• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Internationale Sportdag en het belang van massage

6 april 2024 | Massage & Therapieën
Internationale Sportdag en het belang van massage

Op 6 april vieren we de Internationale Sportdag. Dit is een dag die geheel in het teken staat van het bevorderen van sport en lichaamsbeweging over de hele wereld. Terwijl veel mensen zich richten op het belang van fysieke activiteit en training, staan we hier ook eens stil bij een aspect dat nog weleens over het hoofd gezien wordt als het gaat om sportprestaties, namelijk massage! Daar weten we bij Wellness Academie alles van. De wereld van massages is zeer veelzijdig. Er bestaan tal van massages. Welke massage wil jij nog graag leren geven?

Sporten en massage gaan hand in hand

Een van de voordelen van massage voor sporters is het vermogen om spierspanning en stijfheid te verminderen. Intensieve training leidt tot de opbouw van spanning in de spieren, met ongemak en verminderde flexibiliteit tot gevolg. Met massages kun je deze spanningen losmaken. Dit verbetert de mobiliteit en vermindert de kans op blessures. Sporters herstellen met behulp van massages dan ook sneller van hun inspanningen. Wat veel mensen niet weten, is dat massage ook ter voorbereiding wordt ingezet. Met sportmassage verwijzen we niet naar één standaard behandeling. In onze opleiding sportmassage leer je diverse behandelingen, elk met hun eigen doel. Daarbij leer je het belang van het aanpassen van elke behandeling op het individu. Kortom, ontdek hoe sport en massage hand in hand gaan!

De positieve effecten van massage voor sporters

Bovendien kan massage helpen bij het versnellen van het herstelproces na intense fysieke activiteit. Door de doorbloeding te verbeteren, worden voedingsstoffen en zuurstof efficiënter naar de spieren getransporteerd. Dit helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en het bevorderen van herstel. Dit kan sporters helpen om sneller terug te keren naar hun trainingsschema. Naast deze voordelen heeft massage ook een positieve invloed op de mentale gesteldheid. Stress en angst verminderen, waardoor sporters zich ontspannen en gefocust voelen, bijvoorbeeld voorafgaand aan een wedstrijd. Dit betekent niet dat massage alleen voor topsporters is. Massage heeft voor iedereen voordelen. Zo kan het de algehele stemming verbeteren en een gevoel van welzijn bevorderen!

Welke massages kun je allemaal leren bij Wellness Academie?

Naast de cursus ontspanningsmassage en de cursus sportmassage kun je nog veel meer massagecursussen volgen bij Wellness Academie. De volgende cursussen zijn ideaal voor massagetherapeuten, die sporters of actieve mensen willen bijstaan met massages om sportprestaties en welzijn te verbeteren:

Cursus madero therapie

Ken je deze bijzondere massagevorm al? Madero therapie is een massagevorm die gebruikmaakt van speciaal ontwikkelde houten instrumenten. Deze tools hebben verschillende vormen en maten en worden gebruikt om de spieren te stimuleren, spanning te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Deze therapie kan worden toegepast voor verschillende doeleinden, zoals ontspanning, pijnverlichting en het verbeteren van de mobiliteit. Neem hier een kijkje bij onze cursus madero therapie.

Hot stone massage

De hot stone massage is een van de meest geliefde massages. Het is een aanrader om je te scholen in deze massage; dit is gegarandeerd een succes. Deze behandeling biedt totale ontspanning, kalmeert het zenuwstelsel, verlicht spanning en ontspant spieren, waardoor het ideaal is voor het verlichten van spierpijn bij sporters. Vier Internationale Sportdag door je in te schrijven voor onze cursus hot stone massage!

Cupping

Cupping is populair onder atleten. Deze methode maakt gebruik van vacuüm gezogen siliconen cups op de huid om de bloedcirculatie te bevorderen en spierspanning te verminderen. Het helpt bij herstel na inspanning. Cupping is dan ook een interessante toevoeging aan je massagediensten als je je wilt richten op het behandelen van atleten. Wil je hier meer van weten? Schrijf je dan hier in voor de cursus cupping.

Vier Internationale sportdag met massage!

Het belang van massage op Internationale Sportdag gaat dus veel verder dan alleen ontspanning en verwennerij. Het is een essentieel instrument voor sporters van alle niveaus om hun prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en hun algehele welzijn te bevorderen. Daarom vieren we vandaag bij Wellness Academie niet alleen het belang van sport, maar ook de kracht van massage als een essentieel onderdeel van een gezonde en actieve levensstijl! Bekijk hier het overzicht van al onze massage opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie