar! Toch kun je met enkele speciale technieken nog mooiere resultaten bereiken met je mascara! We onthullen hier enkele ‘geheime’ methodes om mascara aan te brengen van professionele visagisten. Met hun jarenlange ervaring hebben ze manieren ontwikkeld om speciale effecten met mascara te bereiken. Welke methode probeer jij graag eens uit?

1. Breng je mascara eens verticaal aan

Voor de meeste mensen is het logisch om mascara horizontaal aan te brengen. Wil je echter een zo natuurlijk mogelijke uitstraling creëren, dan kun je ook eens proberen om mascara verticaal aan te brengen. Dat doe je door alleen het puntje van je mascaraborsteltje te gebruiken en daarmee verticaal over je wimperhaartjes te gaan. Het effect is dat je wimperhaartjes langer lijken en een zo natuurlijk mogelijke uitstraling behouden.

2. Breng je mascara eens diagonaal aan

Experimenteer ook eens met het diagonaal aanbrengen van mascara. In plaats van dat je het mascaraborsteltje horizontaal onder aan je wimpers zet, start je in een diagonale positie. Je beweegt het borsteltje schuin omhoog in de richting van je buitenooghoek. Benadruk daarbij de wimperhaartjes in de buitenste ooghoek met een kleine diagonale zigzagbeweging. Deze methode voor het aanbrengen van mascara zorgt ervoor dat je ogen groter lijken.

3. Niet in een keer van onder naar boven, maar zigzaggend

Veel mensen zijn gewend om de mascara in één beweging vanaf de wortel van de wimperhaartjes naar boven naar het uiteinde van de wimpers aan te brengen. Je maakt de wimpers zo gelijkmatig op. Wil je echter dat je wimpers lang mooi in de krul blijven, dan is het beter om de mascara bij de wortels dikker aan te zetten door een zigzaggende beweging te maken met het borsteltje. Daarna beweeg je het borsteltje omhoog naar de uiteinden van de wimpers toe.

4. Breng alleen mascara aan in het midden

Zou je graag willen dat je ogen ronder lijken, dan is het een aanrader om alleen in het middelste gedeelte van je wimpers mascara aan te brengen. Gebruik de punt van je mascaraborsteltje om alleen dit gedeelte van onder naar boven van mascara te voorzien met zigzaggende bewegingen. Je kunt dit ook doen met behulp van de verticale techniek, zoals we die hierboven besproken, om heel nauwkeurig te kunnen werken.

5. Buig het mascaraborsteltje!

Het is niet altijd eenvoudig om de kleine wimperhaartjes in je binnenooghoek goed van mascara te voorzien. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door het staafje van het mascaraborsteltje te buigen vlak onder het borsteltje. Zorg voor een hoek van 90º. Houd er wel rekening mee dat je het staafje vaak niet zomaar terug kunt buigen. Probeer het eerst eens uit met een goedkopere mascara die je niet meer of nauwelijks gebruikt. Vind je dit prettig werken? Dan kun je het ook bij je favoriete mascara doen.

6. Doll eyes met behulp van een pincet

Wees gerust we gaan het pincet niet zoals bij epileerbehandelingen gebruiken om haartjes uit te trekken, maar om heel nauwkeurig je wimperhaartjes samen te plakken voor een doll eyes look. Eerst dien je hiervoor een dikke laag mascara aan te brengen over de volledige wimpers. Daarna ga je de plukjes wimpers samenknijpen in punten. Dankzij de dikke laag mascara zullen de wimperhaartjes gemakkelijk tegen elkaar aan geplakt blijven zitten.

Meer weten?

Je had het misschien niet voor mogelijk gehouden dat je mascara op zo veel verschillende manieren kunt gebruiken. Wil je nog veel meer make-up trucs en tips leren? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor onze Opleiding visagiste. Heb je speciale interesse in wimperbehandelingen, dan mag je ook onze Opleiding Lash Expert niet missen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie